XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
October 16, 2018, 03:11:56 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Song will not play after changing volume  (Read 443 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
music33
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 73


View Profile Email
« on: December 26, 2017, 12:11:21 am »

First Happy Christmas to the xxhighend group.

With the holidays I've had time to experiment with settings.  In doing so every once in awhile a song will not play.  The clock stays at 0:00

I'm pretty sure it correlates with changing the volume and going into unattended mode.  I have a custom filter set, I don't remember this happening without a custom filter.

Once it happens I can exit unattended mode, turn unattended off, but song will still not play.  I can clear the song and pick another, still nothing will play.  I can restart xxhighend and that does not help.  The only thing that fixes things is restarting the Stealth.  When doing that I got a loud static discharge to my speakers.  I now have the amps off when I turn off the Stealth.

Help?

thanks,
dave
p.s.  i also think it happens when clicking on alt-u or alt-d in unattended mode, the music will stop playing.
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15242



View Profile Email
« Reply #1 on: December 26, 2017, 07:24:56 am »

Hi Dave,

See the first bullet point in the Release Notes of 2.09. Main issue is the not-usage of Wallpaper Coverart. So use that and all is fine. Tip : Do not use the On Screen Display (OSD) Text for better SQ. But read that bullet point please.
... And obviously, to do what's further in there you need to use 2.09. Thus if not, switch On the showing of the Wallpaper Coverart.

When such a thing happens, all you need to do is kill the Sund Engine (click in the Blue led in the right hand border).

The tick at reboot is as ancient as Rome (for the NOS1-USB). Along with it comes the "always check your DC Offset" after a reboot. Indeed switch off the amps at a reboot, which does not prevail you from checking the DC Offset, also at just switching off the Audio PC (it is not Stealth related). Or when the NOS1(a/G3) is switched on. Just when something changes (powering on/off amps does not matter that I have ever seen).

Kind regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 18, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2 A: B-W & Y-R, B: B-W* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.044 seconds with 19 queries.