XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
January 16, 2018, 08:21:23 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [All]
  Print  
Author Topic: MQA album playback skips second half of tracks  (Read 630 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« on: November 25, 2017, 04:48:12 pm »

Hi,
Maybe just a setting, but when I play MQA albums the tracks are ended to soon. They are halfway when new track starts.
With single tracks no issues.
As far as I know I use the currently best suggested settings.

By the way I like the SQ of MQA, fuller and rounder sound. Not harsh at all!
Regards
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #1 on: November 25, 2017, 07:01:32 pm »

Hi Arjan,

Can you show me a screenshot of an in the Playlist Area loaded MQA album, the left pane visible including the Coverart and Sampling Rates etc. ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #2 on: November 26, 2017, 10:42:32 am »

Hi Peter,

Attached the screens. The Endless River of Pink Floyd I tried it a couple of times and every time the tracks ended to soon. Example track 2 ends after 3 or so minutes.

I also tried Ghost Stories of Coldplay and that album gave no issues.

regards



* Knipsel1.PNG (615.43 KB, 1332x670 - viewed 80 times.)

* Knipsel2.PNG (498.68 KB, 1333x668 - viewed 85 times.)
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #3 on: November 26, 2017, 05:24:53 pm »

Hi Arjan,

I think this is a combination of having all fine on the Audio PC, but not having the MQA decoder working on the "Tidal" PC. The Coldplay works (but doesn't) because it is 44.1. The MQA decoder works when you see the sampling rate next to the MQA icon. See below for the (right hand) Cold Play one.
Also, for an e.g. 96 the input sampling rate must be 96, not 48 as your screenshot shows. Of course you can only see what it should be once you have that icon on it.

For next attempts, throw first all what's MQA out again. So you need to re-Prepare. In the Library Area you will see the sampling rate icons already from the Search Result.

It requires 2.09 on that Tidal PC. Can that be the culprit ?

Regards,
Peter


* MQA31.png (63.48 KB, 406x250 - viewed 71 times.)
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #4 on: November 26, 2017, 08:49:39 pm »

Hi Peter,

The Tidal PC is a Windows 8 laptop with XXHE 2.09 on it.

I get the attached error when downloading the MQA files.
But it is only about the Sample Rate logo....although.

For test I have unpacked the dll's from the 208VCRT-x64.rar. But that did not change anyting...

Maybe I have the reinstall XXHE on the laptop?

regards


* Knipsel3.PNG (9.64 KB, 406x320 - viewed 53 times.)
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #5 on: November 26, 2017, 11:15:28 pm »

Arjan, can you try a random other PC ?
I have talked about this earlier on. Once happening like this, no solution is known.

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #6 on: November 26, 2017, 11:36:28 pm »

Hi Peter,

No problem, will do.

But what am I listening to now? Placebo.....?

Regards
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 108


View Profile
« Reply #7 on: November 27, 2017, 09:13:52 am »

I get the same message as Arjan when I try to prepare an MQA files (The Eagles - The Eagles again), and end up with a 24/48 file. It appears that the MQA unfolding is not happening.  Will try on another machine.  Is there some way to keep the activation from previous machine?
Logged

Audio PC: Stealth PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.09.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1 30x40, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.19 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms
Audio PC -> Lush USB cable -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius cables (BNC) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #8 on: November 27, 2017, 09:44:03 am »

Quote
Is there some way to keep the activation from previous machine?

No, I'm sorry.

This is a really nasty problem which can't be solved once it is occurring; it is the combination of a Microsoft problem which can emerge once the OS is upgraded at some stage plus the "code base" as used by MQA which does not allow an "easier version". I had a hard time finding a PC which does not work myself, eventually found one (W8.1) and with all the patches and MS updates of the world, I could not get it going.

But in the end there is something else ... Look at the message (from Arjan) you refer to. I tink that was my intention to happen (never mind, it's only a logo). But it seems that this got its own life and now decoding won't happen on a PC which actually can do it (Arjan's example). This is a bit daft ... and already put in my todo. But don't hold your breath for it, OK ?

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 108


View Profile
« Reply #9 on: November 27, 2017, 09:59:33 am »

Peter,

It's interesting I was able to fix the problem, and get MQA icon with the 192 on it, and prepare a 24/96 file.  The only change I made was in the configuration of the Sound Device.  Set "sample rate and bit depth when running in shared mode" to 24/96."  At least this worked with the default sound device on my laptop.

Ramesh
Logged

Audio PC: Stealth PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.09.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1 30x40, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.19 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms
Audio PC -> Lush USB cable -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius cables (BNC) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #10 on: November 27, 2017, 10:06:42 am »

Quote
Set "sample rate and bit depth when running in shared mode" to 24/96."

WHAT ?!

And prior to this it was what ?
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 108


View Profile
« Reply #11 on: November 27, 2017, 10:31:44 am »

Peter,

Before this it was 24/48 which is the default Windows 10 setup!

Anyway all is working.  I am able to prepare MQA files on the Tidal laptop, move the USB drive to the music server and everything works!!  Great.  Listening now to some actually decoded MQA to see how it sounds. So far sounding very good.

Ramesh
Logged

Audio PC: Stealth PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.09.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1 30x40, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.19 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms
Audio PC -> Lush USB cable -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius cables (BNC) -> Orelo Mk II active speakers
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #12 on: November 27, 2017, 11:26:10 pm »

Hi Peter,

Tried the music server first, but same issue. This is an from windows8 upgraded pc.

Next the work laptop (real windows10) and that works fine.
Saw that for the first MQA download two extra installs were done.

No time to listen now, will do that another evening this week.

regards
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 14753



View Profile Email
« Reply #13 on: November 28, 2017, 05:04:14 am »

Quote
Next the work laptop (real windows10) and that works fine.

Hi Arjan,

Do you mean that Ramesh' solution works fine for that laptop ?
Or that is all just worked out of the box for this laptop ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #14 on: November 28, 2017, 10:55:44 am »

Hi Peter,
Out of the box.
I missed Ramesh solution. Will try it on the others laptop.
Regards
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
Arjan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 208


View Profile Email
« Reply #15 on: November 28, 2017, 11:20:37 pm »

Hi Peter,
I was not able to test the solution of Ramesh anymore.

I did a reinstall of XXHE on my home laptop and after that all was okay......
So just reinstall of XXHE can also help.

By the way, I am now listening to real MQA and at first not happy. Lean and a bit harsh.... I liked the wrong MQA's or what it was.....
But the higher SFS (12) solved it!

regards, Arjan
Logged

October, 2017 (2.09)
Music Server (old PC) RDC to Mach II Stealth 14393 RAM-OS / no videocard / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/3/4/5 = 30/0/1/1/ Q1Factor = 40 (Dev.Buffer = 4096) / ClockRes = max / SFS = 20.19 Mx = 120 Straight Contiguous / driver buffer 16ms / Playerprio = Low / ThreadPrio = High / Scheme = 3-5 / Unattended / Minimize OS / PeakExtend off / Arc Prediction / NO custom filter / 16x Upsampling / XTweaks 43,100,-,0,1/with coverart / --> mobo USB --> The Lush 100 cm --> NOS1a 75B --> Blaxius --> bnc amps Jadis JA30 (modified and with the best tubes) --> Speakers
Pages: 1 2 [All]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.04 seconds with 19 queries.