XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 18, 2024, 06:02:32 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
91  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 07, 2018, 12:58:18 pm
Oh yes it plays. Right speed too.
92  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 07, 2018, 11:52:08 am
attached are the images of both albums.
93  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 07, 2018, 11:40:21 am
Hi Peter,

The Eagles MQA 192 album that you prepared after upgrading to 2.10a still has 2 problems:

1) The input sampling rate shows 96 even though the cover art shows MQA 192.
2) Above [G] the FLAC logo shows.

I prepared another MQA96 album. Input sampling rate shows 96, however above [G] it still shows FLAC.

Best regards,

Arvind
94  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 06, 2018, 09:44:27 am
Sure will set it up in about 3 to 4 hrs, once I’m back home & will email you. Thanks.
95  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 06, 2018, 07:16:46 am
Hi Peter,

Have you been able to figure out what could be going wrong? I tried booting into Base OS too but that doesn’t work either.

Best regards,

Arvind
96  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 03, 2018, 06:25:02 am
It can't be the same issue as coverart on NAS as in this case, I have Tidal database on a HDD.
97  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 06:21:59 pm
Hi Peter,

Attached is an image of a window popping up in the taskbar as soon as I hit play. Also attached is the XX log files.

Normal OS is of no help either.

And nothing changed in my Audio PC. Neither swapping of the RAM-OS Disk.

Best regards,

Arvind
98  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 05:41:45 pm
No Peter I prepared the entire album. I just played one track & removed the rest from the playlist.

Yes preparing streams is the same way as you mentioned. Nothing different between MQA & non MQA.

Rebooting doesn’t help either.

99  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 04:33:35 pm
Hi Peter,

Unfortunately the same status again. Image is attached which tells the whole story.

Thanks Zheng, will try that too after Peter looks at this.

Best regards,

Arvind
100  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 03:01:59 pm
Hi Peter,

Attached is the image (3) from the Music Server during playback of one track. Vol Norm remains same as -13.5dB. However a window pops up.

This is with fresh prepared stream.

MQA/HDCD decoding is active.

Attached is an image (4) of the Audio PC, after moving the stream to the Streaming folder & playing back from the Audio PC. However this time in the taskbar i saw a window mentioning 2.xx\QA2.dll but then it disappeared very quickly & playback started.

Best regards,

Arvind
101  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 02:00:44 pm


Look below.
That is mine. Freshly searched for and Prepared. Also Volume Normalized and even still in the Intermediate structure, just like yours. Same version of the album. Both XXHighEnd 2.10.
Same XXHighEnd PC and same OS software if all is right.
Still mine works and yours does not.




Hi Peter,

Before I do what you asked, I wanted to point out that the image I sent you was from the Audio PC, not the Music Server laptop (where I prepare the streams). Secondly I had already moved the prepared stream to the Streaming folder. I do have XXHE 2.10 in the Music Server too. Thirdly I started playback from the Audio PC via streaming folder.

Best regards,

Arvind
102  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 02, 2018, 12:12:57 pm
Hi Peter,

I have the hang of Tidal for non MQA. Works very smoothly.

The problem with MQA, I think, is the decoding during playback.

The MQA stream seems to be prepared correctly, the coverart shows the MQA 96 icon.

During playback above [G] the MQA logo is not visible (shows FLAC). Also the sampling rate at input shows 48 instead of 96.

MQA/HDCD decoding is active.

I have attached a picture of the same.

Need your guidance.

Best regards,

Arvind
103  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 01, 2018, 12:44:44 pm
Ok so the “Allow MQA/HDCD to decode” is to be INactive.

How do I attenuate the volume if there is no preamp in the circuit?
104  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: April 01, 2018, 07:53:06 am
Hi Peter,

Just to summarise the prerequisites For MQA playing back correctly on the Audio PC:

It is assumed that the XXHE version is 2.10 & the stream has been correctly prepared.

1) The “allow MQA/HDCD to decode” in settings is active.
2) No filtering in XXHE is allowed.
3) Volume is set to 0dB.
4) Upsampling is not allowed.
5) Norm volume is inactive.

Anything missing?

Just one question; how do we attenuate the volume if no preamp is in the circuit.

Best regards,

Arvind

105  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: MQA decoding issue on: March 30, 2018, 09:53:50 am
Hi Peter,

A tutorial on MQA related settings in the Tidal Stream preparation PC & the playback Audio PC, would really help in getting it right.

As I see it, going through this topic, most forum members are running into more or less the same issues, including me.

At your convenience.

Best regards,

Arvind
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.139 seconds with 12 queries.