XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
August 17, 2018, 10:50:50 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 4 [5]  All
  Print  
Author Topic: Trying w10 on my old PC  (Read 6080 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #60 on: April 03, 2018, 06:44:37 pm »

Quote
“MemOrg error 02”.

Maybe this is not 100% exact ?
I can't find this particular error (text).

I remember I also got "MemOrg #2" message when I was still on 2.08d trying to use 5.19 and Straight Contiguous together. I could cured this issue by using 5.19 and "Mixed" or "Contiguous Mixed" combos. All this went away after installing 2.10. Happy

ZH
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
Telstar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 729


View Profile
« Reply #61 on: April 03, 2018, 08:08:45 pm »

Quote
“MemOrg error 02”.

Maybe this is not 100% exact ?
I can't find this particular error (text).

I remember I also got "MemOrg #2" message when I was still on 2.08d trying to use 5.19 and Straight Contiguous together. I could cured this issue by using 5.19 and "Mixed" or "Contiguous Mixed" combos. All this went away after installing 2.10. Happy

ZH

I was using SFS 2.19 mixed contiguous on v2.08, tried also 10.19 and never got that erro before.
It's definitely something related to memory physical AND virtual.
Have you changed your virtual memory (swap file) perhaps?
Logged

(2nd Apr 2018)
Software:
W10 14393 Pro x64 | XXHE 2.10 | MinOS | Q=14x1/0/0/0/0 | SFS 5,19 mixed contiguous | Nervous rate 1 | 4096k buffer |

Hardware:
OrigenAE H5 case | E5300 fanless |  8GB RAM | Winmate DC-DC fanless PSU | OS on SSD | Renesas USB3 pcie card | Belden highspeed usb cable | Audio-gd dac19 NOS with sigxer F1 | My_ref_FE mono amps | Albedo Apex speakers
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #62 on: April 03, 2018, 09:24:22 pm »

I don't use RAM-OS, so I don't think I deployed virtual memory, not that I know of anyway.
ZH
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
Telstar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 729


View Profile
« Reply #63 on: April 03, 2018, 09:28:26 pm »

I don't use RAM-OS, so I don't think I deployed virtual memory, not that I know of anyway.
ZH

Your PC is more similar to mine than Peter's Wink
Logged

(2nd Apr 2018)
Software:
W10 14393 Pro x64 | XXHE 2.10 | MinOS | Q=14x1/0/0/0/0 | SFS 5,19 mixed contiguous | Nervous rate 1 | 4096k buffer |

Hardware:
OrigenAE H5 case | E5300 fanless |  8GB RAM | Winmate DC-DC fanless PSU | OS on SSD | Renesas USB3 pcie card | Belden highspeed usb cable | Audio-gd dac19 NOS with sigxer F1 | My_ref_FE mono amps | Albedo Apex speakers
coliny
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 129


View Profile
« Reply #64 on: April 04, 2018, 07:14:28 am »

You don't need Virtual memory although it won't do any harm except maybe to sound quality.

Maybe you have a faulty RAM card, do a memory test, might be an option in bios to do it.

Colin
Logged

March'18 :- XX2.10/W10_14393.0, i5 laptop, 16GB RAM-OS, RDC control by W10 Netbook, Ram Disks, min OS ,Engine#4 Adaptive Mode / Dev.Buffer = 4096 / Decode HDCD / Playerprio = Low / ThreadPrio = RT / Scheme = *Core 3-4* / Switch Processors during Playback / ClockRes = 1.0ms / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 99 / Cool when Idle = 0 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Q1/-/3/4/5 = 30/-/0/8/0/ Q1Factor = 40 / Memory = Mixed Contiguous / SFS = 7 / Include Garbage Collect / UnAttended /Do Not Start Playback / All Services Off / Monitor off @ unattended / Custom Filter 352800 low (NOS) / -> USB2 -> 24 bit DDDAC1794 NOS DAC -> Apogee Stage with active crossovers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15193



View Profile Email
« Reply #65 on: April 04, 2018, 08:41:36 am »

But no literal "error" text ?
I like to find this error message in the code ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 3, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering 705600 - 2nd (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Telstar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 729


View Profile
« Reply #66 on: April 04, 2018, 05:07:37 pm »

But no literal "error" text ?
I like to find this error message in the code ...

and I'd like to not see these OOM popups anymore.  Wink
Not even talking about what caused the screech.
Logged

(2nd Apr 2018)
Software:
W10 14393 Pro x64 | XXHE 2.10 | MinOS | Q=14x1/0/0/0/0 | SFS 5,19 mixed contiguous | Nervous rate 1 | 4096k buffer |

Hardware:
OrigenAE H5 case | E5300 fanless |  8GB RAM | Winmate DC-DC fanless PSU | OS on SSD | Renesas USB3 pcie card | Belden highspeed usb cable | Audio-gd dac19 NOS with sigxer F1 | My_ref_FE mono amps | Albedo Apex speakers
Pages: 1 2 3 4 [5]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.048 seconds with 19 queries.