XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 05, 2022, 02:51:29 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]  All
  Print  
Author Topic: Re: Version 0.9y-1 feedback  (Read 65665 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #90 on: August 15, 2009, 04:24:35 pm »

Hmm ... you are right. Just before upgrading. Happy
Always you eh ?

haha
Thanks !
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
boleary
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1233


View Profile Email
« Reply #91 on: August 15, 2009, 04:31:52 pm »

Hoped I could slip that in before upgrading! Thanks.
Logged

XX2.07/MB: ASRock Extreme 4M , i7-3930K @ 0.5GHz/ RAM-OS W10586/32 Gigs 1600 DDR3/ Clarixa usb cable  /Q1,3,4,5 = *14*/1/1/*1* / *Q1Factor = 1* / Peak Extension: Off/Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *.5ms* / Straight Contiguous / SFS = *.02,/ Do Nothing With Cover Art / not Invert / *(Phase Alignment Off  / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3-5 / UnAttended (Just Start) / *All* Services Off except LAN & RDC/ Persist off/No OSD / No Running Time / Minimize OS / Boost on/XTweaks : Balanced Load = *40* / Nervous Rate = 1/ Cool when Idle = NA / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Best/ Time Stability = On/ No Up-sampling/R-2R DAC
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #92 on: August 15, 2009, 05:33:41 pm »

Both issues are solved (info tab and format change). Upgrade coming up now.
heat
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #93 on: August 15, 2009, 05:53:01 pm »

Dear all,

I want to thank you for spending all this time on getting done in 48 hours which I myself could not achieve in even ten times more;
As the earlier 0.9y Release Notes already stated, "not stable". Not because I knew the issues, but because I sure knew not enough time was spent by me on testing just everything. I know this is not the official way, but it seems the only way workable. At least at these major changes it is (which never have been so major and numerous before, and of which I sure hope it will never happen again).

Of course, at this time, it still is so that too few people tried the 0.9y version (from here on, 0.9y-1d or newer please), so it is my guess there is more to expect. Anyway, 0.9y-1d should be much better, and at least I have a much better feeling about it now.

Russ, although I have been spending quite some hours on your problem this morning, I could not find anything that really causes your "no sound at some times". However, I have changed rather essential code in an area of which I may expect it matters.
If you still encounter this problem, please open a dedicated topic for it so it can be treated in there without the confusion of more general things which normally are solveable at a glance, so to say.

All the best to everyone, and again, thanks.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
AUDIODIDAKT
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 727

There's Nothing So Dated As Yesterdays Future


View Profile Email
« Reply #94 on: August 16, 2009, 04:32:54 am »

Morning,

About that "resize to 500 x 500" good

On my new little screen (18,5"), I'll have 1360x768 (took a model with low resolution native on purpose).
If we make it 600px, it would be perfect Happy

I agree with Roy that some biiig pictures in the gallery make it slow. I have really huge scans saved as folder.jpg.






I did some testing with those folder.jpg files

Just resize everything above 900x900

IMO resize 700x700 would still be a good picture and also fast

Because most covers are already smaller than 600x600

So if we could resize those eq. 2800x2800 to 700x700 would be great. (and delete the original)
 
Logged

(Sept 30, 2010)                                                
W7 Ultimate x64 Tweaked/60 GB SSD OCZ Vertex (1.50)/Gigabyte GA-EP45-EXTREME/Intel Q9550 2.83Ghz/OZC Reaper 2x2GB/
Esi Juli@ soundcard (KS)(x2v-v0_978)(Tweaked Coaxial)/Nvidea Geforce 9800 GTX+/750 Watt Zalman ZM-750-HP/100 MB Fiber-Optical Internet/
(XXHighEnd 0.9z-2)
#4Engine, Special Mode, 48 samples, SFS 12MB, DAP, Scheme=3, Q1=1, Q2/Q3/Q4/Q5=30,30,0,0, PlayerPrio=Low, ThreadPrio=Realtime
x-Allow Format Change, x-Stop Services, x-Copy to XX-drive by Standard, x-Start Engine3 During Conversion
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #95 on: August 16, 2009, 05:07:36 am »

I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)... after I resized them myself to 1024X* they were in the kb range and sped up... also, folder depth ... like having one folder for an artist and putting all their albums in folders underneath that ... bleh slowed things down... that's with x7 ...dunno about this latest Y version.
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
AUDIODIDAKT
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 727

There's Nothing So Dated As Yesterdays Future


View Profile Email
« Reply #96 on: August 16, 2009, 05:53:53 am »

I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)... after I resized them myself to 1024X* they were in the kb range and sped up... also, folder depth ... like having one folder for an artist and putting all their albums in folders underneath that ... bleh slowed things down... that's with x7 ...dunno about this latest Y version.

Explain "bleh slowed things down"

What do you mean by this?

What is getting slower
Logged

(Sept 30, 2010)                                                
W7 Ultimate x64 Tweaked/60 GB SSD OCZ Vertex (1.50)/Gigabyte GA-EP45-EXTREME/Intel Q9550 2.83Ghz/OZC Reaper 2x2GB/
Esi Juli@ soundcard (KS)(x2v-v0_978)(Tweaked Coaxial)/Nvidea Geforce 9800 GTX+/750 Watt Zalman ZM-750-HP/100 MB Fiber-Optical Internet/
(XXHighEnd 0.9z-2)
#4Engine, Special Mode, 48 samples, SFS 12MB, DAP, Scheme=3, Q1=1, Q2/Q3/Q4/Q5=30,30,0,0, PlayerPrio=Low, ThreadPrio=Realtime
x-Allow Format Change, x-Stop Services, x-Copy to XX-drive by Standard, x-Start Engine3 During Conversion
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #97 on: August 16, 2009, 08:08:51 am »

I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)... after I resized them myself to 1024X* they were in the kb range and sped up... also, folder depth ... like having one folder for an artist and putting all their albums in folders underneath that ... bleh slowed things down... that's with x7 ...dunno about this latest Y version.

Explain "bleh slowed things down"

What do you mean by this?

What is getting slower

probably just x7 and before... library would slow down/load pictures slow as you scroll down when I hit folders that were buried.
I'm not bragging here, but I do seem to have less problems with xxhe, (?dedicated machine/services off, file structure, wav/cue files, 'careful' setup of each version of xxhe...?) I haven't had a single disc not play all the way through today... or is that just because I waited to load Y version until today,,, after you all did all the 'beta' testing hehe ... btw THANKS everyone!!!

hmm why do I have this craving for some blue oyster cult...
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
Telstar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 729


View Profile
« Reply #98 on: August 19, 2009, 11:57:09 am »

I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)

Scan at high dpi without compression. But to be 8MB it has to be 2000x2000 or above.

You guys really need to use photoshop to do this job. I download lots of covers from allcdcover and half of their scans needs to be cropped, smoothed and colors adjusted. Then I usually leave the normal resolution. I think I should instead make a smaller version 600x600 or 700x700. My own scans are set at 72dpi (screen resolution) and around 1000px IIRC.

Now that I have most of the DB already built it would be quite a pain to go trough all that and resize all. But indeed having lots of big covers makes the library quite slow.
Edit: didnt try the latest versions yet.
Logged

(2nd Apr 2018)
Software:
W10 14393 Pro x64 | XXHE 2.10 | MinOS | Q=14x1/0/0/0/0 | SFS 5,19 mixed contiguous | Nervous rate 1 | 4096k buffer |

Hardware:
OrigenAE H5 case | E5300 fanless |  8GB RAM | Winmate DC-DC fanless PSU | OS on SSD | Renesas USB3 pcie card | Belden highspeed usb cable | Audio-gd dac19 NOS with sigxer F1 | My_ref_FE mono amps | Albedo Apex speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #99 on: August 19, 2009, 02:50:26 pm »

Quote
Now that I have most of the DB already built it would be quite a pain to go trough all that and resize all.

and

Quote
My own scans are set at 72dpi

Well, I hope for you this is a typo, and it should read 92. If you have a display with 72dpi it may be worth some money (for the museum).

oops


Anyway, I keep them to the normal physical size, and for 92dpi that would be 500x500.
Further, notice that the number of albums hence pictures you hve in there, really doesn't matter for Gallery speed. It is the size of the pictures what does, and besides that, though slightly relevant only, the means the pictures are stored. Think of a Folder.jpg to be found immediately for the coverart (although I think Cover.jpg is earlier to find), if not some intelligence has to be applied (although most of it is out in the 0.9y versions and it now is far more easy to see a back cover because of not complying to the naming conventions -> earlier this was all sorted out better), and whether you have a separate "SCANS" etc. folder where all is to be found, when no Folder.jpg is in the main music folder.
Multi volume albums require some additional attention especially when you have a separate folder for coverart again. Oh, note that only in the upcoming version this now works ok (at last, it never did).

Lastly, notice that there is no single reason to make the front cover large. The maximum size of the screen really is large enough, and if it is smaller (like 500 x 500) you really wouldn't see the difference because the rendering applied. And it is those who slow down the Gallery, not all the other sh*t. Make that 6000x6000 if you want, it really doesn't harm, as long as XX doesn't think it is the front cover. Also, for the other stuff it indeed is (or could be) important to be large, because that often is about text to read, which otherwise (like at 500x500) can not be read at all.

HTH
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Eric
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 248


View Profile
« Reply #100 on: August 26, 2009, 02:16:13 pm »

Peter,
Re 0.9y-1c.
Occasionally when I load a track and press Play, I get the error message  "XXEngine3.exe werkt niet meer" and the show stops. In trying to find out when this happens, it occurs to me that when it happens, I play from the C-disk. So far, it didn't happen when I play from another disk. However, not all tracks from the C-disk give this problem.
I never saw this happening in 0.9x-7.
I hope this helps you with debugging.
Cheers,
Eric.

Peter,
just to inform you that up to now, the poblem quoted above hasn't shown up in 0.9y-2. Moreover, the test that I created in my environment to generate it, now runs okay.
 
Thanks, Eric.
Logged

3.2GHz CPU, 8GB RAM, XXHE 1.186a, W7x64 SP1 Ultimate on 2.5" 10Krpm SATAII spinning disk, 8GB RAM / KS:Phasure NOS1 Out 4.0 / #4 Engine / Adaptive / Buffer 4096 / ClockRes 1ms/ Stop All Services / Monitor Off / SFS = 0.4 / not Invert / No XTweaks / Playback Drive = External USB3 (USB powered) HDD / Unattended/ Minimize OS / Peak Ext / ArcPredict / PA- / Q1,-,3,4,5=14,-,0,0,0
Control Panel: Sample Rate: 352.800kHz/ USB Buffer Size: 8ms
Amps: BD-Design bridged Gainclones
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #101 on: August 26, 2009, 02:20:35 pm »

Ah Eric, that is very good to hear, and much appreciated that you gave feedback on this.
The problem was more general, and as you saw in the Release Notes on 0.9y-2 several of these things have been found and solved (although I described it merely as "no sound").

Anyway, good to hear that one has gone too !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.096 seconds with 19 queries.