XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 24, 2024, 01:04:57 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Dead?  (Read 6514 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Jack
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 111

Information is not Knowledge.....Music is the best


View Profile WWW Email
« on: April 08, 2021, 03:13:51 pm »

Hi Peter & all
I have always left all my system on 24/7. We had a local power cut in the evening recently. Everything went off then maybe 30 mins later all back on except the PC which did not have restore power set in bios. Next day I turn on PC, load XX & get warning that a different sound source is now configured. So I turn DAC off & on & go through the setup procedure.
With switch 4 down & battery connected the interior lights up but there is no offset display showing, the dials are blank. I don't even know if the DAC is on! Is there an internal fuse that could have blown or some other circuit protection? If one of you could stop me from fretting it would be much appreciated...
Regards
Jack
Logged

Peter's latest version & settings - Win10/64 - Octo core PC  - 32gig RAM - NOS1 Mourinho Edition - BD Amps & filters - BD Inspired Horns - Comfy leather armchair with tablet remote control
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 293


View Profile
« Reply #1 on: April 09, 2021, 12:16:32 am »

Jack,

A simple thing that you've probably already checked.  Is the battery dead? Have you tried replacing it?

R.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC, ET^3 cable
XXHE settings: Q1/xQ1 14/x4, Q3/4/5 0/0/1, SFS 10.13 (Max 120), Clock Res 10ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: WYRG; B: WG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2.5 (A:BG, B: BG) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #2 on: April 09, 2021, 12:33:40 pm »


Hi Jack,

Yes, in the power inlet two fuses reside. In the box your NOS1 was shipped with, you may find a couple of spares.

@Ramesh, your idea is good, but if the light lits, the battery won't be empty (the battery provides the light as well as the power to the meters).

Let me know how you fare, Jack.
Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Antonio66
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 1


View Profile
« Reply #3 on: May 11, 2021, 07:55:30 am »

My first post on here so hello everyone, and my apologies to Jack, but his was the latest NOS1 Dac thread, so I hope you don't mind me asking a question.  I have just been to the Phasure Webshop and cannot see the NOS1 Dac for sale, has it been discontinued or just unavailable at the moment?  Not saying I'm buying one, it's over budget for me, but it would seem a very interesting option.  Think I'll stick around and look up so tips and older threads, thanks.

Jack, I hope you can get yours up and running again.
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #4 on: May 11, 2021, 08:36:29 pm »


Hi there Antonio !

You won't find the more expensive hardware in the webshop BUT the Mach III in there I just put there for fun.

So easy enough : the NOS1 is still there, alive and kicking.
You may want to send me an email at sales phasure com and I will happily sell you one or two.
Or just answer your questions. Hips - oops

Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 293


View Profile
« Reply #5 on: June 21, 2024, 11:32:22 pm »

All,

I just faced this exact situation. I keep the NOS1a, Mach III, and Orelos on 24x7.  Just had a power outage. Power came back on.  Mach III boots up and functions, NOS1 showing no signs of life.  Checked fuses (OK), replaced battery. With switch 4, light above offset indicators comes on and off.  But offset indicators are blank.  Nothing showing.  Wondering how to proceed next.

Ramesh
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC, ET^3 cable
XXHE settings: Q1/xQ1 14/x4, Q3/4/5 0/0/1, SFS 10.13 (Max 120), Clock Res 10ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: WYRG; B: WG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2.5 (A:BG, B: BG) -> Orelo Mk II active speakers
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 293


View Profile
« Reply #6 on: June 22, 2024, 01:23:51 am »

The good news is that everything is working again, after reconnecting and rebooting.  Except for the voltage offset indicators.  They are still blank.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC, ET^3 cable
XXHE settings: Q1/xQ1 14/x4, Q3/4/5 0/0/1, SFS 10.13 (Max 120), Clock Res 10ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: WYRG; B: WG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2.5 (A:BG, B: BG) -> Orelo Mk II active speakers
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 293


View Profile
« Reply #7 on: June 22, 2024, 02:11:24 am »

Update.  Everything working now.  I changed the battery from a set of new batteries without first checking the voltage of the new battery.  It turns out the one I used was reading +5V instead of +9V. Changed to a proper new battery.  Offset indicators are working.  All good.  I have never used surge protectors with the audio system, because I was never able to find one that did not affect SQ.  Does anyone have good experiences with a surge protector?  Reliable power sadly cannot be taken for granted in California anymore.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC, ET^3 cable
XXHE settings: Q1/xQ1 14/x4, Q3/4/5 0/0/1, SFS 10.13 (Max 120), Clock Res 10ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: WYRG; B: WG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2.5 (A:BG, B: BG) -> Orelo Mk II active speakers
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.052 seconds with 20 queries.