XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
September 19, 2018, 08:14:02 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 4  All
  Print  
Author Topic: Minimized Mode for 09-z7-3  (Read 21686 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Eric
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 248


View Profile
« on: September 09, 2012, 01:14:35 pm »

Peter,
I cannot go into Minimized Mode for 09-z7-3.
Activation (using the same code as 09-z7-2) seems successful (Red borders).
Or do you think I need a new Activation Code to go into Minimized Mode?

For the first time I perceived PA. First impression is that it has less energy focus on bass. And very clean mids/highs. I am aware that it will take me some time to get used to the new sound . And I can say more when I play Minimized (as I always do) after this problem here has been resolved.

Cheers,
Eric
Logged

3.2GHz CPU, 8GB RAM, XXHE 1.186a, W7x64 SP1 Ultimate on 2.5" 10Krpm SATAII spinning disk, 8GB RAM / KS:Phasure NOS1 Out 4.0 / #4 Engine / Adaptive / Buffer 4096 / ClockRes 1ms/ Stop All Services / Monitor Off / SFS = 0.4 / not Invert / No XTweaks / Playback Drive = External USB3 (USB powered) HDD / Unattended/ Minimize OS / Peak Ext / ArcPredict / PA- / Q1,-,3,4,5=14,-,0,0,0
Control Panel: Sample Rate: 352.800kHz/ USB Buffer Size: 8ms
Amps: BD-Design bridged Gainclones
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1063


WWG1WGA


View Profile
« Reply #1 on: September 09, 2012, 01:26:58 pm »

Peter,
I cannot go into Minimized Mode for 09-z7-3.
Activation (using the same code as 09-z7-2) seems successful (Red borders).
Or do you think I need a new Activation Code to go into Minimized Mode?

For the first time I perceived PA. First impression is that it has less energy focus on bass. And very clean mids/highs. I am aware that it will take me some time to get used to the new sound . And I can say more when I play Minimized (as I always do) after this problem here has been resolved.

Cheers,
Eric

I can only go 1 time in minimise mode. The 2e attempt does not work anymore.

I alway's use restore point and go back before minimise mode.

Than put in new XX folder and made the new settings and than again minimise.

 Happy

Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0* *from RAM*, music on music server / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #2 on: September 09, 2012, 01:36:03 pm »

Same with me, 09-z7-3 does not minimize OS.

Before installing z7-3 started z7-2 (w/ OS minimized) and restored to original/standard WinOS.
Installed 09-z7-3, tried all & registered w/ code for z7-2. All passed OK.
Tried Unattended, all fine.
Went to minimize OS and system does not minimize.

Tried returning system into normal state (one more reboot) and this time started z7-2 -order to try minimize OS.
No go. All services active, wasapi, aero theme etc...

 scratching
Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15223



View Profile Email
« Reply #3 on: September 09, 2012, 01:41:39 pm »

Hmm ...

Well, at least I can tell that Normal Mode + Phase Alignment sounds awful to me. But okay, that's only teasing.

But I don't recognize any of this. Of course you should go first to Normal Mode before starting the (a) new version (I hope that is in the Release Notes somewhere).

Eric, please do NOT obtain a new Activation Code. That is, I rather sort out what is happening. But I realize you are a bit on your own for this. So, if you have that Restore Point (you should), can you go back to that, and start all over with this 0.9-z7-3 ? I don't see why it shouldn't work.

And one time (Gerard) ? that tells me nothing either. What do you mean ? one time works, and back to Normal doesn't work anymore ? or back works but then indeed a next attempt for Minimized not ??

Also for Nik ... Totally nothing has changed related to 0.9-z7-2.

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 18, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2 A: B-W & Y-R, B: B-W* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1063


WWG1WGA


View Profile
« Reply #4 on: September 09, 2012, 01:55:36 pm »

Hmm ...

Well, at least I can tell that Normal Mode + Phase Alignment sounds awful to me. But okay, that's only teasing.

But I don't recognize any of this. Of course you should go first to Normal Mode before starting the (a) new version (I hope that is in the Release Notes somewhere).

Eric, please do NOT obtain a new Activation Code. That is, I rather sort out what is happening. But I realize you are a bit on your own for this. So, if you have that Restore Point (you should), can you go back to that, and start all over with this 0.9-z7-3 ? I don't see why it shouldn't work.

And one time (Gerard) ? that tells me nothing either. What do you mean ? one time works, and back to Normal doesn't work anymore ? or back works but then indeed a next attempt for Minimized not ??

Also for Nik ... Totally nothing has changed related to 0.9-z7-2.

Regards,
Peter

Peter,

Yes back to normal mode works ok. But the second attempt that i like to minimise it does not.

I use the restore point to get it going again.

 Happy
Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0* *from RAM*, music on music server / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
Eric
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 248


View Profile
« Reply #5 on: September 09, 2012, 02:39:35 pm »

Peter,
thank you, the problem is solved by going back to a restore point and starting all over with 0.9-z7-3.
Sorry for bothering you, I could have found this solution myself.
The mystery remains why this happened.

Cheers,
Eric.
Logged

3.2GHz CPU, 8GB RAM, XXHE 1.186a, W7x64 SP1 Ultimate on 2.5" 10Krpm SATAII spinning disk, 8GB RAM / KS:Phasure NOS1 Out 4.0 / #4 Engine / Adaptive / Buffer 4096 / ClockRes 1ms/ Stop All Services / Monitor Off / SFS = 0.4 / not Invert / No XTweaks / Playback Drive = External USB3 (USB powered) HDD / Unattended/ Minimize OS / Peak Ext / ArcPredict / PA- / Q1,-,3,4,5=14,-,0,0,0
Control Panel: Sample Rate: 352.800kHz/ USB Buffer Size: 8ms
Amps: BD-Design bridged Gainclones
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #6 on: September 09, 2012, 04:17:40 pm »

I have restore point @ day/time I installed OCX files and z7-2.
This restore point results in minimized OS and (registered) z7-2.
Returning system to Normal and trying to minimize again results with not minimized system.
Perhaps some older, from March2012.
scratching

Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 578


View Profile Email
« Reply #7 on: September 09, 2012, 06:58:56 pm »

Quote
thank you, the problem is solved by going back to a restore point and starting all over with 0.9-z7-3.
Excuse me, but that's no solution! It's wrong when a application needs restore point.

Johan
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15223



View Profile Email
« Reply #8 on: September 09, 2012, 07:53:34 pm »

Johan, in the next version I'll exclude you from using Minimized OS, okay ?

Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 18, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2 A: B-W & Y-R, B: B-W* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #9 on: September 09, 2012, 11:27:00 pm »

I've re-installed OS, mbd drivers, snd crd drivers etc.
Used reg. key received for z7-2. Before registering tried all options & settings (diff mem settings, Q1 etc)
XXHE is 'partly registered': can choose 'Proc. Appointment Scheme'(s) but not engage PA (no red top/bottom stripe, no *)
And still not able to minimize OS w/ XXHE.

Beer time...


Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15223



View Profile Email
« Reply #10 on: September 10, 2012, 08:26:10 am »

With a new PC (which is what this comes down to) you alway need a new Activation Code. So, that part never changed ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 18, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2 A: B-W & Y-R, B: B-W* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
nik.d
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 162


View Profile
« Reply #11 on: September 10, 2012, 10:39:40 am »

With a new PC (which is what this comes down to) you alway need a new Activation Code. So, that part never changed ...
Peter
If you look earlier msgs in topic, I tried parallel installation z7-2 & z7-3 with z7-2 activation code.
Result: 'partly' registered/activated. Anyway this morning re-installed OS and all, made clean Restore Point.
Btw, thanks for very good advice on Restore Points

Sending request for new acti code.

Brgds!
Logged

XXHE 2.10 / W10 14393.0 / Asrock Extreme4-M, Xeon E5-2648L, 16GB DDR3 / NOS1, N.Pass F3, GR Research 'Venuette' OB
ivo
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 246


Music lover


View Profile WWW
« Reply #12 on: September 15, 2012, 10:30:49 am »

Hi,

Same with me. Cannot go into MinOS.
Have fresh PC, installed 1 week back. I guess I do not have any restore points or are they created by default?

Truly, do not want to re-install all over again.

Ivo
Logged

Music on internal HDD in FLAC-->LatestXX in QAP + PeakExt Mode[KS,Adaptive,2048,Q1=14,xQ1=1,Sch3,Low,Realtime,15 ms, SFS 2-400, Straight, stop all, MinOS]-->Windows 7 Pro SP1 x64bit-->Intel i5 based laptop [8 GB RAM]-->JKDAC32(HiFace based USB-I2S-DAC)-->Denon PMA-1500AE-->JBL E90 3-way speakers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15223



View Profile Email
« Reply #13 on: September 15, 2012, 12:00:03 pm »

Ivo,

Instead of applying Restore Points, I'd rather that at least someone (you) gets his installation / Activation right. IOW :

I refuse to believe that applying a Restore Point is necessary to get things right. What I do believe though, is that one can do a couple of things wrong, next applies a Restore Point, *then* applies all right (which goes by a kind of nature) to next think the Restoree Point did the job.

What one can do wrong :

- End with any previous version in Minimized to next install a new version which starts off in Normal Mode. As it *seems*. But all what happens is that the Minimized button shows a wrong state.

- Install the new version over the folder of the old one. That won't work at any time.

- Copy the the Activation file of the old version into the folder of the new version; will never work.

- Apply a pre-0.9z-7 Code to a 0.9z-7 version.

- Mangle with the XX folders otherwise, which includes reinstalling the OS and such.

Either of the above can easily lead to the necessity to do it all over again, including the necessity for obtaining a new Code.

The right way (actually very simple) :

a. Cause with the current version to end up in Normal Mode;
b. Install the new version in a new folder (just leave the old folder be);
c1. Apply a previously obtained Activation Code for 0.9z-7
or
c2. When no 0.9z-7 Code is present yet, obtain an Activation Code through Paypal.

Ad c1
It is not said at all that this will work, after having applied a wrong sequence before. So, if c1 fails (won't Activate properly), go to c2 after all. Thus, c1 assumes a normal hopping to a next 0.9z-7 version (and not the solution to a once "destroyed" situation).

Ivo, in your situation you may or may not recognize that you did something wrong. In either case you can now start out right (see above) and go through Paypal again (money will of course be returned). If you then applied all as advised, you should see that it all works. In any even please let me know, because we should get rid of the "Restore Point is needed" idea. Really. And otherwise I need to understand why.
Ok ?

Thanks,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - August 18, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach *III* Stealth LPS PC -> *Xeon Scalable 14/28 core* with Hyperthreading On (*set to 10/20 cores*) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *140.19*  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *35* / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> *Lush^2 A: B-W & Y-R, B: B-W* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
ivo
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 246


Music lover


View Profile WWW
« Reply #14 on: September 15, 2012, 01:12:19 pm »

Peter,

Thanks for extended story.
I will re-install when I have time, hope this weekend.

BTW, what is the main advantage of running XX in MinOS vs. running XX unattended in "normal" OS? As I see pretty much the same things get shut down and number of processes/services left in RAM is the same. Are there anymore "lay-offs Happy" done in MinOS than in simple unattended that are not so obvious?

Thanks,

And thank you really for great audio software!!!

Ivo
Logged

Music on internal HDD in FLAC-->LatestXX in QAP + PeakExt Mode[KS,Adaptive,2048,Q1=14,xQ1=1,Sch3,Low,Realtime,15 ms, SFS 2-400, Straight, stop all, MinOS]-->Windows 7 Pro SP1 x64bit-->Intel i5 based laptop [8 GB RAM]-->JKDAC32(HiFace based USB-I2S-DAC)-->Denon PMA-1500AE-->JBL E90 3-way speakers
Pages: [1] 2 3 4  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.073 seconds with 19 queries.