XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
February 28, 2024, 10:44:26 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Looks Like I've Screwed Up Something with the 2.01 Install  (Read 21497 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Jud
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 292


View Profile
« Reply #15 on: June 03, 2015, 06:56:59 pm »

Ah ...

What about setting the Scaling smaller ?
If you set ity to 1.7 it will be the same as it was (1.186).

Peter

Will that affect Remote, or different settings?

Actually - This *is* set to 1.7, I just checked.

So I tried 1.5.  Everything looks exactly the same, no change at all.
Logged

Win 7 64-bit; i7-950@3.07GHz; 16GB RAM; OS on SATA 6GB/s SSD; AIFF files on external FW HDD; XXHE and Playback Drive on separate RAMdisks; no page file; Audioquest Dragonfly DAC/preamp; PSE Studio IV amp; Pioneer SP-BS22-LR bookshelf speakers or Etymotic Research ER-4P in-ear monitors.  XXHE 0.9z-8-3a settings for the moment: Peak Extend; Arc Prediction; Redbook files upsampled 2x; KS Adaptive Mode; Phase Alignment off; buffer=512; Straight Contiguous; Playerprio=Low; ThreadPrio=RealTime; Unattended; OS minimized; all services off; Q1=17, factor=2; SFS=2.1; XXTweaks=Ultimate; Time Performance Index=Not the best.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #16 on: June 04, 2015, 08:10:07 am »

oops
You are correct about the 1.7. The old one was 1.4.

But no difference at all ? hmm ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #17 on: June 05, 2015, 02:23:36 pm »

- Minimized OS, unattended: Starts fine but within ten seconds the volume stops completely.  Since there's no UI I don't know whether it's stopped playing or is still playing but no volume.

- Minimized OS, unattended off: This is perfectly OK until I try playing unattended for the first time.  Then all subsequent attempts to play with the UI showing prior to a reboot don't work.  Playback won't start, and there is an odd thing going on with the UI where there's a sort of black "phantom loading progress bar" that progresses from left to right near the top of the XXHE UI.

Hi Jud,

I wondered ... are you (still) able to mimic this at will ? If so, how ?
I saw it myself but for the life of me I can let it happen any more. It is as if this happens right after an install only. At least that is where it happened to me and I recall something like having problems with it after each boot.

Of course I now like to solve it, but ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Jud
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 292


View Profile
« Reply #18 on: June 05, 2015, 07:00:41 pm »

- Minimized OS, unattended: Starts fine but within ten seconds the volume stops completely.  Since there's no UI I don't know whether it's stopped playing or is still playing but no volume.

- Minimized OS, unattended off: This is perfectly OK until I try playing unattended for the first time.  Then all subsequent attempts to play with the UI showing prior to a reboot don't work.  Playback won't start, and there is an odd thing going on with the UI where there's a sort of black "phantom loading progress bar" that progresses from left to right near the top of the XXHE UI.

Hi Jud,

I wondered ... are you (still) able to mimic this at will ? If so, how ?
I saw it myself but for the life of me I can let it happen any more. It is as if this happens right after an install only. At least that is where it happened to me and I recall something like having problems with it after each boot.

Of course I now like to solve it, but ...

Peter

Hi Peter -

I'll check tonight if I have time, otherwise in the next couple of days.
Logged

Win 7 64-bit; i7-950@3.07GHz; 16GB RAM; OS on SATA 6GB/s SSD; AIFF files on external FW HDD; XXHE and Playback Drive on separate RAMdisks; no page file; Audioquest Dragonfly DAC/preamp; PSE Studio IV amp; Pioneer SP-BS22-LR bookshelf speakers or Etymotic Research ER-4P in-ear monitors.  XXHE 0.9z-8-3a settings for the moment: Peak Extend; Arc Prediction; Redbook files upsampled 2x; KS Adaptive Mode; Phase Alignment off; buffer=512; Straight Contiguous; Playerprio=Low; ThreadPrio=RealTime; Unattended; OS minimized; all services off; Q1=17, factor=2; SFS=2.1; XXTweaks=Ultimate; Time Performance Index=Not the best.
Jud
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 292


View Profile
« Reply #19 on: June 06, 2015, 01:55:15 am »

- Minimized OS, unattended: Starts fine but within ten seconds the volume stops completely.  Since there's no UI I don't know whether it's stopped playing or is still playing but no volume.

- Minimized OS, unattended off: This is perfectly OK until I try playing unattended for the first time.  Then all subsequent attempts to play with the UI showing prior to a reboot don't work.  Playback won't start, and there is an odd thing going on with the UI where there's a sort of black "phantom loading progress bar" that progresses from left to right near the top of the XXHE UI.

Hi Jud,

I wondered ... are you (still) able to mimic this at will ? If so, how ?
I saw it myself but for the life of me I can let it happen any more. It is as if this happens right after an install only. At least that is where it happened to me and I recall something like having problems with it after each boot.

Of course I now like to solve it, but ...

Peter

Hi Peter -

I'll check tonight if I have time, otherwise in the next couple of days.

Answer unfortunately is still yes.  As bar on, sound cuts out in ~10-12 seconds.  Off, it stays on as long as I like.
Logged

Win 7 64-bit; i7-950@3.07GHz; 16GB RAM; OS on SATA 6GB/s SSD; AIFF files on external FW HDD; XXHE and Playback Drive on separate RAMdisks; no page file; Audioquest Dragonfly DAC/preamp; PSE Studio IV amp; Pioneer SP-BS22-LR bookshelf speakers or Etymotic Research ER-4P in-ear monitors.  XXHE 0.9z-8-3a settings for the moment: Peak Extend; Arc Prediction; Redbook files upsampled 2x; KS Adaptive Mode; Phase Alignment off; buffer=512; Straight Contiguous; Playerprio=Low; ThreadPrio=RealTime; Unattended; OS minimized; all services off; Q1=17, factor=2; SFS=2.1; XXTweaks=Ultimate; Time Performance Index=Not the best.
Pages: 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.02 seconds with 20 queries.