XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 15, 2024, 03:06:48 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Canīt change the xQ1 factor to 2  (Read 12472 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« on: January 03, 2013, 07:03:16 pm »

I canīt change the Q1 factor to 2 and neither to other values like 4, 6, 9, 11..., it jumps from 1 to 3 when I move the slide bar, the wheel in the mouse doesnīt work either to change values.

Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 763


View Profile
« Reply #1 on: January 03, 2013, 07:12:29 pm »

Jaun hi,

Try clicking in the setting number to highlight the q1 factor control on screen then use the left and right arrow keys on you keyboard to nudge the number up and down one value at a time.

Hope that helps.

Cheers,

Nick
Logged

Audio PC

C621 motherboard, Xeon 40 thread CPU.

 w10 14393 RAM OS => XX V2.10 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 16ms / Q1,2,3,4,5 = 10,-,1,1,1 / xQ1 =15 / unattended / SFS 0.69Mb / memory straight continuous / system clock 15.0ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 35 / Nervous Rate 10 (or15) / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 0 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On =>  Lush USB cable => modified NOS1 USB DAC => no pre amp => Orelo active horn loudspeakers with modified bass channel DSPs.

Music server: X99, Xeon 28 thread PC.

System power two 3kva balanced tranformers with dedicated earth spur.
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« Reply #2 on: January 03, 2013, 07:30:57 pm »

Thanks Nick now it works but I receive this message: Your SFS is too low to allow Unattended Playback!...

I see others that are using this setting, I mean SFS 2, Q1:14 and xQ1:2

Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Jud
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 292


View Profile
« Reply #3 on: January 03, 2013, 08:45:27 pm »

I used to get a message like that about the SFS, and can't precisely remember any longer what I did to make it go away.  Maybe the buffer size?  Mine is 512.  On the other hand, others are using 4096 along with SFS of 2 and Q1 multiplier >1, so I don't know....
Logged

Win 7 64-bit; i7-950@3.07GHz; 16GB RAM; OS on SATA 6GB/s SSD; AIFF files on external FW HDD; XXHE and Playback Drive on separate RAMdisks; no page file; Audioquest Dragonfly DAC/preamp; PSE Studio IV amp; Pioneer SP-BS22-LR bookshelf speakers or Etymotic Research ER-4P in-ear monitors.  XXHE 0.9z-8-3a settings for the moment: Peak Extend; Arc Prediction; Redbook files upsampled 2x; KS Adaptive Mode; Phase Alignment off; buffer=512; Straight Contiguous; Playerprio=Low; ThreadPrio=RealTime; Unattended; OS minimized; all services off; Q1=17, factor=2; SFS=2.1; XXTweaks=Ultimate; Time Performance Index=Not the best.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #4 on: January 03, 2013, 08:51:50 pm »

I think I saw the same the other day. Change Q1 a bit ...
I'm not sure whether this is a plain bug or that I don't understand my own math anymore ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #5 on: January 03, 2013, 08:55:23 pm »

PS: And notice that Q1=28 and Q1F=1 is the same as Q1=14 and Q1F=2. So my idea about changing Q1 somewhat implies a factor of 2 changed. That may not be what you intended ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« Reply #6 on: January 03, 2013, 11:32:28 pm »

Q1=28/xQ1=1 receives the same message as Q1=14/xQ1=2:

Your SFS is too low to allow Unattended Playback!
The equation is that 3670016 to be smaler than 2000000


Iīd like to know from others playing with Q1=14 and xQ1=2 without problem.

Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Stanray
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 308


View Profile Email
« Reply #7 on: January 04, 2013, 08:51:54 pm »

I get the same message, but when I close XXHE and start again I don't get the message and I can play with SFS 2, Q1:14 and xQ1:2.

But it introduces a "crack" after a few seconds in the first track which scares the sh*t out of me. So its SFS 2, Q1:14 and xQ1:1 for now.

Stanley
Logged

AudioPC: Passive Intel i7-2600S / Hyperthreading On / Motherboard: Asus P8H67-V/ RAM: Kingston DDR3 32GB/ Motherboard USB3.0 to NOS1a / PSU: Silentmaxx Fanless II/ no computer cabinet and no fans (NoFan 80 EH passive CPU cooler) / Music via LAN on SSD on MusicServerPC (desktop computer-W10)/ All music in WAV /Control on desktop computer or on Macbook Air <-> Wifi <-> separate (audio)router <-> LAN <-> MusicServerPC <-> LAN <-> AudioPC.

September 2021: Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM/ XXHE 2.11 / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/1 / Q1Factor = 4/ Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 10ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 10.13 (max 10,13)/ No Filter/ not Invert / Phase Alignment Off / Peak Extend Off /Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback/ UnAttended / All Services Off / Minimize OS / XTweaks : 62, 1, -, 1, 1/ Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Custom Filtering Low (16x) / -> Lush^3 USB-cable 70cm (A: W-Y-R-G, B: W-G) > Phasure NOS1a 75B G3 DAC, Driver v1.0.4) (16ms)/ Output via Balanced Blaxius BNC Interlinks > Audio Analogue Maestro monoblock amplifier > speakers: Apogee Acoustics Scintilla (custom rebuild).
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #8 on: January 11, 2013, 09:40:43 pm »

Iīd like to know from others playing with Q1=14 and xQ1=2 without problem.

Juan

Juan

If I choose Q1F=2, I blue screen in ancient Vista.  I've not reported this because a) vista, and b) old settings sound great.  I reserve bug reports only to those things I prioritize as essential for a joyful experience.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« Reply #9 on: January 11, 2013, 11:19:17 pm »

Thanks charliemb, it is impossible for me to use Q1=14/xQ1=2 so I use Q1=14/xQ1=1 and the sound is great. The latest change Iīm trying is the Buffer Size at 8ms, as Tore suggested, and Iīm finding a fantastic sound.

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #10 on: January 12, 2013, 04:49:50 pm »

Buffer Size at 8ms, as Tore suggested

Juan

Above, did you mean 8ms or 8KB?
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« Reply #11 on: January 12, 2013, 04:59:21 pm »

Buffer Size at 8ms, as Tore suggested
Above, did you mean 8ms or 8KB?

Hi charliemb,

In the Phasure USB Audio Control Panel the USB Buffer Size can be set at 8ms. But this is only for the ones with the Phasure NOS1 dac.

Regards,
Juan

Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.064 seconds with 20 queries.