XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
July 22, 2018, 12:29:50 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: File Names with Accents  (Read 108 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 121


View Profile
« on: July 07, 2018, 09:40:07 pm »

All,

I just got the

"Music Files does not exist (1):UnicodeTrack0001.wav.  Consider that the LAN is shut down during playback while you play a .WAV and have not set 'Copy To XX-Drive by standard'."

message while trying to play the Sylvain Chauveau album "Le Livre Noir Du Capitalisme"

I thought I'd rename the file names and see if it would play.  Noticed something interesting.  When I place the edit cursor just after a letter with an accent, and then hit backspace, it gets rid of the accent only, not the whole character.  Doing this on all of the characters that had accents, I removed all accents, and the album now plays.

Passing this along.  It isn't a big problem right now.  Assuming we'll eventually get a fix for these files with accented characters.

Logged

Audio PC: Stealth PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.10.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1 30x40, Q3/4/5 1/1/1, SFS 5.19 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 52, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush USB cable -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius cables (BNC) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15165



View Profile Email
« Reply #1 on: July 08, 2018, 10:58:55 am »

Hi Ramesh,

Well, quite interesting on the accents. I have never seen it. However, I think I can reason how that works. So, with languages like "Chinese" and the like, two bytes are used to store the character. Escape one, and the character changes (quite similar to what you saw). Escape the second, and the whole reserved space for the character is now empty and the character gone.

... But this doesn't - and shouldn't happen over here, with our "normal" language. But maybe if your OS is set up for such a language ? (could even be encouraged for in your case)

This is all outside the real problem you report, and which is a bit hard to digest. But maybe I forgot how "intelligent" the program deals with the "shut down LAN" feature ...

When the "Copy to XX Drive by standard" is not active, a WAV will (or should) stay at it's original location because it doesn't require any treatment (opposed to FLAC and the like because they need conversion to WAV and the output always goes to the local space (XX Drive)).
When I made it more intelligently, and activate / mimic the "Copy to XX Drive by standard" in the case of the LAN shutting down, it should be so that the copy procedure goes slightly different and now something goes odd with the accents. Point is and remains : I don't think I can mimic the situation in the first place because of the first little story above.

In the end something should be amiss somewhere. I mean, XXHighEnd is used all over the world, also with the OS set to Mandarin or whatever all exists, and most certainly also with the diacritical marks (which accents are) all over, let alone the titles of albums in just that language. This all works (as far as I perceive) unless now suddenly everybody jumps on me with a "not really !".

... And then I am suddenly thinking that the possibiliy exists that you just have an album with "file data" organized like that. I mean, this should work the same as I decribed. And maybe now suddenly this go strange. Alos notice that a diacritical mark just fits in that one byte space. But what if this comes from a file system that also allows for "Chinese" ... ?

30 minutes later ... I had better assume that my IQ is lower than assumed and that I have not made it automatically so that the "Copy to XX Drive by standard" would be implied when necessary (shut off LAN). That would have saved me 29 minutes. So, it is just that.
But it also implies that your story ain't right. OTOH, it took me 30 minutes to properly test it (with the largest issue being the looking for suitable albums) so you could have tested it wrongly relatively easy.
Thus, when the "Copy to XX Drive by standard" is not active, not any track plays and the message you receive just tells what it is (the file is not there when the LAN is shut down).

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - March 23, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 40 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *5.19*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *52* (*43 ??*) / Nervous Rate = *10* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*16ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.084 seconds with 19 queries.