XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
November 21, 2017, 08:36:23 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Xxhighend/computer won't boot into Ram OS  (Read 150 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 316


View Profile Email
« on: October 31, 2017, 06:54:41 pm »

Peter,

Always something, now computer will not boot into RamOS14393 2.09v. I've tried this with OS10586 2.06v and the same no Ram boot. I got back to Base14393 and all seems ok, music plays perfectly in min OS. Files are not blocked.

Apart from adding 2.09 patch to 14393 and Xx settings I have not changed any other software. If I leave it trying to boot to Ram it ends up in Base 14393 but XXhigh won't work.

Could this be a hardware fault or ram disc? I did remove the Ram drive from the computer to use another disc, on putting back today no Ram bootup. Day before it took 3 trys to get it to Ram boot which was not normal. I rarely remove Ram disc even for better sound during play. I tested Ram with Memtest86 and no problems.

Robert
Logged

Ver: 2.09, Ram OS, W10, Ver 14393.0, Pro 64bit * i7, 4790k, 32g Ram(Ram OS capacity 25g) / Music on Lan / Adaptive Mode / Q1 14, Q3 0, Q4 0, Q5 0, Q1Factor 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Dev Buffer 4096 / ClockRes 1 ms / PA OFF / Digital Volume 6 / Straight Contiguous / SFS = 1.80 Max 120 / not Invert / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = Core 3-4 @ UnAttended playback / W10 services off / Minimize OS  On / Wallpaper off / Custom Filter Off, AP On / > Mobo USB3 > Clairixa USB cable > USB input 32/768, Oppo 205 XLR Stereo Output > Chriquet Active 2 way Crossover 80hz > Boulder MKI Active Monitors, 2 x JL Audio 12 subs. Connected with Nordost Heimdall II signal cables.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14613



View Profile
« Reply #1 on: November 01, 2017, 08:20:23 am »

Hi Robert,

That definitely does not look right. But now why.
Can you show me a screenshot of the XXHighEnd's boot menu (the one behind Stop-RichtClick - Boot into) ?

It is not necessarily harware (chance is even small, Id say).

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 316


View Profile Email
« Reply #2 on: November 01, 2017, 10:36:40 am »

Peter,
        This is the images. The boot is sitting on default Base in this screen but normally I would have the Ram default highlighted.
I just clicked the ram default and its booting into Ram now. I guess it was something in the boot menu. Music played. It was like the boot menu was stuck.

Robert

* Preboot screen.pdf (1725.59 KB - downloaded 9 times.)
* Boot screen.pdf (1767.02 KB - downloaded 7 times.)
Logged

Ver: 2.09, Ram OS, W10, Ver 14393.0, Pro 64bit * i7, 4790k, 32g Ram(Ram OS capacity 25g) / Music on Lan / Adaptive Mode / Q1 14, Q3 0, Q4 0, Q5 0, Q1Factor 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Dev Buffer 4096 / ClockRes 1 ms / PA OFF / Digital Volume 6 / Straight Contiguous / SFS = 1.80 Max 120 / not Invert / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = Core 3-4 @ UnAttended playback / W10 services off / Minimize OS  On / Wallpaper off / Custom Filter Off, AP On / > Mobo USB3 > Clairixa USB cable > USB input 32/768, Oppo 205 XLR Stereo Output > Chriquet Active 2 way Crossover 80hz > Boulder MKI Active Monitors, 2 x JL Audio 12 subs. Connected with Nordost Heimdall II signal cables.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 14613



View Profile
« Reply #3 on: November 01, 2017, 11:28:04 am »

OK Robert, if it was that simple ...
Otherwise all is looking good to me.

If it happens again, without you being aware of changing anything, let me know. It should not change automatically, so if that happens, something is amiss.

Btw, "mangling" with the normal Windows Boot menu can cause these kind of things easily. And actually you have just proven that you used that. But possibly only because of seing problems. But still ... (and just a general hint and nothing iof "accusing" as such !) we should never interfere with the (redundant !) XXHighEnd boot menu (thus only use that, so all remains consistent). Thus also with problems, try to use the XXHighEnd boot menu or otherwise things may only get worse.

Best regards and thank you for the feedback,
Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-14393.0 - November 13, 2017 (2.09)
XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2640v4 with Hyperthreading On (20 cores) @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.90*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering Highest for 705600* / Always Clear Proxy before Playbck = On -> USB3 from MoBo -> Lush USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (*8ms*) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.274 seconds with 19 queries.