XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 01, 2022, 11:59:48 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]  All
  Print  
Author Topic: WiFi Remote  (Read 74672 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #90 on: August 01, 2009, 01:55:00 am »

Ya'll need to get up off your fat asses and Peter needs to get back to more important projects
http://www.phasure.com/index.php?topic=642.msg6590#msg6590
hehe, jk.  good for you all ... I'll continue stumbling over to the keyboard 7 ft away for awhile longer.
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #91 on: August 01, 2009, 08:49:00 am »

Gerard, to my current findings there are a couple of things to keep in mind :

1. Don't mangle with the remore settings (IR Server Setup), or otherwise the system will tell you to reboot, and then things get vague.

That already happened to you ?

2. Keep looking at those 4 registry entries. They tend to disappear ! I feel this is related to the above, and when IR Server "thinks" it cannot operate, something is shut off, and at a reboot the entries come back. *Then* for sure it worn't work anymore. So, remove those entries again, and of course again reboot. Next because of 1 happened, you'll have to mangle in there again, and the first thing what happens, is ... well, the same. I spend 45 minutes yesterday on getting it running again, with my PURE LUCK that I already knew it could work. Still it took me 45 minutes.

2a. Always use the Translator to test whether the remote is still working. Don't do that and you will be blind.

3. It is easy to receive a message : "IR Server will be restarted to reflect the changes" (similar). WRONG. It doesn't restart; sometimes just nothing happens, sometimes it has gone, but it never restarts. So, when you see this message, always do it yourself (remove it with Taskmanager, and restart it).

4. Keep in mind the remote itself is important. I know now ! So, the König is (officially) as compatible as the Philips, but the Philips is official and the König is not, and wonder oh wonder, the König does not work. Also keep in mind you must have version 2 of the MCE remote, might you have an official one.
Note : I guess all remotes can get to work, but there you are again : 2 variables at least (if not 10) once you didn't experience one situation working.

5. Now I think of it, the IR Server Configuration shows a checkbox for Transmit. If you don't have that, it should be unchecked of course. I hope this doesn't incur for #1 above. But if so, you know what to do (and always keep on checking those registry entries after a reboot !!).

6. An important very first check might be : does MCE even work !!? It should right out of the (remote) box. So, if not (press the green button), the remote doesn't work in the first place. Actually this should be #1. But KEEP IN MIND : MCE only works when those 4 registry entries *are there* (see my earlier post how they are called and what values they must have).
a. When MCE starts (green button) IR Server won't work (or can't work) but the remote works.
b. When MCE is out of the way (delete registry entries), IR Server should work. Without knowing/testing a. you're blind.

7. Lastly, look below. If the first line (eHome) doesn't look like that, you can just as well forget it I think. The "MCE Remote" you chose in the Configuration will communicate with this driver (device), and no other. If you have something else there, I'd (pray a lot and) remove the USB dongle, uninstall what you see, reboot, hope nothing showed up again, and pop the dongle in again. If the same turns up again - bad luck.
In case of bad luck, try to find the eHome driver (I have no idea where to look), choose upgrade driver, and point at the .inf file (by means of "have disk" !!). If it doesn't dig it ... you have a different remote. Next I would never go the route of adding the remote via Configuration (btw, where is the help file of IR Server Suite ??) if I had some self confidence first and knew how things look like when it runs. Better get yourself that Philips for EUR 25 ! (look hard and you will find it for less than 20, but getting the receiver is a tough job).

One more thing : in order to make the start of the repeat last longer, you'd *have* to dive into #1. Also, the 450ms it standard is at, is too low (I set it to 1500). So, once you're into that, take a deep breath and expect some 10 reboots to do.

Last night I have been using it flawlessly (Unattended only) and 100 times better and more reliable than my (EUR 1200) Pronto (which never worked correctly with WiFi).

HTH !
Peter


* USBRemote01.png (6.67 KB, 375x283 - viewed 1174 times.)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
GerardA
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 409


View Profile
« Reply #92 on: August 01, 2009, 04:21:25 pm »

Peter,

I have MCE version 2 which worked ok with MCE, Imon (partly) and dvbviewer with an extra plugin.
I know sometimes you have to stop a proces to stop MCE to react to the remote.
With IR-server I don't know yet what to do with Translator, can you give a screenprint of this?

BTW, you first tried HIP with the replacement driver? I think this can mess up your setup/registry?

I'l try it tonight again and check your tips, but don't make SeVered angry, please!
Logged

asrock ->intel 6700/4GB/Samsung 850 SSD/Win 10() Pro /XXHE 2.09  Special (32) Clock: max ,SFS: 4  MC, Q1 = 14, Q2,3,4,5=0,0,0,2 Quad AP, No Invert / Playerprio = Belownormal / ThreadPrio = Realtime / Scheme = 3 / Mixed contigious / Unattended -> Minidsp 2x4HD (IIR and FIR)->  Mivoc AM80 / 300B / gainclone -> TDL TL/Seas Excell/ScanSpeak
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #93 on: August 01, 2009, 05:24:37 pm »

Yes, I tried HIP first, but that doesn't matter (Update the driver -> automatically, and all is fine again).

See below; while that small screen is waiting, it should receive a keypress from the Remote, if it is working.

About SeVeReD ... I've done a lot of useful things today. Not with the DAC though ...


* USBRemote02.png (73.17 KB, 563x501 - viewed 1139 times.)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.099 seconds with 19 queries.