XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 25, 2019, 01:28:25 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3  All
  Print  
Author Topic: Running downgraded Xxhighend with W10 updated OS  (Read 9357 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 387


View Profile Email
« Reply #15 on: May 25, 2018, 09:30:28 pm »

I just realised I can't send you a log file from Xxhighend as I can't get it installed.

Robert
Logged

Intel I7, 4790k, 4/8 core, 32g ram, W10, Pro64, Ver 14393, No updates, Hyperthreading On @~800MHz, Bios settings adjusted
XXhighend Ver 2.10 Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *5* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *.69*  (max .69) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-4 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Don't use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filter Low 705600*
Music on LAN, Phasure Lush USB cable
Oppo 205 UDP Pre/Dac
Nordost Heimdall II interconnects, Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2, JLAudio 12 Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #16 on: May 26, 2018, 10:00:33 am »

Robert,

XXHighEnd-210e-X.rar

What happens with that one ?
Paste over your current 2.10(x) folder, unzip in there and try it.

Peter

« Last Edit: May 27, 2018, 04:05:33 am by PeterSt » Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 387


View Profile Email
« Reply #17 on: May 27, 2018, 12:28:54 am »

Peter I get the same message, no install. I tried it with UAC on and off. Windows defender apps are off except for Firewall & Network protection. The internet feed is from my music server which does have Windows defender fully on.
I do have all unnecessary/unwanted W10 applications turned off on this disc drive.

Robert
Logged

Intel I7, 4790k, 4/8 core, 32g ram, W10, Pro64, Ver 14393, No updates, Hyperthreading On @~800MHz, Bios settings adjusted
XXhighend Ver 2.10 Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *5* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *.69*  (max .69) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-4 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Don't use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filter Low 705600*
Music on LAN, Phasure Lush USB cable
Oppo 205 UDP Pre/Dac
Nordost Heimdall II interconnects, Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2, JLAudio 12 Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #18 on: May 27, 2018, 04:08:04 am »

Hi Robert,

What is the Build of that Windows 10 ?
I think these days a command prompt will show it readily in the prompt itself. But otherwise in there run WinVer.

Hopefully I can find a machine with the same Build over here and try it ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #19 on: May 27, 2018, 05:37:35 pm »

Hi Peter,

Think Robert already mentioned it is latest W10 update. And it is exactly the same thing that happened to my 14393.0 AudioPC: I have turned off (uninstalled) some of Win bloatware like 3D, OneDrive etc etc. I'm typing from some old W7 PC and cannot show list of 'Apps' however stopping or uninstalling one of them leads to 'missing component' error and inability to run/install XXHE.

Brgds,
George
 
Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 387


View Profile Email
« Reply #20 on: May 27, 2018, 09:08:09 pm »

W10Pro64, V1803, Build 17134.48.

Robert
Logged

Intel I7, 4790k, 4/8 core, 32g ram, W10, Pro64, Ver 14393, No updates, Hyperthreading On @~800MHz, Bios settings adjusted
XXhighend Ver 2.10 Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *5* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *.69*  (max .69) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-4 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Don't use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filter Low 705600*
Music on LAN, Phasure Lush USB cable
Oppo 205 UDP Pre/Dac
Nordost Heimdall II interconnects, Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2, JLAudio 12 Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #21 on: May 27, 2018, 10:13:00 pm »

Think Robert already mentioned it is latest W10 update.

OK, then I am curious how you'd think I know what the latest update is for you (or Robert), say one week after. Anyway I have no clue (obviously).
Mine is 16299.341 (always online). So worthless in this regard.

Quote
And it is exactly the same thing that happened to my 14393.0 AudioPC:

OK, now I don't understand what you're saying. You mean that 2.10c does not work for you on even 14393.0 ?

I suppose I am lost now. dntknw

Best regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #22 on: May 27, 2018, 10:25:22 pm »

It just works here on that Build (not activated, no Playback attempt).
It is only that I don't see the Build number in the Playlist Area after pressing Clear. So this is odd anyway.

You guys did check all the .exe's for being Blocked, right ?

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 387


View Profile Email
« Reply #23 on: May 28, 2018, 07:02:11 am »

Yes I unblocked exe files and all application files. Same warning no installation. This computer is on nearly all the time so picks up W10 latest builds.

Robert
Logged

Intel I7, 4790k, 4/8 core, 32g ram, W10, Pro64, Ver 14393, No updates, Hyperthreading On @~800MHz, Bios settings adjusted
XXhighend Ver 2.10 Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *5* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *.69*  (max .69) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-4 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Don't use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filter Low 705600*
Music on LAN, Phasure Lush USB cable
Oppo 205 UDP Pre/Dac
Nordost Heimdall II interconnects, Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2, JLAudio 12 Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #24 on: May 28, 2018, 07:18:09 am »

There isn't any detail information (via a button) on the message possible, right ?

Meanwhile I will try to think of what this can be ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #25 on: May 28, 2018, 10:05:24 am »

Hi Peter,

- If your PC is constantly on internet, it should update to 1803 (17134.48) as last update. Update to 1803 was on May 23rd: https://support.microsoft.com/en-us/help/4100403/windows-10-update-kb4100403
- I mentioned my case of inability to run (install) XXHE on AudioPC in this topic and is related to our e-mail conversation where I sent to you small screenshot of the same error like Robert's (my photo in this topic)
- Both of us, Robert and I, removed some of W10 built-in 'Apps' under Windows Features, like '3D' app, 'OneDrive' app and several others that are not audio related. It looks like removing one of them (hopefully one) somehow leads to inability to install XXHE - instalation complains "The specified module could not be found ..." ful text here: http://www.phasure.com/index.php?topic=4043.msg43325#msg43325
 
Brgds
George
Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #26 on: May 28, 2018, 10:16:58 am »

And to clarify a bit further - it is the same uninstalled app(lication) that causes subject error regardless of W10 build - same error exists in 14393.0 and 17134.48 (.81 as last update)
Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 387


View Profile Email
« Reply #27 on: May 28, 2018, 11:09:41 am »

Quote
There isn't any detail information (via a button) on the message possible

Not that I can find. May be quicker for you to have a look with Teamview in the next week when it suits. Not tonight for me.

Robert
Logged

Intel I7, 4790k, 4/8 core, 32g ram, W10, Pro64, Ver 14393, No updates, Hyperthreading On @~800MHz, Bios settings adjusted
XXhighend Ver 2.10 Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *30*/-/*1*/*1*/*1*/ Q1Factor = *5* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *15ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *.69*  (max .69) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-4 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Don't use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper Off / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filter Low 705600*
Music on LAN, Phasure Lush USB cable
Oppo 205 UDP Pre/Dac
Nordost Heimdall II interconnects, Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2, JLAudio 12 Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #28 on: May 28, 2018, 11:15:07 am »

Quote
have a look with Teamview in the next week

It isn't so that the "next week" just started, right ?
Happy
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Online Online

Posts: 15461



View Profile Email
« Reply #29 on: May 28, 2018, 11:47:36 am »

Summarized :

Yes, it is quite confusing, also because the help George offered (or tried to via referring to his emails) didn't ring belles really because it requires his elaboration in the topic in here PLUS it assumes that Robert indeed eliinated the same from his OS installe. Mind you please : Robert, indeed it looks like your sort of half-cooked tried to eliminate things from the OS and you shouldn't No-thing. At least that is what George is suggeseting, him knowing quite sure that it is about one of the things he eliminated. Now, with the help of his emails, this is the conclusion of that :

Reinstall the OS and let all be as it is. Now install XXHighEnd.
Works ? then my contribution : then you can eliminate things piece by piece until it stops working and next hope you can set it back. Of course start out with making a Restore Point.

So do notice (and George, correct me if I am wrong) :
George too could not solve the problem and he has no real idea what was eliminated from the OS that causes this issue. George reinstalled the OS and after that has been very careful.

Additionally I tell you guys that you should leave the UAC alone, unless you can predict for 100% what it does. The UAC is required to run apps and when that is not alllowed, you plainly get those literal errors (depending on what you do). So respect both : do not eliminate anything and let UAC run.
Also to be hopefully clear : Sliding the UAC slider to the bottom is not shutting off UAC as how XXHighEnd accomplishes it. So XXHighEnd is worse on the job. Read : when you'd use the Stop button in XXHighEnd for it, I guarantee that nothing normally works any more. The slider is a bit up to you, but may imply the same depending on the "app". And if not today, then tomorrow (new W10 update).

Hope this helps now ?
Regards,
Peter

PS: OffTopic George, the W10 PC I have here is also always on (but see next sentence), but did not receive this update yet. The funny thing with it is that it's set to receive the update in "quiet hours" but in those hours it is always off (for the purpose). So somehow this seems yo help against updates ?
Btw, this PC (laptop) is a normally bought one and has never been part of some fast ring etc. experience. Otoh, it has been updated numerous times. Some times each day of the week.
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 [2] 3  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.066 seconds with 19 queries.