XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
February 28, 2024, 05:51:33 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: XXHighend does not allow higher sample rates  (Read 19579 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« on: January 01, 2012, 07:23:59 pm »

I played a lot of music with standard CD resolution (I did not miss high resolution Wink ) and tried higher sample rates today. Even though DAC is defined correctly in the settings XXHighend shows the message: "Device allocated but can't play". I made a clean install of Windows 7 64 Bit SP1 as recommended and the system is using the Juli-Driver 1.2.1. Did I miss something? Are there any debugging hints?

Georg   

(Using XXHighend 0.9-z-61c)
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #1 on: January 01, 2012, 07:42:32 pm »

Hmm ... All I can tell that this just should work. So most probably you didn't set all there is ? (ok, dumb question, but still).

If you are willing to try the 1.07 Juli@ Driver version, you might be able to see the light more easy, because it shows the devices differently (which is *not* more W7 compatible, never mind 1.07 is more new).

Further ? By heart :
DAC Is at 24/192.
DAC Needs at 32.
Not Phasure NOS1 in your case.
Device Buffer Size for Special Mode can be 256 and Q1 can be set to the same. Choose a Kernel Streaming device (KS:).

I don't know of anything else, and all I can say is that dozens of original NOS1 users (a Juli@ being in there) used (or still use it) without problems.

Let me know what happens ...
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #2 on: January 02, 2012, 06:22:56 pm »

Hi Peter,

in the menatime I tried the possible combinations with XXHighend 0.9-z-61 and 0.9-z-61, Juli Driver 1.06 and 1.07. My system behaves always the same: After installing XXHighend and Juli driver the system plays the FLAC-files with the different sampling rates - but there is no music. Now the strange thing: After doing some (meaningless) work in the Windows System Driver Setup of the Juli 44,1 KHz music is playing but higher sample rates are not allowed. Aditionally I receive the message regularily, that the requested interrupt latency could not be configured ...
 
 scratching dntknw

Georg
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #3 on: January 03, 2012, 07:41:56 am »

Hi Georg,

Sorry for your problems, but I really can't understand. Unless ...

Unless you are trying combinations of XXHighEnd versions (a bit encouraged for by the two downloads in the latest version). So :

Reinstall XXHighEnd in a fresh new folder. But, now take explicitly care that you only use the latest versions from here : 0.9z-6-1. So, first unzip the z6-1.rar to that new folder (do nothing) and then unzip the z6-1c over it. Now run XXHighEnd.exe.

If this doesn't help we'll continue (but clueless from this side).
Thanks for your help,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #4 on: January 04, 2012, 07:48:28 am »

Maybe I didn't respond properly in the earliet posts ...

Somehow I thought you are using the Juli@ for analogue-out, but you don't. So, you must focus on the 24/96 DAC behind it.

Obviously this can't do more than 24/96, but you must also investigate whethert it's a "24 bit only" (this is a setting in XXHE).

Can that be it ?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #5 on: January 08, 2012, 06:09:36 pm »

Hi Peter,

you are right, I'm using the SPDIF output to feed the DAC. 24 Bit only gets STATIC definitively. That's not the reason. The XXHIGHEND settings worked fine for the XP based system but not for Win 7 64 bit.  I found out additionally: If the system does play tracks with the KS driver it uses the analog outputs of the Juli card! It seems that there is no KS driver for the SPDIF output with the 64 bit drivers of the Juli card. Only WASAPI works to SPDIF. Hopefully anybody has some more experience with the Juli card and the 64 bit drivers?

Georg
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #6 on: January 08, 2012, 06:59:34 pm »

Hey Georg,

Quote
Hopefully anybody has some more experience with the Juli card and the 64 bit drivers?

Somehow it can't be about this. Only that I forgot myself how to do it maybe. But I wonder.
Please keep in mind : all (first version) NOS1 users used this with both WASAPI and Kernel Streaming. Hopefully this makes you think that it must be on your side somehow. This is/feels different from thinking that it can't work. It 100% can. But don't ask me how your DAC is involved here ...

Sorry I can't help more. I will send this topic to someone using the Juli@ definitely. He may be asleep right now though.

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #7 on: January 08, 2012, 09:18:34 pm »

Thanks, Peter
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
Calibrator
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 556

Certified tweakaholic


View Profile
« Reply #8 on: January 09, 2012, 01:14:52 am »

I will send this topic to someone using the Juli@ definitely. He may be asleep right now though.

Indeed he was Happy

Forget about all those later drivers .. been there .. done that .. none work! You need v0.978 from ( http://download.esi-audio.com/?p=6&g=0&l=en )

I have buffers/samples in the Juli@ control panel set at 48 (as per my signature).

I can't remember what I have the system sounds parameters set at (via control panel), as all the appropriate background processes have been prevented from starting in my system, but I don't think it matters much what they were set to anyway.

BTW ... you will then see within the KS options in XXHE, three choices. The first should be the analogue ports, the second will be digital, and the third will be combination of both.

Cheers,

Russ
Logged

(Sep 26th 2012) (0.9z-7-4 )
Parameters (0.9z-7-4) ->Coming soon...
Parameters (0.9z-6-1) ->Same as for 0.9z-6
Parameters (0.9z-6) ->http://members.iinet.net.au/~calibrator/XXHE/XXHE_parms_(0.9z-6).jpg
Hardware: Asus P5Q, H2O cooled 3.6GHz C2D, 8GB ram, W7 Ult X64 (NO SP1), O/S plus Galleries on 2x(OCZ 60GB Vertex2) -> ESI Juli@ (v0.978 drivers @ 48 samples) -> coax SPDIF -> Integra DHC-9.9 -> Hafler XL600 -> SGR Audio S-series Octagons -> aural organs -> nucleus accumbens sounds good !

====================
Turntables .. how quaint bored
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #9 on: January 09, 2012, 07:42:47 am »

Hi Russ,
works fine Happy, thanks a lot! After this driver mess I think future will be USB data transport ...

Cheers and a pleasent day,
Georg
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #10 on: January 09, 2012, 07:54:25 am »

So, all solved ?

What did you do different now ?
(it really can't be "just" that other driver !)


PS: Thank you Russ.
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #11 on: January 09, 2012, 07:56:24 am »

The driver only, done nothing more ...

Cheers,
Georg

After using the driver overnight everything looks fine  Happy
« Last Edit: January 10, 2012, 07:29:34 am by listening » Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
listening
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 199


View Profile
« Reply #12 on: January 10, 2012, 07:53:27 am »

There is additional information based on the HD images I used during the tests.

My first installation of W7 was a bit "corrupted". I forgot to disable the automatic update function and got a somewhat "newer" system than SP1 (Date was 4th of December 2011). Seemingly I discovered that the KS driver was working correctly with red book specs (after doing useless things in the driver setup area of windows) but XXHIGHEND used WASAPI automatically after setting oversampling. (Strange, I know). To get KS driver working again I had to reboot the system and do the same procedure again. If shutting down and starting the system again with this settings the KS driver was working again without intervention. Identifying KS or WASAPI is based on the interrupt latency setting: 15 ms was accepted by KS but not by WASAPI mode.

The second installation contained a "clean" W7 SP1. Here I tried the actual Juli drivers and dicovered that KS was working for the analog outputs only.

After changing the drivers and selecting "wave2" (which was not seen before) in the second installation everthing works as expected.

Regards,
Georg
Logged

XXHE 2.10 - PC ASUS Sabertooth X99, passive Cooling / Seasonic P-400FL Platin / Core I7 6800K 6/12 cores scalable @1.2GHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.69  (max 0.69) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended (Just Start) / Stop Desktop, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On
(Settings currently not stable)

USB3 from MoBo -> 2m Belkin -> Intona (Standard) with external power supply -> Clairixia cable
USB3 from MoBo -> 0,5m Belkin USB3 -> ALLDAQ ADQ-USB 3.0-ISO-PS with external power supply -> 2m Belkin USB2 cable

-> WaveIO to dddac1794 or to Soekris DAM1021
-> SMSL SU-8 ES9038
-> 2x Gainclone -> TQWT 9710M/01 + BMS 4524 Horn
-> 2x Quad 405 rebuild as mono amps with Dada Electronics boards -> Quad ESL63 Pro
-> 2x Anaview ALC0300-1300 -> Original Celestion SL6 in concrete housing
-> 2x Neumann KH-120
-> Funk MTX Monitor -> AKG K701
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16825



View Profile Email
« Reply #13 on: January 10, 2012, 09:07:52 am »

Thank you very much for sharing Georg.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.094 seconds with 19 queries.