XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
November 22, 2017, 09:10:36 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3  All
  Print  
Author Topic: Windows Defender  (Read 5879 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« on: January 25, 2016, 08:29:01 pm »

Hei, Peter

I just ran into a problem With RAM-OS. everything went fine until I rebooted into min-os in Version 10856.0. then XXHE would not start. Got an error Message about XXHE.exe could not start- serching for a problem............
Then I checked win-defender, witch was running.
Had to copy and reset, Shut off Defender and booted into min-os. and everything is ok now.

Regards
Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #1 on: January 26, 2016, 08:20:04 am »

Hi there Arnt,

Man, I now see you are right !!
But strange that I never noticed myself ? or what about other users ?
And why did you need that "restore" ? In there it is the same ... (as you noticed).

Quote
rebooted into min-os in Version 10856.0. then XXHE would not start.

Interestingly on about the last day before I started to make the Disks, I had similar with 10565. So XXHighEnd just does not start and a small screen with as I recall a lot of dots (.....) pops up instead. I ended up in setting back a copy myself. So maybe 10565 has the same problem ?
It is only that I wonder what the trigger is to let it go wrong.

Thanks ...
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #2 on: January 26, 2016, 09:11:00 am »

I just checked and in 10565 it is the same. 10074 is OK.

Thinking back ... I just never had to shut it off myself. I actually only recognize it from making the Tutorial (which I made under 10074 - that's why that one is fine).
Windows 8/10 Tutorials - Shut off Windows Defender


Regards,
Peter


Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #3 on: January 26, 2016, 01:23:03 pm »


I could not start XXHE 10856.0 again, so I just copied it, and deleted the old one. I don`know if that was right way to do it. But it seemed easiest to me at that point.
Had not much time lately, so mabe I should read some more instructions later.
Anyway - It Works well now. and the sound is outstanding.

Regards
Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #4 on: January 26, 2016, 05:15:33 pm »

Hi Arnt,

Can you describe possible "unique to you" situations ?
I don't trust this, since it happens to nobody else.

Did this happen in the BASE version, the RAM version or both ? (but also tell me which the two you actually tried when it happened).

Last question for now :
On the disk are two green stickers. Do they have markings on them ? If so, please decribe ...

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #5 on: January 26, 2016, 05:51:54 pm »

It happened in the base Version, but it was no problem before I booted into min-os. After booted into min-os, I could not start XXHE. I knew about the active defender problem. and checked defender. defender was not shut of, I used Your prosedure the turn it of, but I could not start XXHE (still in min-os).
Then I reboted Windows from the start button, and booted into the 10565 Version, and copied the 10856 Version. and deleted the old one. Booted into the New copy of 10856 Version and checked defender, and shut it off. Then rebooted into min-os, and everything was ok.

There are two green stickers With no markings

Regards
Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #6 on: January 26, 2016, 06:08:33 pm »

Thank you Arnt.

But can you confirm :

What you just wrote is about the first time that it happened (and not the second time). Is that correct ?

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #7 on: January 26, 2016, 06:12:19 pm »

Yes the first and only time. because I checked Defender after copying.

Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #8 on: January 26, 2016, 06:38:17 pm »

I could not start XXHE 10856.0 again

Yes, but this was a second time, of at least not being able to start XXHighEnd.
True ?

Did the message "stopped working" or something, show exactly the same as the first time ?

Thanks ...
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
boleary
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1203


View Profile Email
« Reply #9 on: January 26, 2016, 11:40:46 pm »

Turned off Defender in 10586 Base and am now in Ram mode and everything runs faster.  Cool
Logged

XX2.07/MB: ASRock Extreme 4M , i7-3930K @ 0.5GHz/ RAM-OS W10586/32 Gigs 1600 DDR3/ Clarixa usb cable  /Q1,3,4,5 = *14*/1/1/*1* / *Q1Factor = 1* / Peak Extension: Off/Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *.5ms* / Straight Contiguous / SFS = *1.0,/ Do Nothing With Cover Art / not Invert / *(Phase Alignment Off  / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3-5 / UnAttended (Just Start) / *All* Services Off except LAN & RDC/ Persist off/No OSD / No Running Time / Minimize OS / Boost on/XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = NA / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Best/ Time Stability = On/ No Up-sampling/R-2R DAC
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #10 on: January 27, 2016, 09:15:13 am »

I could not start XXHE 10856.0 again

Yes, but this was a second time, of at least not being able to start XXHighEnd.
True ?

Did the message "stopped working" or something, show exactly the same as the first time ?

Thanks ...
Peter

Hello Peter
After the reboot and copying I shut off defender before I started XXHE, so then it was no problem, I did not try starting XXHE before that.

And about the first "stopped working" Message: It showed "stopped working" the first time I tried to start XXHE, after that there was something flashing on the screen, when trying to start XXHE, I suppose it was the same Message but I could not see because it disapeared to fast, and nothing more happened
XXHE did not start.

I had then shut down defender.
Rebooted with the Windows startbutton, but XXHE did not start, just the same flashing "Message".

Regards
Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #11 on: January 27, 2016, 09:30:12 am »

Peter
I have played in RAM-OS for 2 days with no problem. But now I Just started and album, unattended in 10586. Nothing happened, after 20-30 Seconds, and there was the error Message again "XXHIGHEND Stopped working".
Playback won`t start and I can not bring up XXHE again.

Arnt
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #12 on: January 27, 2016, 09:31:32 am »

Ok, let that be for now !
So don't touch anything.

Must think ...
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
tillen
Audio Loudspeaker
*
Online Online

Posts: 71


View Profile
« Reply #13 on: January 27, 2016, 09:32:48 am »

Ok, let that be for now !
So don't touch anything.

Must think ...

Ok
Logged

PC- Asrock X79 Extreme 4-M -
i7 4930K Hyperthreading On (12 cores) 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10393.0 RAM-OS, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.05  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive / UnAttended  / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 from MB - Sw#3 off NOS1a = Up) -> Clarixa USB-> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC 75B, Driver v1.0.4 (4ms) -> Blaxius BNC interlink
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14615



View Profile
« Reply #14 on: January 27, 2016, 09:37:52 am »

In my 10565 situation I saw a "missing component" in the Windows Event Log. I don't know anymore whether that was the System or Application log. I think Application.

I had to apply tricks to let that work (view the logs) but possibly it worked without tweaks as well. So first two questions now :

1. Can you go to Explorer, Rightclick This PC, choose Management and then Event Viewer. In there those logs. CAn you get to that or does it give an error message ?

2. How "accessible" is you PC for Teamviewer ? This is just a question because it is an option, although I don't know yet what to do. But if you did not set it up for the Internet (from 10586.0 BASE) then better don't, yet.

?
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1] 2 3  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.301 seconds with 19 queries.