XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 23, 2024, 09:56:27 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3]  All
  Print  
Author Topic: Playback stopped because data didn`t arrived in time  (Read 39753 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #30 on: February 28, 2013, 09:58:00 am »

Mani, for this particular problem set your HDD spindown time to 7 minutes or more. That helped me.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 366


View Profile Email
« Reply #31 on: February 28, 2013, 11:51:22 am »

Set HDD spindown time to 7 minutes or more?

How do i do this?


Tore
Logged

Phasure Mach III, 12/24 core (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.11 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=0.69 max=140,19 /XTweaks = 35, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^3 -> Phasure NOS1a B75 G3 ->  Blaxius^2.5 , Crazy A monoblocs, Avantgarde Duo Omega
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #32 on: February 28, 2013, 01:26:14 pm »

Control Panel - Energy Settings (Power Settings) - click the link to the active scheme (usually denoted "balanced"), Advanced Settings (or something like that) and in there click "disk". In there you will see it.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1236


View Profile Email
« Reply #33 on: February 28, 2013, 02:39:45 pm »

By all means, do not forget to switch Off Logging !


Juan, the most logical to have helped will be the "Don't do anything with Coverart". Maybe you can confirm that ?

Peter

Sorry Peter but there is not a consistent behavior, yesterday it was working fine (not always though) clicking on "Don´t do anything with Coverart" and not working with it unmarked but today after turning On the PC the first thing I did was playing this album (C. Dion) with Show as Wallpaper active and there were no stops at all along the complete album. The only message that appeared in this case was

ChangeWp
Error setting the Wallpaper: A generic error ocurred in GDI+


These are my settings in CoverArt.

Wallpaper Max Height: 400
Thumbnail Cache Size: 500
Coverart-Resize Size: 3000

So, the conclusion so far about the "Playback stopped..." message is that the behavior is erratic and that when it stops just trying two or three times it works again not necessarily changing any setting.

Juan

Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0. This post is very old but maybe someone still find it useful

XXHighEnd: 2.11a. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=10, Q3,4,5=1, xQ1=15/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 0.69 (max 0,69)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 35/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction/ Number of cores in use: 12 (máx. 6-12)

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #34 on: February 28, 2013, 03:38:28 pm »

Juan, the Wallpaper error is harmless. I know how that happens and it should not be and must be solved sometime. I have it too half of the times now when starting Playback (and SFS=1).

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Diede
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 36


View Profile
« Reply #35 on: February 28, 2013, 10:14:45 pm »

I get the same error message "Playback stopped because data didn`t arrive in time" in 1 out of 3 (more or less) cases.

Even worse, sometimes XXHE shuts down completely in the middle of a song.

Disableling the page file didn't change a thing.

Like Juan, without changing the settings it can sometimes work or not.

My settings are the same in W7 as under W8 (see signature).

Diede

Logged

W8 and W10 - June 8, 2015 (2.02)
XXHighEnd PC (own build) -> i7 4930K Hyperthreading On (12 cores), 16GB, Windows 8 Pro 64bit or *Windows 10 Pro 64 bit Insider Preview build 10074* on separate SSD’s,  XXHE on 2GB RAMDisk (IMDisk), music on internal spinning disk & LAN (*always On*) / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *4* (max 60) / not Invert / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core3-5 / Playback Drive 2GB RAMDisk (IMDisk) / UnAttended / All Services Off / Keep LAN - *Persist* / WallPaper *Off* / OSD *On* /Running Time *On* / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *63* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / *Custom Filter Mid 705600 or High 705600* / -> USB3 (Silverstone non isolated) Sw#3 of NOS1a = down) -> *WireWorld Ultraviolet USB Cable 1m* -> 24/768 Phasure NOS1a async USB DAC, Driver v1.0.4b (*4ms*) -> own build NCore NC1200 amps (4 mono per channel), own build of Orelo MKI Open Baffle Horn Speakers
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1077


WWG1WGA


View Profile
« Reply #36 on: February 28, 2013, 10:57:00 pm »

I have a shut down so now and than. The pc just freezes and a hard reboot is needed.

With the previous version i had a blue screen when it happens.
that does not happen with this version.
Will play with some settings when i have time.

No errors about data ect..

 Happy


Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0* *from RAM*, music on music server / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 178


View Profile
« Reply #37 on: February 28, 2013, 11:30:17 pm »

@Diede
You are running music from USB disks. Please try and change computer power plan into this:

Control Panel / Power Options
Down arrow on right side: Show additional plans
Choose High performance / Change plan settings / Change advanced power settings
Hard disk: Turn off hard disk after: '20 Minutes'
(default, it should be OK for most but classical music with longer pieces)

One more power plan change:
 USB Settings/USB Selective suspend setting: 'Disabled' 
---

HTH
George
Logged

XXHE 2.11a / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, Starcrimson GaNFET monoblocks, GR Research 'Venuette' OB
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #38 on: March 01, 2013, 01:13:51 am »

For the record:

This message appears now and then when playing music with 8-2. Sometimes in a track that I just started, sometimes along an abum, but sometimes i can listen to a complete range of 60+ minute albums without a stop. When i switch tracks i've encountered 8-2 won't start playing the new track at all.

This is a 8-2 thing on my system. No such behaviour in 8e. Settings are really different though, now pa is engaged (-1).

Removing engine3 by pressing the "off" button in the q settings area helps for all above stops or not-starts.

Regards, Coen
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #39 on: March 01, 2013, 08:14:22 am »

Ok, what about this :

It seems a kind of logical to me that everybody started using (Xtweaks) Balanced Load at 43. But mind you, this turns -for example- a 3GHz processor into a just over 1GHz processor. Ah, you didn't know that. Well, it is so.

So what about setting it back to how you had it before ?

And do not fall into the pitfall of now seeing a message where before the sound just stopped unnoticed, because it really is the same !

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 2112

from-first-principles.com


View Profile WWW Email
« Reply #40 on: March 01, 2013, 10:41:11 am »

Mani, for this particular problem set your HDD spindown time to 7 minutes or more. That helped me.

As I'm only using a single HDD for OS, XX and music nowadays, I have the HDD set to 'never' spindown.

Mani.
Logged

Main System:
Phasure Mach III (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.11 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=4.00 / XTweaks = 34, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 8x Arc Prediction / switch #5 'up/off' / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^3 -> Phasure NOS1a B75 G3 -> 8m Blaxius^2 -> First Watt F5 mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System:
Phasure Stealth II -> Lush^2 -> RME ADI-2 Pro FS R -> Neurochrome 286 mono amps -> Tune Audio Marvel horn speakers
manisandher
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 2112

from-first-principles.com


View Profile WWW Email
« Reply #41 on: March 01, 2013, 10:52:45 am »

So what about setting [the Balanced Load] back to how you had it before ?

Just tried taking Balanced Load from 43 back up to 85, as I had it before. I only played a few tracks and had no stops - but then this is usually the case with 43 too. However, I prefer the sound of 43. It's 'calmer' and less 'in your face'.

I'm still not sure about 'Cool When Idle' though. Even at BL=43 this seems to have a profound affect on the sound. When set to 0, the sound becomes silky smooth... but to the detriment of fine detail IMO. Set to 1, the sound opens up and instruments start vibrating and 'singing' as though they're alive. The only downside seems to be a bit of sibilance. I strongly suspect this has something to do with noise, either in the SMPS or mobo. I don't know which way this works though; is the noise higher with CWI=0 or 1? But the difference seems more pronounced with higher BLs (say 85).

In any event, with my current setup, I prefer CWI=1. Maybe if I had a linear PS my preference would be different...

Edit: Haha, when I'm sitting in my home study/office listening to the music playing (pretty loudly) in the main room, I think CWI=0 sounds more real - beautifully balanced and nothing annoying whatsoever.

Mani.

PS. Peter, many moons ago you mentioned something that was even crazier than your normal 'inventions' - a linear PS for a PC that was the size of a matchbox, or something like this. Did anything ever come of this? Your sig suggests you might already be using something like this. Are there any beans to spill at this point in time???
Logged

Main System:
Phasure Mach III (Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, / connected directly to music server / XXHighEnd 2.11 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=10 / xQ1=15 / Q3,4,5=1 / SFS=4.00 / XTweaks = 34, 10, 0, 0, 0 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 8x Arc Prediction / switch #5 'up/off' / Unattended) mobo USB3 port -> Lush^3 -> Phasure NOS1a B75 G3 -> 8m Blaxius^2 -> First Watt F5 mono amps -> Tune Audio Anima horn speakers
Office System:
Phasure Stealth II -> Lush^2 -> RME ADI-2 Pro FS R -> Neurochrome 286 mono amps -> Tune Audio Marvel horn speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #42 on: March 01, 2013, 01:48:37 pm »

Mani, no, I am sorry. The "matchbox" was put on hold somewhere a year back. Had something to do with CE regulations, and without that certificate it would catch fire.
Well, something like that. It is not completely dead though.

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
boleary
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1233


View Profile Email
« Reply #43 on: March 03, 2013, 02:47:37 pm »

Like Mani, I have my HD spindown set to "never". In a four hour listening session I had this error five times.
Logged

XX2.07/MB: ASRock Extreme 4M , i7-3930K @ 0.5GHz/ RAM-OS W10586/32 Gigs 1600 DDR3/ Clarixa usb cable  /Q1,3,4,5 = *14*/1/1/*1* / *Q1Factor = 1* / Peak Extension: Off/Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *.5ms* / Straight Contiguous / SFS = *.02,/ Do Nothing With Cover Art / not Invert / *(Phase Alignment Off  / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3-5 / UnAttended (Just Start) / *All* Services Off except LAN & RDC/ Persist off/No OSD / No Running Time / Minimize OS / Boost on/XTweaks : Balanced Load = *40* / Nervous Rate = 1/ Cool when Idle = NA / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Best/ Time Stability = On/ No Up-sampling/R-2R DAC
boleary
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1233


View Profile Email
« Reply #44 on: March 07, 2013, 04:09:27 am »

Well for the last three days this error message hasn't occurred. The difference: my wife swiped my flat screen for a work project and I dug an old CRT out of the closet. Viola!
Logged

XX2.07/MB: ASRock Extreme 4M , i7-3930K @ 0.5GHz/ RAM-OS W10586/32 Gigs 1600 DDR3/ Clarixa usb cable  /Q1,3,4,5 = *14*/1/1/*1* / *Q1Factor = 1* / Peak Extension: Off/Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *.5ms* / Straight Contiguous / SFS = *.02,/ Do Nothing With Cover Art / not Invert / *(Phase Alignment Off  / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3-5 / UnAttended (Just Start) / *All* Services Off except LAN & RDC/ Persist off/No OSD / No Running Time / Minimize OS / Boost on/XTweaks : Balanced Load = *40* / Nervous Rate = 1/ Cool when Idle = NA / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Best/ Time Stability = On/ No Up-sampling/R-2R DAC
Pages: 1 2 [3]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.086 seconds with 20 queries.