XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 26, 2019, 06:33:16 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: RDC and Network Problems  (Read 1179 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Scroobius
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1144


View Profile
« on: April 09, 2019, 08:46:01 pm »

Hi Peter.

I have not had a problem with RDC in unattended before although randomly and occasionally the below happened but was fixed by a re-boot. Now it is a constant problem. I have not knowingly changed anything in the setup menu.

When operating in unattended the network shuts down and I lose remote control ie unattended music play starts and there is a black screen (ok so far!) but alt x, u d etc controls do not work. Therefore I cannot use RDC at all until the music stops at which time the network comes back up, xx appears back on the screen and remote control is restored. Always before in unattended I was able to use the Alt commands without problem.

"Keep LAN Services" is on (red)
"Persist" is on (red)
"Use Remote Desktop" is on (red)

Cheers

Paul


Logged

621 Xeon 6120 LPS PC  -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (all cores active) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Off / WallPaper Off/ OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelino Active Open Baffle Horn Speakers.
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 164


View Profile
« Reply #1 on: April 09, 2019, 09:42:31 pm »

Paul,

I had this problem show up a while ago, and I remember fixing it by allowing RDC connections without requiring a password.  Not sure now exactly what I needed to setup, but this is something you might want to try.

Ramesh
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.10c.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1/xQ1 5/x30, Q3/4/5 1/1/1, SFS 0.69 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^2 USB cable (A: B-W & Y-R; B: B-W -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2 (A:B-R, B: B-R) -> Orelo Mk II active speakers
Scroobius
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1144


View Profile
« Reply #2 on: April 09, 2019, 10:18:10 pm »

Hey thanks Ramesh that's fixed the problem.

Cheers

Paul
Logged

621 Xeon 6120 LPS PC  -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (all cores active) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Off / WallPaper Off/ OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelino Active Open Baffle Horn Speakers.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15463



View Profile Email
« Reply #3 on: April 10, 2019, 04:36:53 am »

Guys,

May I assume that you have Windows 10 at the other side (Music Server PC) ?

Also, could you please tell us in what exact screen you denote that password not to be asked for ?
I'm asking because I seem to face a similar issue with a customer but it is not sure how this password thing would express itself because (obviously) at making the connection from the Audio PC to the Music Server PC nothing is asking for a password all the time (right ?).

Thanks a lot,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Scroobius
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1144


View Profile
« Reply #4 on: April 10, 2019, 04:53:49 pm »

Hi Peter,

Yes I have Windows 10 on both PC's I use for remote access. But that is not where the problem is because I have the problem on both PC's and on my phone which I also use for remote access. The change has to be made on (in my case) MACHII so this is what needs to be done.

On the target PC (MachII running XXHigh) do the following in FullOS:

In run box type gpedit.msc to bring up group policy edit menu.

Under Windows Settings>Security Settings>Local Policies>Security Options  find "Accounts: Limit Local Use of blank passwords ......................"

Click on that and change it to "Disabled"

See attached image it shows the policy as "Enabled" change it to disabled.

That sorted the problem for me.

Hope that works.

As I mentioned in previous post I have had this problem a long time but it was random and fixed by a re-boot only to be a constant problem in the last couple of days.

Cheers

Paul










* 2019-04-10_154125.jpg (269.26 KB, 1191x547 - viewed 172 times.)
Logged

621 Xeon 6120 LPS PC  -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (all cores active) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Off / WallPaper Off/ OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelino Active Open Baffle Horn Speakers.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15463



View Profile Email
« Reply #5 on: April 10, 2019, 05:39:03 pm »

Paul, thank you so much.

But with this change (prior to it), did you have to enter a password somewhere ? I mean, I don't enter anyone at any time. So is this just an under the hood thing which makes you lose the RDC connection, or is it about (you) entering a password (like at bootup) which can't be entered because of how XXHighEnd deals with everything and then the connection is thus lost ?
Sorry for that impossible sentence ... I just don't know what this is about and I like to understand.

N.b.: Maybe way back at a very first time (years ago) I had to enter a password at making the connection from the Audio PC to the music server (data) PC. But ...
wacko
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 2064

from-first-principles.com


View Profile WWW Email
« Reply #6 on: April 10, 2019, 07:52:29 pm »

Using RDC, I've always logged on with the username XXHE and password xx for both the Mach II and III. I've never had any issues.

I find it strange that Paul's issue seems to have come from nowhere - I mean, it was all working perfectly before, right?

Mani.
Logged

Main System:
Phasure Mach III (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=0.69 / XTweaks = 34, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 8x Arc Prediction / switch #5 'up/off' / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^2 -> Phasure NOS1a B75 G3 -> 8m Blaxius^2 -> First Watt F5-cloned mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System:
Phasure Mach II (with Nick's clock upgrade) -> Lush^2 -> Phasure NOS1a G3 -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Marvel horn speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15463



View Profile Email
« Reply #7 on: April 10, 2019, 08:16:29 pm »

Hey Mani,

Thanks. Yes, odd. But I suppose that the Music Server PC with its always upgrading (ahum) W10 can act destructive on the Audio PC side ...
I don't use W10 on the Music Server PC, so it is a bit hard for me to sense what could be going on. But maybe it is no coincidence that Ramesh came up with a solution which readily works for Paul ?

Best regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Scroobius
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1144


View Profile
« Reply #8 on: April 10, 2019, 08:24:52 pm »

Quote
But with this change (prior to it), did you have to enter a password somewhere ? I mean, I don't enter anyone at any time. So is this just an under the hood thing which makes you lose the RDC connection, or is it about (you) entering a password (like at bootup) which can't be entered because of how XXHighEnd deals with everything and then the connection is thus lost ?
Sorry for that impossible sentence ... I just don't know what this is about and I like to understand.

N.b.: Maybe way back at a very first time (years ago) I had to enter a password at making the connection from the Audio PC to the music server (data) PC. But ...

Like for everyone I had to enter the password for the target (MachII) for RDP to work and I ticked a box "remember password" IIRC and no problems it has always worked. And it still worked I could always connect via RDP. It only became a problem recently when XX went into unattended (and only after working successfully for a long time previously). So I am not really sure how this sorted the problem but it appears to have.

For a very long time I have had occasional random problems with the RDC connection in unattended. These problems manifested when in Unattended only where I would lose the ability to control via RDC. When I tried to reconnect via RDC a blue screen with a a spinning circle would show. Only a re-boot would fix it but there again I never really left if long enough to see if the connection came back up after the music finished and XX came out of unattended. I am hoping that is "fix" sorts that problem as well.

It does not make sense that the change to the security policy would fix the problem because it should only relate to RDC connections without a password. But as we connect with a password you would have to assume that something is happening in unattended that makes the target think the rdc connection does not have a password.

Cheers

Paul

Logged

621 Xeon 6120 LPS PC  -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (all cores active) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Off / WallPaper Off/ OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelino Active Open Baffle Horn Speakers.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15463



View Profile Email
« Reply #9 on: April 10, 2019, 09:15:10 pm »

Thank you very much, Paul.

So yeah, you are talking about the dreaded "circle" when playback commences and *then* you (abusively ?) cross away the RDC connection on the client side (the Music Server PC). Maybe it isn't super obvious, but that should just never be done and it can happen accidentally. But once done ... forget it. Now, if *that* could be solved by a password thing I - and everybody would be most happy to learn about the how. But I think this is not what this can be about. Or at least nothing that suddenly is an issue (it has been since W10).

Maybe Ramesh can contribute a bit here ?
Thanks a lot anyway !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
briefremarks
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 164


View Profile
« Reply #10 on: April 11, 2019, 09:12:56 am »

Peter,

I'll gather my notes on this--I had this written down somewhere--and then summarize what I discovered.  As with Paul, the problem suddenly emerged, and as I remember it, it was when I moved from the Mach II to the Mach III.  I have W8 on the Music PC not W10. 

Ramesh
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.10c.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1/xQ1 5/x30, Q3/4/5 1/1/1, SFS 0.69 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^2 USB cable (A: B-W & Y-R; B: B-W -> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2 (A:B-R, B: B-R) -> Orelo Mk II active speakers
Michael_B
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 26


View Profile
« Reply #11 on: May 03, 2019, 07:07:52 pm »

Thank you very much, Paul.

Although I've had the Mach III (the very first one) since May of 2018, I never managed to use XXHE in Unattended mode for various reasons. To make a long story short I've had a few issues with the Mach III: the LPS failed following a utility power outage, the impossibility to load the OS in RAM plus a few other things related to my own installation. During that period Peter has patiently assisted me to help solving the various issues. In the end I had to send him the PC to get rid of the loading in RAM bug.

During that period I attempted to use the unattended mode but it failed because the RDC was getting lost systematically shortly after the playback started. So I just put this on the back burner.

Fast forward to this week where I made another attempt with the same result: the loss of the RDC when I attempted to return to XXHE with the alt-x command. I then remembered having seen a recent thread (this thread) on that matter. The description that Paul (Scroobius) made of the RDC loss he was having was very similar to what I had. So I applied his recipe above (Security Options under the Local Computer Policy, etc.) and it worked.smile I've used the unattended mode several times since and the RDC never failed.

So this week for the very first time I could listen to music in unattended and ... I'm totally stunned by the increase in SQ. I expected an improvement but not of this magnitude. I can now relate to the comments I read on this forum when the playback is done in this mode. The thruthfulness of the music has never been so real in my living room. From now on as most of the users I presume, unattended will be my mode of listening. Now let's go back to my collection to rediscover the so far hidden music.

Thanks again.

Michael




Logged

XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 4.02  (max 4.02) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Persist Yes / WallPaper Off / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 38 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On / USB3 port #4 -> Lush ->Icron USB LAN Extender LEX -> UTP Cat 6 -> Icron REX ->  Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> AVM SA8 -> LEEDH E2 Speakers + Blaxius -> LEEDH SUB 20.1
AC Power: 3 x Dedicated lines for: Amp., PC + DAC and Sub / 2 x Topaz Ultra Isolation transformers 1.8kva (ea) (0.0005pf) for the NOS1a and Amp.
Music on USB Stick inserted in Icron REX module.
Others: Uptone LPS-1 for ICRON USB Extender 2304GE-USB LAN Extender / TP-Link MC200CM Fiber Media Converter / SOTM ISO Cat6 Ethernet filter.
Scroobius
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1144


View Profile
« Reply #12 on: May 07, 2019, 06:19:24 pm »

Hi Michael,

Thanks should go to Ramesh for finding it I just found out how to do what he did (if that makes sense).

Anyway the most important thing is that since making this change I have not had any random blue or black screens with spinning wheel in RDC leading to a reboot. Of course if I kill the RDC connection "illegally" then a re-boot is my lot but that is fair enough I can live with that.

Cheers

Paul

Logged

621 Xeon 6120 LPS PC  -> Xeon Scalable 16/32 core with Hyperthreading On (all cores active) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Off / WallPaper Off/ OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelino Active Open Baffle Horn Speakers.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.085 seconds with 19 queries.