XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 05, 2020, 03:43:22 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: TIDAL: Remote server error (Unauthorized)  (Read 599 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 228


View Profile
« on: October 29, 2020, 02:13:07 am »

All,

I just started getting the error trying to perform a Tidal Search and Stream: "Remote server returned an error (401) Unauthorized". I know some have had this in the part and it was related to a tidal login timeout.

I've tried deleting the TidalSession.dat file and restarting XXHE with no luck.  I am not prompted for a new login to Tidal, and no new TidalSession.dat file is created.

Any ways out of this that I can try before shipping the TidalSession file to Peter?

R.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1/xQ1 5/x15, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.69 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: BYR; B: WY&RG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2 (A:BR, B: BR) -> Orelo Mk II active speakers
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 228


View Profile
« Reply #1 on: October 29, 2020, 02:22:13 am »

Fixed now, but very odd.

I took the old TidalSession.dat file, and changed the date.  That seemed to force a login.

Not sure exactly why this worked, but Tidal  search and stream are now working again.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1/xQ1 5/x15, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.69 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: BYR; B: WY&RG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2 (A:BR, B: BR) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15708



View Profile Email
« Reply #2 on: October 29, 2020, 04:39:47 am »

Hi Ramesh,

This seems very odd indeed. Especially this part is speaking :

Quote
I am not prompted for a new login to Tidal, and no new TidalSession.dat file is created.

... This seems like some quirk from an other direction ?

Thank you for sharing this. If others experience similar, I hope they step forward.

Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.69*  (max *20.69*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 52 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering* *High 3.72%* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^3*
A: B-Y-R, B: W-Y & R-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius^2 A:B-R, B:B-R Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
briefremarks
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 228


View Profile
« Reply #3 on: October 29, 2020, 09:14:08 pm »

Peter,

Did Tidal log out make it into 2.11?  Guessing not.

R.
Logged

Audio PC: Stealth III PC; RAM-OS W10 14393.0. 
XXHE version 2.11.
Music Server: XXHE PC, RDC to Audio PC
XXHE settings: Q1/xQ1 5/x15, Q3/4/5 1/1/1, SFS 20.69 (Max 120), Clock Res 15ms, Core Scheme:3-5, Driver Buffer 16ms, Balanced Load 35, Nervous Rate 10.
Audio PC -> Lush^3 USB (A: BYR; B: WY&RG-> NOS1(a,75B, G3) -> Blaxius^2 (A:BR, B: BR) -> Orelo Mk II active speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15708



View Profile Email
« Reply #4 on: October 30, 2020, 06:08:25 am »


Ramesh, no it did not.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.69*  (max *20.69*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 52 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering* *High 3.72%* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^3*
A: B-Y-R, B: W-Y & R-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius^2 A:B-R, B:B-R Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 506


View Profile
« Reply #5 on: November 23, 2020, 01:24:49 pm »

Hi Peter,

Tried to stream some music from Tidal through XXHE  & I am getting a msg saying “Tidal could not be initialised (trial connection to Google failed)”.

I deleted the Tidal sessions file, closed & restarted XXHE but it still keeps coming. The music server is connected to the internet.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.10c/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 30/1/1/1/xQ1=5/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=0.69/140.19(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on NAS/Lush^2 USB cable A:B-W-Y-R; B: B-W-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. Blaxius^2 A: B-R; B: B-R. Orelo MK II active speakers. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15708



View Profile Email
« Reply #6 on: November 23, 2020, 03:17:07 pm »


Arvind - Time to send me (email) your email address you use for Tidal, plus the Password.

To some people this regularly happens (like once per year); it happens to me too. I don't recall it from you, so I hope it is the same problem. In that the case then I can solve it for you.

Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - April 1, 2020 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1/ Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.69*  (max *20.69*) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 52 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering* *High 3.72%* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^3*
A: B-Y-R, B: W-Y & R-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius^2 A:B-R, B:B-R Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 506


View Profile
« Reply #7 on: November 23, 2020, 04:50:00 pm »

Hi Peter,

Have emailed the details to you. However I don’t recall this problem in the past, I hope your solution works.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.10c/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 30/1/1/1/xQ1=5/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=0.69/140.19(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on NAS/Lush^2 USB cable A:B-W-Y-R; B: B-W-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. Blaxius^2 A: B-R; B: B-R. Orelo MK II active speakers. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.038 seconds with 20 queries.