XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
August 16, 2022, 08:27:57 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 0.9-z3 crahses under XP  (Read 9550 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
JoaquinM
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 16


View Profile
« on: October 26, 2010, 03:27:15 pm »

Well, I have upgraded from Z1, and now the program crashes and no sound is produced. I am running Windows XP.

:-(
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #1 on: October 26, 2010, 06:11:03 pm »

Could you provide me with a little more information ?

Crashes when exactly ? what is the message ? (a screen copy would be best).

Thanks (and sorry),
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #2 on: October 26, 2010, 11:19:49 pm »

FWIW,

I'm running 9z3 under XP with no problems (or actually with the usual XP playerwindow redering quirks) at this moment.

regards, Coen
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #3 on: October 27, 2010, 07:04:41 am »

Call me ignorant, but ...

Quote
or actually with the usual XP playerwindow redering quirks

which are ? Maybe open a new topic for it, post a picture of it, and hopefully many more people come up with their "render problems", because I have the feeling there is just more than I know ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #4 on: October 27, 2010, 01:15:31 pm »

On second thought there is more to the latest versions of XX not working on XP.

The PC on which XX runs fine is unupdated-no-internet-stand-alone dedicated music system with stripped XP SP3 (started as is from the MS disc).

My fully updated and untweaked XP (SP3+) internet HP P4 3Ghz laptop which is used for everything else than music playing has a XX 9z2 install that does NOT work and occasionally crashes the system. Since I don't play any music on this system I allmost forgot. Didn't get really into this problem but it might be related to the crash of JoaquinM.
I will try a remove/install of XX to 9z3 and make an update of the .net framework. Could also be that some kind of XP patch does not like to work together with XX.

I will make some screen dumps of the window quirks (maybe tonight). Basically the XX playerwindow does *unfortunately sometimes* not allow for resizing, It stays just the same surface, yet not showing the windowpart that is outside of the original surface. Any buttons that are not 'in sight' cannot be controlled either. Backsizing after this happened seems impossible. Also after a move *again sometimes* the windowbuttons (right uppercorner) are covered and do not respond anymore. Rebooting usually helps.

regards, Coen
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
JoaquinM
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 16


View Profile
« Reply #5 on: October 27, 2010, 02:37:47 pm »

The program starts. Then I push Play, and nothing happens, ´til I receive the following message (I´m translating):

"xxengine has detected a problem and must shut down..." etc.

Some seconds later another window opens that says:
"Fail!
Engine 4 did not start within the expected time!"

The fact is, the program is still open after all this, and I even can edit the settings or choose tracks. But every time a try to Play, the above happens.

Logged
JoaquinM
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 16


View Profile
« Reply #6 on: October 27, 2010, 02:45:43 pm »

BTW, I have just tried 0.9-z2 and it works fine...
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #7 on: October 27, 2010, 02:47:42 pm »

Joaquin, thank you.

Notice that XXEngine3.exe is another program from XXHighEnd.exe. Thus, it is not XXHighEnd crashing, but the audio engine;
The most common reason would be Out of memory.

Please set your Split File Size parameter to 12 (the lowest) to begin with (later you may increase it again). If that doesn't help, next edit the SFS.ini in your current XX folder, and change the 11 you see in the beginning of the file into 00.

Let me know what happens. After that we will see further.
Thanks,
Peter


PS: Now I think of it ... might the 11 change into 00 help, you may have some services shut down which are needed for 0.9z-3 (diagnostic stuff).
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
didierG
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 3


View Profile
« Reply #8 on: October 27, 2010, 11:34:50 pm »

Hello

I had the same problem (XXEngine3.exe crashes on XP SP2), then I tried to reinstall XXHighEnd (after restarting my computer) and now it works. If it can helps, once installed the first time, there was something wrong with the engine setting, which was set to #3 engine instead of #4 engine, whereas the selected device was a KS one (KS:Lynx AES 16e...). It was not possible to force it manually to #4 engine.

regards

Didier
Logged
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #9 on: October 27, 2010, 11:55:02 pm »

I think this may still be the proper thread to post the results of my experiments on my laptop after I installed 09z3.

Fortunately I experienced no crashes, but it isn't working either...
(also not for 09z3) 

The problem is actually exclusive for all 09z versions, all 09y50x and before run fine.

After the usual messages the XX-window starts and looks fine with all buttons, playlist and coverart nicely, however than some inconsistent behaviour occurs:
 Sometimes I can 'push' buttons or select pulldown items for a half minute or so and it all works like it should. After that suddenly any 'push' takes ages to react (>30seconds, if ever). The same holds true for resizing, moving is no problem. Closing the window (very fast reaction), killing the .exe task and starting again gives a new short time (does not seem to be consistent) to push a few buttons. It is not related to any 'button' or menu, because the stalling also occurs when even none hase been 'pushed' before.
Never got it to play any music though (no XXengine#3 in the task ever appeared).

Looks like some window component introduced in 09z does not work properly. Any clue???

One extra thing I found and may/may not be related is that I cannot activate any XX version on this PC with the code I use for my music server...
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #10 on: October 28, 2010, 08:49:20 am »

Coen - Thanks.

I recall that similar was happening with the first 0.9z version, and that people could solve that (the slow response) by switching off logging. Does that help for 0.9z-3 perhaps ?

I will send you a PM for the Activation Code.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #11 on: October 28, 2010, 12:25:34 pm »

Okeeeh,

Now I remember there was an issue with the logfolder not being present (or made for that matter). Will try that tonight!

Off topic: Those 9y versions actually don't sound bad at all (not a surprise: they never did!).... Will compare them for fun with 9z3 on RAMDisc @ the 'improved' music server.

regards, Coen
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #12 on: October 31, 2010, 08:57:36 am »

Quote
Sometimes I can 'push' buttons or select pulldown items for a half minute or so and it all works like it should. After that suddenly any 'push' takes ages to react (>30seconds, if ever). The same holds true for resizing, moving is no problem. Closing the window (very fast reaction), killing the .exe task and starting again gives a new short time (does not seem to be consistent) to push a few buttons. It is not related to any 'button' or menu, because the stalling also occurs when even none hase been 'pushed' before.

Quote
I recall that similar was happening with the first 0.9z version, and that people could solve that (the slow response) by switching off logging. Does that help for 0.9z-3 perhaps ?

Can I ask, what came from this ?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.109 seconds with 19 queries.