XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
May 22, 2024, 01:39:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Error on 09-w5  (Read 10024 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
glynnw
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 79


View Profile Email
« on: December 20, 2008, 05:02:15 pm »

As with versions 3 and 4 I cannot load most of my music files - I have narrowed down the conditions.  I am using 09-v7 with no problems, but there is some change in your later versions that is not working for me,  I will post 3 screenshots:
1.  the error message when it won't load the file
2. track listing of file that will not load
3. track listing of file that does load

Almost all my files are in the format of the one that will not load, so this is a big deal for me.


* 12-20-2008.jpg (124.43 KB, 1680x1050 - viewed 711 times.)

* File works.jpg (105.86 KB, 1680x1050 - viewed 771 times.)
Logged

Latest Vers of XXHighEnd - settings vary daily/Windows Vista Home Premium SP1/ Wavelength Cosecant Version 3.0 (24/96)/Bent Audio Tap-X Passive pre/Bottlehead Paramount 300B amps/Homemade open baffles/ 2 Bag End Infra 18 subs w/DSpeaker 8033 DSP on each/PS Audio Power Plant
glynnw
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 79


View Profile Email
« Reply #1 on: December 20, 2008, 05:09:57 pm »

This is a correction to above post - the screen shot of file that does not work did not appear - the shot of the file in the first post is the one that does work.  Here is the file that will not load and gets the error message - sorry about the size - when I tried to make it smaller it became illegible - we are operating at the limits of my computer knowledge here.


* does not work.jpg (140.1 KB, 1680x1050 - viewed 740 times.)
Logged

Latest Vers of XXHighEnd - settings vary daily/Windows Vista Home Premium SP1/ Wavelength Cosecant Version 3.0 (24/96)/Bent Audio Tap-X Passive pre/Bottlehead Paramount 300B amps/Homemade open baffles/ 2 Bag End Infra 18 subs w/DSpeaker 8033 DSP on each/PS Audio Power Plant
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #2 on: December 20, 2008, 07:02:32 pm »

What I thought before seems proven here;

There are several places where " - " (space dash space) occurs, and it will be this what goes wrong. So, this is just a strange means of naming tracks I don't anticipate upon.
I will look into it now.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
glynnw
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 79


View Profile Email
« Reply #3 on: December 21, 2008, 10:44:09 pm »

For what it's worth, the files that are failing to load were ripped using dbPoweramp - all I do is specify WAVE format and it assigns the track info as you see it.  The file that did load was one of my early rips and was probably ripped using Windows Media Player - again I specify WAVE and it chooses what data to put in this track description. 
Logged

Latest Vers of XXHighEnd - settings vary daily/Windows Vista Home Premium SP1/ Wavelength Cosecant Version 3.0 (24/96)/Bent Audio Tap-X Passive pre/Bottlehead Paramount 300B amps/Homemade open baffles/ 2 Bag End Infra 18 subs w/DSpeaker 8033 DSP on each/PS Audio Power Plant
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #4 on: December 22, 2008, 03:28:13 am »

I'm not sure if this applies
Most all of my wav/cue files have dashes and spaces in the name
"Taproot - 2000 - Gift.wav"
and I don't have problems?
♫∞
I rip using Exact Audio Copy ... EAC.
« Last Edit: December 29, 2008, 11:26:17 pm by SeVeReD » Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #5 on: December 29, 2008, 06:52:01 pm »

glynnw, sorry to be so slow with this.

I have been renaming files and all to find the culprit you have, to no avail.
I just don't know what it is you have there, but I suspect hidden files causing your problem.

In the routine where this goes wrong I made an adjustment, and indeed theoretically it could go wrong in there. But not with the files you showed !

Below zip is 0.9w-5a of XXHighEnd only.
Save your current XXHighEnd version to be sure (rename it from .exe to .exx or something), unzip below zip into your current XX folder, and let me know whether it helps !

Again, sorry to be so slow ...
Peter

* XXHighEnd-09-w5a.zip (455.1 KB - downloaded 403 times.)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
glynnw
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 79


View Profile Email
« Reply #6 on: December 31, 2008, 01:49:00 am »

First, there is no reason to apologize for anything - I am happily using 9.v7 until this is fixed.

OK - with this latest version I do not get the error message - BUT - some files load and some do not.  By file I mean an album with tracks.

All files with tracks in the following format work fine (probably ripped with Windows Media player when I first started):

01 artist name - songtitle.wav



All files with tracks like this following format do not load (probably ripped with dbPoweramp):

artist name - album - 01 - songtitle.wav



HOWEVER - if I just add 00, 01, 02, even 000 at the start of only the first track within a file (album) of several tracks, ALL the tracks in that file load normally.  Entering 0 doesn't work - entering 1 doesn't work. 

Examples that work:

01artistname - album - 01 - songtitle.wav

000artistname - album - 01- songtitle.wav

Hope this helps.

Logged

Latest Vers of XXHighEnd - settings vary daily/Windows Vista Home Premium SP1/ Wavelength Cosecant Version 3.0 (24/96)/Bent Audio Tap-X Passive pre/Bottlehead Paramount 300B amps/Homemade open baffles/ 2 Bag End Infra 18 subs w/DSpeaker 8033 DSP on each/PS Audio Power Plant
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #7 on: January 04, 2009, 11:48:58 pm »

Pwew, solved ... (in 0.9w-6, most probably up tomorrow).

It appeared to be a stack of problems. But generally it is kind of strange or inconvenient to have the track number right in the middle.

Thanks for your patience.
Peter



Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
glynnw
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 79


View Profile Email
« Reply #8 on: January 05, 2009, 05:23:59 pm »

Thanks, Peter.  Until this problem started I had no idea where the track number was in this string of data.  I just put the CD in, rip it as is, and hope.  Fortunately there are guys like you around who can make it all work.  I look forward to trying the new version, but I remain happy with 09-v7.  I recently converted my amps from 2A3 to 300B and have spent lots of time listening using XXHighend and am really amazed at times at how involving the music is.
Logged

Latest Vers of XXHighEnd - settings vary daily/Windows Vista Home Premium SP1/ Wavelength Cosecant Version 3.0 (24/96)/Bent Audio Tap-X Passive pre/Bottlehead Paramount 300B amps/Homemade open baffles/ 2 Bag End Infra 18 subs w/DSpeaker 8033 DSP on each/PS Audio Power Plant
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.088 seconds with 19 queries.