XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 02, 2020, 01:46:05 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3  All
  Print  
Author Topic: Watch your stockings - 0.9z-8  (Read 17228 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 578


View Profile Email
« Reply #15 on: December 24, 2012, 06:45:20 pm »

All working fine!

Regards johan
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15570



View Profile Email
« Reply #16 on: December 24, 2012, 06:58:40 pm »

Alain, it's okay to put that message just in the forum. With PM (or email) a. I can't get track of things and b. what about others. Ok ?

Just copy your PM contents into a separate topic. We'll see further from there.

Thanks !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15570



View Profile Email
« Reply #17 on: December 24, 2012, 07:00:55 pm »

A new 0.9z-8a is up.
That was a stupid language dependent problem. Actually I was lucky to try it on a Dutch machine now (it would have been way difficult to find oterwise !).

Sorry for the inconvenience ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1077


WWG1WGA


View Profile
« Reply #18 on: December 24, 2012, 07:10:44 pm »

Same error with W7.

 Happy
Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0* *from RAM*, music on music server / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
stefanobilliani
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 207


View Profile
« Reply #19 on: December 24, 2012, 07:11:50 pm »

Quote
Works for me ! Thanks for the nice Christmas gift!

Should I try also the 0.9z-8a ?

Regards

stefano

At solving this error in the mean time I found a small bug in representing the "current figures" in the XTweaks. That is about the numbers between the braces () and the "Using all cores always" can show (10) which can not exist (it should show (0). That is all which is solved additionally in 0.9z-8a.

Regards,
Peter
« Last Edit: December 24, 2012, 08:23:46 pm by PeterSt » Logged

May 27 -2013 ,  0.9z-9

W8 pro 64bit, UEFI
sata ahci mode .
i7 (8 cores ) 2600k
RAM : 16Gig
XXHE on OS disk
Music on OS disk
Playback drive on USB3 to 4Gig Pendrive
Mobo USB 3 to Oversampling dac at 2X
KS adaptive , ArcPredict  , dev buffer 1024
Q1=8 , Q5=3 , res 1msec
Minimized OS , stop all services
X-tweaks : 45,100,1,1,1, stable , optimal
Disk Utilization : Split File Size: 120 ,max the same as SFS
Memory Organization : Straight Contiguous
AlainGr
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1130

Music for life

alain_gregoire@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #20 on: December 24, 2012, 07:19:24 pm »

Alain, it's okay to put that message just in the forum. With PM (or email) a. I can't get track of things and b. what about others. Ok ?

Just copy your PM contents into a separate topic. We'll see further from there.

Thanks !
Peter

Will do... Sorry unhappy

Alain
Logged

Desktop with ASUS Sabertooth X79 motherboard,Intel 3930k 6 cores (+ 6) at 1.2 GHZ,32GB ram 1333Mhz,Win 10 pro build 14386 64 bit with no updates,OS + XXHE on external Sata III SSD (Esata), music (WAV) on external 5200 rpm drive through network, OS MInimized, XX with engine 4 adaptive,4096 (buffer size), CPU with scheme 3,Player = Low,Thread = RealTime, Q1 = 14,Q345 = 1,1,1,Q1x=1,Clock res = (variable),Stop Desktop Services,Stop Remaining Services,Stop Wasapi,,LAN on,persist = on,all OSD off,SFS = 2,PE off,PA off, Arc Prediction,x16 Upsample, Straight Contiguous,Lush USB  cable,Phasure NOS1a DAC,Meitner PA-6 preamp, Spectral Audio DMA-180  Power Amp, Tannoy System 15 DMT II, Tannoy St-100 supertweeters, Tannoy TS2.12 subwoofers (2). * On hiatus for a while...
BertD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 422


Only the Best!


View Profile WWW Email
« Reply #21 on: December 24, 2012, 08:17:10 pm »

All with z9-8a is working fine now (activated, minimized et all...).

Time to play around a bit before the movie starts and then more tomorrow if time permits.  Party

Thanks for the quick fix Peter!

Bert
Logged

Februari 1st: RDC controlled i7-4785T (set to 800Mhz - fully passive design without any moving parts), 16GB RAM / XXHighEnd 2.04c on 2GB RAMDisk (IMDisk) / Windows 10 Pro 10586.0 X64 on internal 250GB SSD / Music on external NAS / Playback Drive 10GB RAMDisk (IMDisk) / SFS 0.10 / Barbone Industrial Intona > Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) > Blaxius BNC interlink > BD-Design BD30-SPR amplifiers > BD-Design Custom Made Sigma loudspeakers.

XX settings basically similar to PeterSt's
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15570



View Profile Email
« Reply #22 on: December 24, 2012, 08:24:48 pm »

All with z9-8a is working fine now (activated, minimized et all...).

Thanks for reporting back Bert.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
BertD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 422


Only the Best!


View Profile WWW Email
« Reply #23 on: December 24, 2012, 08:34:25 pm »

No problem for me to report errors back so here is another one:

Unattended does not play anything (waited for 3 minuted to play one track (1:30 minutes long) but no sound.

Attended works okay though.. andyes, activation is done properly as far as I can tell (red borders, PA engaged, able to set priorities, etc.)

No error message showed. Will engage logging...  Wink

Bert
Logged

Februari 1st: RDC controlled i7-4785T (set to 800Mhz - fully passive design without any moving parts), 16GB RAM / XXHighEnd 2.04c on 2GB RAMDisk (IMDisk) / Windows 10 Pro 10586.0 X64 on internal 250GB SSD / Music on external NAS / Playback Drive 10GB RAMDisk (IMDisk) / SFS 0.10 / Barbone Industrial Intona > Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) > Blaxius BNC interlink > BD-Design BD30-SPR amplifiers > BD-Design Custom Made Sigma loudspeakers.

XX settings basically similar to PeterSt's
BertD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 422


Only the Best!


View Profile WWW Email
« Reply #24 on: December 24, 2012, 08:44:16 pm »

Logs attached.

Movie time now...!

Bert

* XX-20121224-203510.log (2.01 KB - downloaded 203 times.)
* XX-20121224-202937.log (5.54 KB - downloaded 204 times.)
Logged

Februari 1st: RDC controlled i7-4785T (set to 800Mhz - fully passive design without any moving parts), 16GB RAM / XXHighEnd 2.04c on 2GB RAMDisk (IMDisk) / Windows 10 Pro 10586.0 X64 on internal 250GB SSD / Music on external NAS / Playback Drive 10GB RAMDisk (IMDisk) / SFS 0.10 / Barbone Industrial Intona > Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) > Blaxius BNC interlink > BD-Design BD30-SPR amplifiers > BD-Design Custom Made Sigma loudspeakers.

XX settings basically similar to PeterSt's
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15570



View Profile Email
« Reply #25 on: December 24, 2012, 08:50:09 pm »

Bert, all,

Please post issues in a separate topic for it or otherwise I will loose track.

Bert, try to lower your SFS. I myself currently have an issue when it is too high and in that case no sound comes from it at all (but an error message "Communication error with end point device" comes forward).

So when you have time tomorrow, fiddle around a bit and when it starts to work, let me know please when or how.
Thanks,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 761


View Profile
« Reply #26 on: December 24, 2012, 09:24:14 pm »

Peter,

All installed activated and running great here. An unexpected and very welcome present. First impressions are of rich, deep, solid and very detailed sound. everything where is should be but with not the slightest possibility for fatigue. I don't know how you do this time and again but thanks !

Have a fantastic Christmas,

Kind regards,

Nick.
Logged

Audio PC

C621 motherboard, Xeon 32 thread CPU.

 w10 14393 RAM OS => XX V2.10 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 16ms / Q1,2,3,4,5 = 10,-,1,1,1 / xQ1 =15 / unattended / SFS 0.69Mb / memory straight continuous / system clock 15.0ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 35 / Nervous Rate 10 (or15) / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 0 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On =>  Lush USB cable => modified NOS1 USB DAC => no pre amp => Orelo active horn loudspeakers with modified bass channel DSPs.

Music server: X79, Xeon 16 thread PC.

System power two 3kva balanced tranformers with dedicated earth spur.
boleary
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1233


View Profile Email
« Reply #27 on: December 24, 2012, 10:16:27 pm »

Ditto to what Nick said. The sound is fantastic. Geeze I was just kidding yesterday about a present under the tree!

Thank you so very much.

Merry Christmas
Logged

XX2.07/MB: ASRock Extreme 4M , i7-3930K @ 0.5GHz/ RAM-OS W10586/32 Gigs 1600 DDR3/ Clarixa usb cable  /Q1,3,4,5 = *14*/1/1/*1* / *Q1Factor = 1* / Peak Extension: Off/Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *.5ms* / Straight Contiguous / SFS = *.02,/ Do Nothing With Cover Art / not Invert / *(Phase Alignment Off  / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3-5 / UnAttended (Just Start) / *All* Services Off except LAN & RDC/ Persist off/No OSD / No Running Time / Minimize OS / Boost on/XTweaks : Balanced Load = *40* / Nervous Rate = 1/ Cool when Idle = NA / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Best/ Time Stability = On/ No Up-sampling/R-2R DAC
Jud
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 292


View Profile
« Reply #28 on: December 24, 2012, 11:52:53 pm »

I agree with others' impressions of the sound, *but*: Seems to me I hear the slightest "sizzle" in the upper midrange, and slightest "fuzz" in the lower midrange that was not there before.  Switched to my IEMs just to be sure it wasn't in the speakers or amp.

Test tracks were "Rich Woman" from the 24/96 HDTracks download of Alison Krauss/Robert Plant "Raising Sand"; "In the Bleak Midwinter" and "Joy to the World" from the Blind Boys of Alabama's "Go Tell It On the Mountain" (CD rip in my case, but available as a 44.1 download from Peter Gabriel's RealWorld label - utterly awesome music and of course seasonally appropriate); and "All Day and All Night" from Jakob Dylan's "Seeing Things" (Bob's son, very talented songwriter in his own right).

By the way - it's not impossible my, ehm, cheap preamp is responsible and I'm just now getting audio response that will tickle the bug, or clarity sufficient to hear it.  My computer I would consider less probable.

P.S.  Two administrative details - (1) Wouldn't activate despite several attempts.  Then at one point after I'd closed XXHE for some time, I happened to bring up Task Manager, which showed the activation process still running.  Ended the process with Task Manager, started up XXHE and it was successfully activated.  (2) I'm getting the message about "Device allocated but won't play" repeatedly.
Logged

Win 7 64-bit; i7-950@3.07GHz; 16GB RAM; OS on SATA 6GB/s SSD; AIFF files on external FW HDD; XXHE and Playback Drive on separate RAMdisks; no page file; Audioquest Dragonfly DAC/preamp; PSE Studio IV amp; Pioneer SP-BS22-LR bookshelf speakers or Etymotic Research ER-4P in-ear monitors.  XXHE 0.9z-8-3a settings for the moment: Peak Extend; Arc Prediction; Redbook files upsampled 2x; KS Adaptive Mode; Phase Alignment off; buffer=512; Straight Contiguous; Playerprio=Low; ThreadPrio=RealTime; Unattended; OS minimized; all services off; Q1=17, factor=2; SFS=2.1; XXTweaks=Ultimate; Time Performance Index=Not the best.
BertD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 422


Only the Best!


View Profile WWW Email
« Reply #29 on: December 25, 2012, 12:00:47 am »

Bert, all,

Please post issues in a separate topic for it or otherwise I will loose track.


If next issues arise then I will put that in another topic... Promise!

Figured out the problem. It seems that the option "Do not start playback" was activated. If Alt-P is not used then I can wait forever...

Stupidly this option does not affect attented playback hence the confusion... :-)

Bert

PS the first notes sound very promising! Very clean, sweet and spacious!
Logged

Februari 1st: RDC controlled i7-4785T (set to 800Mhz - fully passive design without any moving parts), 16GB RAM / XXHighEnd 2.04c on 2GB RAMDisk (IMDisk) / Windows 10 Pro 10586.0 X64 on internal 250GB SSD / Music on external NAS / Playback Drive 10GB RAMDisk (IMDisk) / SFS 0.10 / Barbone Industrial Intona > Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) > Blaxius BNC interlink > BD-Design BD30-SPR amplifiers > BD-Design Custom Made Sigma loudspeakers.

XX settings basically similar to PeterSt's
Pages: 1 [2] 3  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.08 seconds with 19 queries.