XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
November 22, 2017, 12:00:47 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: MQA decoding issue  (Read 166 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1973

www.the-unfair-advantage.com


View Profile WWW Email
« on: November 17, 2017, 12:48:17 pm »

Hey Peter, I'm having a problem decoding MQA. I've only tried a couple of albums from Tidal, and both give the same error (below) just before playback commences.

If I switch off 'decode HDCD + MQA', then everything works fine.

Any ideas?

Mani.


* decode HDCD+MQA error.JPG (49.16 KB, 363x342 - viewed 72 times.)
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.09 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / *testing*: Q1=30 /  xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=0.90 / XTweaks = 43, 100, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
Main System: USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3  -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System: *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a G3  -> BD-Design BD30 stereo amp -> Impulse H2 horn speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14614



View Profile
« Reply #1 on: November 17, 2017, 01:16:31 pm »

Hi Mani,

I'm afraid you have a decoding issue. See below for how it is supposed to look and mind the "96" icon in the bottom right corner. If you see nothing of this anywhere in your Library Area then on that PC the decoding does not work.
Btw, I take it that you use 2.09 for this (the Tidal-approaching PC !) ? because that *is* required ...

Regards,
Peter


* Plant01.png (216.26 KB, 479x678 - viewed 52 times.)
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1973

www.the-unfair-advantage.com


View Profile WWW Email
« Reply #2 on: November 17, 2017, 01:36:47 pm »

The issue is identical on my Phasure audio PC too...

I think I've found the issue:

It seems to be a base rate problem (44.1 vs 48). MQA 44.1 rates work fine (see below), however 48 rates don't. The issue seems to stem from my music server. I get the error shown below when preparing streams.

Mani.



* MQA 44.1 rate works fine.JPG (127.55 KB, 805x674 - viewed 52 times.)

* something wrong with FLAC decode.JPG (29.09 KB, 493x316 - viewed 51 times.)
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.09 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / *testing*: Q1=30 /  xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=0.90 / XTweaks = 43, 100, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
Main System: USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3  -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System: *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a G3  -> BD-Design BD30 stereo amp -> Impulse H2 horn speakers
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1973

www.the-unfair-advantage.com


View Profile WWW Email
« Reply #3 on: November 17, 2017, 01:55:17 pm »

I selected another DAC in my music server, and everything seems to be working OK now.

Thanks.

Mani.


* all good.JPG (89.88 KB, 542x509 - viewed 49 times.)
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.09 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / *testing*: Q1=30 /  xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=0.90 / XTweaks = 43, 100, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
Main System: USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3  -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System: *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a G3  -> BD-Design BD30 stereo amp -> Impulse H2 horn speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14614



View Profile
« Reply #4 on: November 17, 2017, 01:59:49 pm »

Hi again Mani,

Quote
I get the error shown below when preparing streams.

Well, that nicely testifies of what I was saying.

I don't think anything works fine because any "96" album should show 96 for base rate and not 48.
Your decoding just does not work and it *has* to work already on the PC where you Prepare things, or otherwise nothing works.
I don't see you responding to my 2.09 remark, so I take it that you don't use that on the "Tidal" PC. Haha.

Notice that it is best for you (at this moment) would be that you always retry all from the start. So throw out that Robert Plant, Search for it again - and that is sufficient to prove that it works or not, because as said, that 96 icon should appear in the Library Area('s Coverart) already.

Peter

Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1973

www.the-unfair-advantage.com


View Profile WWW Email
« Reply #5 on: November 17, 2017, 02:12:18 pm »

Your decoding just does not work and it *has* to work already on the PC where you Prepare things, or otherwise nothing works.
I don't see you responding to my 2.09 remark, so I take it that you don't use that on the "Tidal" PC. Haha.

I upgraded to 2.09 on the music server ('Tidal' PC) before trying anything.

I deleted and re-prepared the MQA albums. Everything works fine. Thanks.

Mani.


* all good 2.JPG (77.2 KB, 422x504 - viewed 48 times.)
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.09 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / *testing*: Q1=30 /  xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=0.90 / XTweaks = 43, 100, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
Main System: USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3  -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System: *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a G3  -> BD-Design BD30 stereo amp -> Impulse H2 horn speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14614



View Profile
« Reply #6 on: November 17, 2017, 04:06:33 pm »

OK, thank you for bearing with me !

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.295 seconds with 20 queries.