XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
October 07, 2022, 03:02:38 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: New filter: error message  (Read 12452 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« on: June 23, 2014, 05:56:13 pm »

Hi Peter,
After a play command i get the following message : <failed to set sample rate> after accepting this message i get the message <xx engine 3.exe has stopped working>. What did i do wrong.
I have first selected  the preselection 70560 APon| 23800 preferred filter. With activated <Custom filter>

Johan
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #1 on: June 23, 2014, 06:11:39 pm »

Hi Johan,

This must be unrelated to the Filter.
Can you easily prove that without changing anything else, switching between Custom and AP (and back) does not behave the same regarding this message ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #2 on: June 23, 2014, 06:52:18 pm »

Indeed AP gives the same message.

Any suggestions?
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #3 on: June 23, 2014, 06:57:55 pm »

That is something ...
Nothing different from when this happens in other situations ?
Most obvious would be that you deactivated "Is NOS1".

And always kill the sound engine (blue led) after such a thing happened; that assures that a next attempt won't go wrong because of some anomaly in the previous.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #4 on: June 23, 2014, 09:36:29 pm »

After a restore of the original files i got a new message Settings Preset File in use was corrupted. After loading an older file all was working again. Placing the new filter files all works. First impression sounds goood!

Regards Johan
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #5 on: June 30, 2014, 06:03:14 pm »

Hi Peter,
Today again (not related to the new filter!) a new error message "allocate Kerner streaming audio device" - Devide allocated but can't play. Check dac settings, applied sample rate- After ok i get a message 4/32/768000/12288000/16.

Reset the system and start again xxhe the following message appears <failed to set sample rate>. The only way to fix this error is to load in the xxhe setup an older preset file.

Any suggestions to prevent this sort of errors?

Best regards Johan
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #6 on: June 30, 2014, 06:13:58 pm »

Johan,

Most probably this is about mixing preset files in the first place, but actually anything can happen once in a while with the presets. But this is how the auto-backups (each day) are there now. So good that you find those.

Since this version I encountered one single occasion (wel, that I have heard of) who needed the backup similarly to your needs for it, but in your case something else must have gone first earlier on (something with the install). But I would not bother about that (not any more).
Still the last error you reported is to be observed for happening again, because if now suddenly your presets get corrupted all the time something else is wrong. But here too, not to worry. Not yet; we can always worry later when it appears necessary. Ok ?  Happy

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #7 on: June 30, 2014, 07:09:15 pm »

Hi Johan,

Quote
a new error message "allocate Kerner streaming audio device" - Devide allocated but can't play.

Are you even sure that the Audio Device (in XXHE Settings) did not change to the HiDef or whatever Audio Device ?

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #8 on: June 30, 2014, 07:10:28 pm »

When all was running again well, I switched back to AI, again there were errors about failled to set sample rate. Loading again preset file and all is working again. Grrrrrrrrrr back to AI now working!
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #9 on: June 30, 2014, 07:12:20 pm »

Quote
Are you even sure that the Audio Device (in XXHE Settings) did not change to the HiDef or whatever Audio Device ?
How can I check this?
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #10 on: June 30, 2014, 07:24:16 pm »

Just check what is in the Output Audio Device in XXHighEnd Settings ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #11 on: June 30, 2014, 07:25:38 pm »

Quote
Grrrrrrrrrr back to AI now working
I have seen this behaviour earlier music stops just before the end of the track and start the next track! All tracks!

Q5=2, Q's=1; others 1; sfs=0,4
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #12 on: June 30, 2014, 07:26:47 pm »

Unattended ?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #13 on: June 30, 2014, 07:27:46 pm »

Yes
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16544



View Profile Email
« Reply #14 on: June 30, 2014, 07:30:24 pm »

You said with AI. This was no mistake ?
I mean with Custom this can happen.

OK, with AI too, but now better raise about all "SQ" parameters because of the size of the files (which are huuuuge).
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.052 seconds with 20 queries.