XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 09, 2019, 12:07:17 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: HQP  (Read 324 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Shreekant Somany
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 48


View Profile
HQP
« on: November 15, 2019, 09:38:55 am »

Hi Peter,
I have installed w10 10586 in the ssd I'am usying for the HQP player. I have tried everything but there is no sound output although the led in the DC is flashing when a track is played on Roon.( a headphone DAC plays)
In one of your notes i read that xxh has to be downloaded to run HQP through NOS1a
If so do I have to buy the software again?
shreekant
Logged

shreekant
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15547



View Profile Email
« Reply #1 on: November 15, 2019, 01:14:36 pm »


Hi Shreekant,

Quote
In one of your notes i read that xxh has to be downloaded to run HQP through NOS1a

I think you must have misread something. Thus, no need to use XXHighEnd whatsoever.

I will say it once again : I myself barely can get HQP to work, and as you can se in the other topic (I referred you to earlier), this is such a pain that *I* will never go there again.
And if you do it for SQ-hopes … forget it (or asks others who may be more objective than I am).

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 2074

from-first-principles.com


View Profile WWW Email
« Reply #2 on: November 17, 2019, 03:30:28 pm »

Hi Shreekant, a very quick reply as I'm travelling for work right now...

HQP works fine with the NOS1, once set up correctly. One thing that simply doesn't seem to work is any 48 kHz output (1x to 16x) - only 44.1 kHz output rates seem to work. I'm not sure why this is the case, and I doubt Peter has the time or inclination to look into this. So make sure that the correct 44.1 output rate is showing in the NOS1 control panel. You can still play back 48 kHz based material, but just set HQP to output a 44.1 rate - it'll simply convert it (without any loss, according to Jussi).

Does HQP sound as good as XXHE? No, definitely not, especially with the latter in Unattended mode. However... HQP allows you to use Roon, with all it's functionality, including its DSP (which I find quite interesting).

For me, it was worth getting HQP working with the NOS1 to use in my office system. But I doubt this would be the case for many other NOS1 owners.

Mani.
Logged

Main System:
Phasure Mach III (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=0.69 / XTweaks = 34, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 8x Arc Prediction / switch #5 'up/off' / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^2 -> Phasure NOS1a B75 G3 -> 8m Blaxius^2 -> First Watt F5-cloned mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System:
Phasure Mach II (with Nick's clock upgrade) -> Lush^2 -> Phasure NOS1a G3 -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Marvel horn speakers
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 2074

from-first-principles.com


View Profile WWW Email
« Reply #3 on: November 17, 2019, 03:33:48 pm »


I think you must have misread something. Thus, no need to use XXHighEnd whatsoever.

Hi Peter (long time no talk!). Hope all's well...

I think early on, you were using XX to set the correct output rate, by playing a track of the desired rate through XX before using HQP. But actually, just setting the correct rate in the NOS1 control panel works fine.

Mani.
Logged

Main System:
Phasure Mach III (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=0.69 / XTweaks = 34, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 8x Arc Prediction / switch #5 'up/off' / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^2 -> Phasure NOS1a B75 G3 -> 8m Blaxius^2 -> First Watt F5-cloned mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System:
Phasure Mach II (with Nick's clock upgrade) -> Lush^2 -> Phasure NOS1a G3 -> BD-Design BD30-SPR mono amps -> Tune Audio Marvel horn speakers
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.041 seconds with 19 queries.