XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
October 01, 2020, 02:18:44 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5  All
  Print  
Author Topic: No coverart with NAS  (Read 62265 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #15 on: October 10, 2015, 05:30:03 pm »

Last resort :

Put a bit of music on the Audio PC, in the exact same structure (start with the root directory) and play from there without changing a single setting.

Grr Happy
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Stanray
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 297


View Profile Email
« Reply #16 on: October 10, 2015, 08:02:37 pm »

Done. I put it on the C: drive in the same structure: Music/Music Type/Artist/Album/files.

And now the album coverart nicely does show in unattended.

So, good or bad news?

Stanley
Logged

AudioPC: Passive (no fans)/ Intel i7-2600S / Hyperthreading On / Motherboard: Asus P8H67-V/ RAM: Kingston DDR3 32GB/ Motherboard USB3.0 to NOS1a / PSU: Silentmaxx Fanless II/ no computer cabinet and no fans, NoFan 80 EH passive CPU cooler/ Music via LAN on HDD on MusicServerPC (desktop computer-W10)/ All music in WAV /Control on Ipad <-> Wifi <-> router <-> LAN <-> MusicServerPC <-> LAN <-> AudioPC.

May 2020: Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM/ XXHE 2.11 / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 5/-/1/1/1 / Q1Factor = 30/ Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 14.19 (max 14.19)/ No Filter/ not Invert / Phase Alignment Off / Peak Extend Off /Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core3-5 / Not Switch Processors during Playback/ UnAttended / All Services Off / Minimize OS / XTweaks : 32, 10, -, 0, 1/ Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Arc Prediction 16x / -> Lush^2 USB-cable 70cm (A:B-W-Y-R; B:B-W-R) > Phasure NOS1a 75B G3 DAC, Driver v1.0.4) (16ms)/ Output via Balanced Blaxius BNC Interlinks > Audio Analogue Maestro Balanced Monoblocks> speakers: Apogee Acoustics Scintilla (rebuild).
Stanray
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 297


View Profile Email
« Reply #17 on: October 10, 2015, 11:33:17 pm »

 scratching
Playing and trying I found out that flac file albums don't show coverart when playing unattended, but that wav file albums do show coverart.
 scratching

Furthermore, when pressing play it takes much longer (45 seconds) for an album to start playing compared to the usb external HDD. But it takes around 2 minutes (!) before a wav album starts playing (but then it does show coverart).

Something wrong with the speed of the network connection (the NAS itself?)?

Stanley
Logged

AudioPC: Passive (no fans)/ Intel i7-2600S / Hyperthreading On / Motherboard: Asus P8H67-V/ RAM: Kingston DDR3 32GB/ Motherboard USB3.0 to NOS1a / PSU: Silentmaxx Fanless II/ no computer cabinet and no fans, NoFan 80 EH passive CPU cooler/ Music via LAN on HDD on MusicServerPC (desktop computer-W10)/ All music in WAV /Control on Ipad <-> Wifi <-> router <-> LAN <-> MusicServerPC <-> LAN <-> AudioPC.

May 2020: Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM/ XXHE 2.11 / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 5/-/1/1/1 / Q1Factor = 30/ Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 14.19 (max 14.19)/ No Filter/ not Invert / Phase Alignment Off / Peak Extend Off /Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core3-5 / Not Switch Processors during Playback/ UnAttended / All Services Off / Minimize OS / XTweaks : 32, 10, -, 0, 1/ Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Arc Prediction 16x / -> Lush^2 USB-cable 70cm (A:B-W-Y-R; B:B-W-R) > Phasure NOS1a 75B G3 DAC, Driver v1.0.4) (16ms)/ Output via Balanced Blaxius BNC Interlinks > Audio Analogue Maestro Balanced Monoblocks> speakers: Apogee Acoustics Scintilla (rebuild).
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #18 on: October 11, 2015, 10:03:33 am »

Hi Stanley,

Reading this, indeed my initial response would be that your network is very slow. Whether too slow for something ?
Anyway, envision the size of the FLAC vs. the WAV and the difference in speed.

But it is not so easy ...
In this situation you MUST use a RAMDisk for Playback Drive. Are you doing this ? N.b.: The "must" counts for FLAC (and WAV is all right with it just the same).

For your reference :
A FLAC album maybe takes 3-4 seconds to start playing (Unattended and loaded over the LAN) and a WAV can take 15. This is because WAV tracks can't be dealt with in parallel; FLAC does.

Let me know when you find more, but you are on the right track (pun) now.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Stanray
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 297


View Profile Email
« Reply #19 on: October 11, 2015, 09:25:44 pm »

Hi Peter,

Yes, I do use a RAMDisk for Playback Drive.

Concerning the speed, I observed speeds of between 5 and 12 Mbps when an album is being loaded from the NAS.

Stanley
Logged

AudioPC: Passive (no fans)/ Intel i7-2600S / Hyperthreading On / Motherboard: Asus P8H67-V/ RAM: Kingston DDR3 32GB/ Motherboard USB3.0 to NOS1a / PSU: Silentmaxx Fanless II/ no computer cabinet and no fans, NoFan 80 EH passive CPU cooler/ Music via LAN on HDD on MusicServerPC (desktop computer-W10)/ All music in WAV /Control on Ipad <-> Wifi <-> router <-> LAN <-> MusicServerPC <-> LAN <-> AudioPC.

May 2020: Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM/ XXHE 2.11 / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 5/-/1/1/1 / Q1Factor = 30/ Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 14.19 (max 14.19)/ No Filter/ not Invert / Phase Alignment Off / Peak Extend Off /Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core3-5 / Not Switch Processors during Playback/ UnAttended / All Services Off / Minimize OS / XTweaks : 32, 10, -, 0, 1/ Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Arc Prediction 16x / -> Lush^2 USB-cable 70cm (A:B-W-Y-R; B:B-W-R) > Phasure NOS1a 75B G3 DAC, Driver v1.0.4) (16ms)/ Output via Balanced Blaxius BNC Interlinks > Audio Analogue Maestro Balanced Monoblocks> speakers: Apogee Acoustics Scintilla (rebuild).
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #20 on: October 12, 2015, 12:18:34 pm »

scratching
Playing and trying I found out that flac file albums don't show coverart when playing unattended, but that wav file albums do show coverart.
 scratching

No, I don't get it. Sadly, the procedure for FLAC *is* a bit different, compared to WAV. But all what could come from it, is the other way around (FLAC shows them, WAV does not).

By now I feel it can be a bug on my side, but how or what - no clue.

There's the field (in Settings) Copy to XX Drive by srtandard (or something like that); what have you set it to ? (active or not). And what happens when you set it to the other state ?
Try WAV with this as well ! I mean, I want to know whether that now maybe stops working too.

scratching
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Stanray
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 297


View Profile Email
« Reply #21 on: October 12, 2015, 09:29:36 pm »

There's the field (in Settings) Copy to XX Drive by srtandard (or something like that); what have you set it to ? (active or not). And what happens when you set it to the other state ?
Try WAV with this as well ! I mean, I want to know whether that now maybe stops working too.

"Copy to XX-Drive by Standard" was not set, but when set it doesn't change the problem, either with FLAC or WAV files.
But it does make the whole proces around 4 to 5 times slower.

 unhappy
Stanley
Logged

AudioPC: Passive (no fans)/ Intel i7-2600S / Hyperthreading On / Motherboard: Asus P8H67-V/ RAM: Kingston DDR3 32GB/ Motherboard USB3.0 to NOS1a / PSU: Silentmaxx Fanless II/ no computer cabinet and no fans, NoFan 80 EH passive CPU cooler/ Music via LAN on HDD on MusicServerPC (desktop computer-W10)/ All music in WAV /Control on Ipad <-> Wifi <-> router <-> LAN <-> MusicServerPC <-> LAN <-> AudioPC.

May 2020: Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM/ XXHE 2.11 / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 5/-/1/1/1 / Q1Factor = 30/ Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 14.19 (max 14.19)/ No Filter/ not Invert / Phase Alignment Off / Peak Extend Off /Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core3-5 / Not Switch Processors during Playback/ UnAttended / All Services Off / Minimize OS / XTweaks : 32, 10, -, 0, 1/ Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Arc Prediction 16x / -> Lush^2 USB-cable 70cm (A:B-W-Y-R; B:B-W-R) > Phasure NOS1a 75B G3 DAC, Driver v1.0.4) (16ms)/ Output via Balanced Blaxius BNC Interlinks > Audio Analogue Maestro Balanced Monoblocks> speakers: Apogee Acoustics Scintilla (rebuild).
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #22 on: October 13, 2015, 08:10:04 am »

Hmm ... If you mean that what 2 minutes was, now is 10 minutes, then I would ditch that PC and blame it for this problem in the mean time.

Also, if this happens with FLAC just the same (slower) then I can't even believe that. sorry

Peter (out of ideas swoon)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Rmalits
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 104


View Profile
« Reply #23 on: December 25, 2016, 09:17:51 pm »

Hi Peter,

I know, it's Christmas... So please... take your time... I don't expect any answer before all your celebration will have ended  Wink
We caught a bit of a flew during Christmas and we have to be in bed. So I took my MS Surface to find out a bit more about my wallpaper problem.

When we met in Holland about 10 days ago, I told you, that I never see a wallpaper during unattended playback when playing flac files. It is like this:

1) Playing music from my Synology NAS:
When I play flac files in unattended mode, what I do most of the time, no wallpaper appears at all.
When I play wav files in in unattended mode, I get the wallpapers when the the first track starts to be played, but for some seconds only. Then something strange happens: XXHE starts again automatically, so if I would have pressed Ctrl_X (but I didn't).

2) Playing music from local drive (C:, D:)
To test it for music from the local disk I copied some folders with flac files to the harddisk of the audio PC.
Playing these files from there the behaviour of wav and flac files is the same as for wav files in 1)
The wallpaper appears for some seconds only and XXHE is mystically started again automatically.

As I wrote above: All this is not urgent. I am used to XXHE without wallpaper for more than half a year now.

Happy hollidays!
Richard
Logged

XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 15/-/1/1/1/ Q1Factor = 20 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69 (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 12 / Arc Prediction Filtering (16x)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #24 on: December 26, 2016, 12:29:51 pm »

Hi Richard,

After reading your post I started to search for something unknown, but my search terms were
starts automatically
(no quotes) and it brought me right away where I wanted to be : http://www.phasure.com/index.php?topic=3605.msg38547#msg38547

I seriously did not see the relation with this even unknown I sought, but now seeing it - I think it is related. So ...

Do you use Start Playback during Conversion ?

Stanley, did you already solve this ?

Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 497


View Profile
« Reply #25 on: December 27, 2016, 02:23:56 pm »

Hi Peter,

In my case too no cover art with Flac files. With Wav no problem. 2.06/2.07 both have this issue.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.10c/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 30/1/1/1/xQ1=5/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=0.69/140.19(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on NAS/Lush^2 USB cable A:B-W-Y-R; B: B-W-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. Blaxius^2 A: B-R; B: B-R. Orelo MK II active speakers. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #26 on: December 27, 2016, 02:38:50 pm »

Aha ... now we are getting somewhere for real ... Thank you for sharing this, Arvind !

Are you saying that 2.05 did not show this issue ? (I think you can't know really because you received the Stealth PC with 2.06 .. correct ?)

With Attended the (FLAC) Wallaper just appears as should ?

Are you (all) sure that the right coverart appears when WAV ? I mean, that you always see the correct track playing, assuming you also show the back (no real back cover being present to begin with) ?

Suppose - when just in Minimuzed OS ! - you enable all Shut Down Services (so let as much stay as possible), is there a difference to be seen ?

Thanks !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 497


View Profile
« Reply #27 on: December 27, 2016, 03:29:26 pm »

Hi Peter,

Don't recall with 2.05, too long back & at that time no Stealth LPS.

With NAS cover art shows in attended but not in unattended. For Flac files. Wav is fine in all respect.

With hdd/Flac files cover art/wall paper shows in attended as well as unattended.

So the problem lies with Flac files on NAS, at unattended.

With NAS/Wav files no problem in unattended or attended. Shows correct track playing.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.10c/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 30/1/1/1/xQ1=5/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=0.69/140.19(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on NAS/Lush^2 USB cable A:B-W-Y-R; B: B-W-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. Blaxius^2 A: B-R; B: B-R. Orelo MK II active speakers. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15650



View Profile Email
« Reply #28 on: December 27, 2016, 03:56:56 pm »

Arvind, super.
Can you also try what happens when you set all services to stay in Settings ? (just do so in MinOS so all what's needed is a sceencopy so you can revert to how you had it after the trial (just set back and no reboot orr anything needed)).

Thank you once again,
Peter

Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to *14/28* cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *14*/-/1/1/1/ Q1Factor = *1* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.19*  (max *10.19*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. *ET^2* Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 497


View Profile
« Reply #29 on: December 27, 2016, 04:22:43 pm »

Hi Peter,

Attached a pic of the settings...is this what you wanted?

With NAS/Flac/unattended, wall paper doesn't show.

Best regards,

Arvind


* IMG_0689.JPG (2827.99 KB, 4032x3024 - viewed 387 times.)
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.10c/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 30/1/1/1/xQ1=5/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=0.69/140.19(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on NAS/Lush^2 USB cable A:B-W-Y-R; B: B-W-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. Blaxius^2 A: B-R; B: B-R. Orelo MK II active speakers. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
Pages: 1 [2] 3 4 5  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.124 seconds with 19 queries.