XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 10, 2018, 09:59:37 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3]  All
  Print  
Author Topic: Remote Desktop issues  (Read 4318 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #30 on: March 25, 2018, 06:33:34 am »

                                              |-->audio pc
iPad -> wifi-> router -> switch []
                                              |-->music server

This is my diagram.

ZH
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15317



View Profile Email
« Reply #31 on: March 25, 2018, 11:33:37 am »

Is it correct to assume that since you do not have "Persist" checked, you lose the ability to change the volume or use "next" track because the LAN drops the connection?

No ...
I know how confusing this combination of settings is, but it works the other way around because you must SET things the other way around (or understand what the setting implies) :


1. Keep LAN Services ACTIVE (red). Meaning : the LAN environment is kept when booting from Normal OS into MinOS.
2. Set Persist to INACTIVE (blue). Meaning : When you go to Unattended (MinOS is implied) the LAN shuts down except for the denoted exceptions (the LAN-parts of it) like "Use Remote Desktop".

The above in different wording :
When we boot into MinOS the LAN services are not taken out hence all of the LAN will be just there.
When we start Unattended Playback the LAN is shut down (you'd want that for better SQ) because you did not tell the system to "persist" in Keeping the LAN.
Any activity requiring the LAN will start that (and shut down again if applicable).


Now we make this of it :


1. Keep LAN Services ACTIVE (red). Meaning : the LAN environment is kept when booting from Normal OS into MinOS.
2. Set Persist to ACTIVE (red). Meaning : When you go to Unattended (MinOS is implied) the LAN does not shut down.

The above in different wording :
When we boot into MinOS the LAN services are not taken out hence all of the LAN will be just there.
When we start Unattended Playback nothing changes to the status of the LAN because we told to "persist" the "keeping" state.
The LAN now will never shut down, whatever you do.
Notice that while staying in MinOS you can change the state of Persist and it will be respected (but don't change it while Unattended Playback is going on at that moment).


Again an other scenario :


1. Keep LAN Services INACTIVE (blue). Meaning : the LAN environment is cut from the OS when going from Normal OS to MinOS.
2. Set Persist to INACTIVE (blue) or ACTIVE (red) whatever you like ... it doesn't do a thing because there are no LAN services available anywhere.

The above in different wording :
When we boot into MinOS the LAN services are taken out and that can't come back, unless going to Normal OS again (where they will be "in" by standard).

Side note on this one : I am not sure whether Keep LAN = INACTIVE combines with "Use Remote Desktop", but I'm inclined to say Not.


That was all. Happy
Best regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #32 on: March 25, 2018, 02:04:11 pm »

Quote
                                              |-->audio pc
iPad -> wifi-> router -> switch []
                                              |-->music server

This is my diagram

Hi Peter,
When I look at my diagram, I feel it needs further clarification.
It is how physically they are connected which is different from your usual practice because audio pc's Ethernet cable goes to Switch instead of to music pc.

From point of RD sessions, my flow is NO different from yours:
iPad -> RD -> music server -> RD -> audio pc (internet disabled via leaving Gateway field blank in adapter property)

All works properly now. Next, 2.10

Thanks,
Zheng
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #33 on: March 25, 2018, 02:35:47 pm »

Peter,
I feel I need to have a summary regarding my problem of audio pc became unresponsive at the end of Unattended play under RD sessions.

1. Initially I was only doing one RD session from iPad->audio pc, or music server->audio pc.

2. Later by your diagram, I started to use two RD sessions simultaneously like most of you've been doing. iPad->music pc->audio pc

3. In both instances (under minimized OS, LAN on, Persist off), my audio pc became non-responsive after an Unattended play.

4. Final resolution: turning off internet function in audio pc by leaving Gateway field blank in Ethernet adapter properties.

Best,
Zheng
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15317



View Profile Email
« Reply #34 on: March 25, 2018, 03:20:01 pm »

Hi Zheng - Very well done !!

I'll give this link as well, because it coincidentally / luckily has the very same solution for a very different problem :
Re: A secure way to prevent Windows 10 , updates on the audio PC

To understand better what this is about - and when you don't have a faint heart, also read this : Peter's small addition.

Best regards and thanks !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
dsm
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 70


View Profile WWW Email
« Reply #35 on: March 25, 2018, 06:50:20 pm »

Is it correct to assume that since you do not have "Persist" checked, you lose the ability to change the volume or use "next" track because the LAN drops the connection?

No ...
I know how confusing this combination of settings is, but it works the other way around because you must SET things the other way around (or understand what the setting implies) :


Peter,

If I reboot the audio pc and  have "persist" unchecked in MinOS everything works as you suggest; the  cover displays and the connection works as it should in unattended. After that playlist ends and the UI returns, if I start another playlist in Unattended, the connection is lost right after the "wait for services to stop" is done and music plays. Once the music stops, I am able to reconnect.

My solution so far is to just leave persist checked and I don't have any trouble with the disconnects.

Do you know why this would work once after a reboot but after that, I would continually lose the connection? 

David


Logged
dsm
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 70


View Profile WWW Email
« Reply #36 on: March 25, 2018, 08:16:38 pm »

Update-

I removed the Gateway numbers in NormalOS like Zheng did and now everything seems to be working as it should with "persist" off.
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15317



View Profile Email
« Reply #37 on: March 25, 2018, 08:17:57 pm »

Hi David,

Quote
Do you know why this would work once after a reboot but after that, I would continually lose the connection?

Is it possible, please, to create a new topic for this with adequate description (unless you already started a topic about this problem - which I recall vaguely, then please put this in there). Also denote in there which XXHighEnd version this is about, OK ?

I ask, because this problem is a different one , IMO.
If you don't see me respond on it today, then please retry tomorrow. I am going to find some beers right now ...

Best regards,
Peter

PS:
Quote
I removed the Gateway numbers in NormalOS like Zheng did and now everything seems to be working as it should with "persist" off.
Just saw this update. If all is fine, then don't bother, obviously. And congrats in that case !
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
hudesigns
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 82


View Profile Email
« Reply #38 on: March 27, 2018, 03:54:22 am »

Peter,
Occasionally I still lost connection while on RD session especially listening to the whole album in Unattended. The consequence is that I had to force reboot audio PC and then XXHE will think she is in an XP machine.

Remedy is what you told me. Change ..W10.tss to .tst. then boot into Normal OS, then play something, change back to .tss, boot into Minimized, all is good.

My question is: Is this hurting anything? Is it degrading SQ? I am worried because 2.10 sounds so good.

Best,
Zheng
Logged

XXHighEnd PC -> I5-4460 (4 cores), @800Mhz, 24GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 - Windows system, XXHE and XXHEdata on M.2 SSD on MoBo - Other temp folders on 2.5" internal SSD / XXHighEnd 2.10c, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / ClockRes = 1ms / SFS = 20.19  (max 60) / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 1-3 / UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 49 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Custom Filter second High 705600-> USB3 from MoBo -> Modified USB3 "Y" cable -> 32/384 async USB DAC iFi iDAC2 (in bit-perfect NOS mode) powered by battery--->

Setup 1: Fisher 80 mono preamplifiers -> 8417 (in triode mode) push pull mono amps -> Bi-wire with Naim NAC A5 speaker cable for woofer and military grade silver alloy cable to tweeter -> Linn Kan II speakers

Setup 2: Audio Research SP-3 preamplifier -> 45 (globe) single ended mono amps -> Altec 604e speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15317



View Profile Email
« Reply #39 on: March 27, 2018, 05:02:45 am »

Quote
My question is: Is this hurting anything? Is it degrading SQ? I am worried because 2.10 sounds so good.

Hi Zheng - Hard to say.
I occasionally need to do the same (hard reboot, though for different reasons). I am always happy that my OS booted from RAM and nothing will change to the "base" OS it is derived from.
(never mind in understanding, and I just expressed my thoughts about your worries).

What happens if you switch off the amps (to be certain no strange noises will occur) and you pull the USB cable ?
Theoretically it is possible that the Sound Engine (givens an error and) stops nicely and with that XXHighEnd is brought up and with that the connection is re-established.

Of course it is better to find the cause and "repair" that, but ...

Quote
The consequence is that I had to force reboot audio PC and then XXHE will think she is in an XP machine.

Thank you very much for sharing this !
This is quite logical but now I have a means to repeat the situation and thus the possibility to solve this in software.
Of course I can't use my RAM-OS for this, so I'd need hard reboots of the "base" OS to test it. swoon

Best regards and thank you,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 2 [3]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.081 seconds with 19 queries.