XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 15, 2024, 08:53:08 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 0.9z-7-3 FLAC files problem  (Read 6162 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« on: September 16, 2012, 08:45:09 am »

Hi Peter,

When playing FLAC files, playback stops within seconds or sometimes in 10/15 mins. Tried killing engine #3 & playing again but it doesnt help.

Attached are the XX & X3PB logs.

Best regards,

Arvind

* X3PB-20120916-111658.log (0.13 KB - downloaded 356 times.)
* XX-20120916-111717.log (44.13 KB - downloaded 373 times.)
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #1 on: September 16, 2012, 09:11:16 am »

Arvind,

The only thing I can imagine is that your SFS is fairly low (like under 10) and then this can be expected (it depends a bit on the PC but also on further (Q1 etc.) settings).
Unless you received some kind of message (?).

I derive this from your "within seconds".
So, what is your SFS ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #2 on: September 16, 2012, 10:26:58 am »

Hi Peter,

SFS is 2 as it says in my signature. All other settings too as per sig.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #3 on: September 16, 2012, 10:38:56 am »

Arvind,

I have just finished looking into your "Failed to set the Samle Rate" message (0.9z-7-3 Sample Rate not set ) and there is no way I can let that message happen. I looked in there regarding the topic here ... Why ? because the log file tells that it stops in there ...

By now I built in another few log messages, but that is for the next time.

Okay, so IMO your SFS is too low to let it go OK by guarantee. But, don't ask me where it stops working (re the log files) because I never looked into that. And, I did not do that because all is very critical anyway. Thus, it can happen here too. Notice though that it has been reported that it helps when Garbage Collection (Settings) is deactivated (yes, I asked you before how that is set, but I forgot).

Can't say more ...
(but see your other topic about the Sample Rate)

Peter

Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #4 on: September 16, 2012, 11:39:34 am »

Hi Peter,

Incude Garbage Collect is deactivated. If activated there is no playback.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.113 seconds with 19 queries.