XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 15, 2024, 07:11:54 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Forgot to bring back Min OS...  (Read 24033 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
christoffe
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 762


View Profile Email
« Reply #15 on: November 08, 2012, 11:11:54 am »


Any fresh idea?


Try to start from square one and delete XXH at first.

A) Go to Systemmanagement and uninstall via "Programme/Programm deinstallieren" the Phasure OCX program
B) reboot the PC
C) perform now a fresh installation of XXH, and during that process the "Phasure OCX" files will be installed again.
D) and then follow the normal procedure.

This works an my PC.

Best

Joachim
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #16 on: November 09, 2012, 09:29:12 am »

Problem solved.

I will now think of a way to emphasize even more the importance of following the sequence 100% as sent by email, because it really happens more often that because of not doing so one won't get there.

Joachim, thanks for your help here.
The problem of course originates with me (the awkward procedure). I'll just admit it ...

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CaOd
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 52


View Profile
« Reply #17 on: November 09, 2012, 11:05:35 pm »

Just a quick "Thank you" to all who have helped here.

By chance, activation worked out the first time not following precisely the description given by Peter, the 2nd time I failed by doing at again "so so", and messed it up.

Solved now by following exactly the advice given in Peter´s email. Great help to talk to people who understand what is going on here, I would otherwise have ended up reinstalling Win7 (nightmare with boocamp on a Mac to get all drivers properly running and shutting down what is not needed (like battery management!) for low latency).

Have learned a lot this week. Desperately needed my system for a comparison with Amarra on the same DAC (Weiss 202 tuned by Klang und Kunst). Will report here if you like. Have yet to listen to your NOS DAC, once I am back in Germany (currently I live in Lisbon) I will try to get i touch with a fellow running XX with NOS Dac, my system is portable, so would be fun to listen.

Thanks again for all the knowledgable help!

Best Carsten
Logged

August 26, 2013 (0.9z-9b)
MacBookPro 15" i7 2,4Ghz,16GB,Win 8 Pro 64bits, OS on internal SSD, XXHE on internal SSD, Music (WAV) on spinning disc, loaded on Ramdrive,
Engine#4 Adaptive Mode / Q1/2/3/4/5 = 15/0/0/0/5 / Q1Factor = 10 (Dev.Buffer = 256) / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / PA off / SFS = 120 / not Invert / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / Scheme = 3 / UnAttended (Just Start) / All Services Off /XTweaks : Balanced Load = 45 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Minimize OS = On / 4 times Arc Prediction Upsampling  -> Weiss DAC202 (modified by Klang&Kunst) -> Jadis DA50Signature -> Audioplan Kontrast V
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #18 on: November 13, 2012, 06:40:09 am »

Hi Peter,

It would be interesting to know how one can actually determine if  the OS has minimised, other than the red led on the Min OS button.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
praphan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 242


View Profile Email
« Reply #19 on: November 13, 2012, 07:29:50 am »

Hi Peter,

It would be interesting to know how one can actually determine if  the OS has minimised, other than the red led on the Min OS button.

Best regards,

Arvind


1. Check the authenticity of Window licence. Go to Window activation page by clicking Start , right clicking Computer, clicking Properties. At the lower pane, the system will tell you that your Window is not activated or illegal version.

2. Try using some W7 tools say Disk Management. Click Start, Search Disk Management in the search box. You will not be able to launch this tool.

Hope this help.
Logged

PC: Asus X58 chipset M/B; Seasonic 850W PSU; i7 970 12 threads (HT=on); ATI HD 5770; Zalman Reserator water cooling, 24GB RAM, Plextor PX230A drive ; W7 Pro 64bit plain SP1 (no further update) and XXHE on Velociraptor; music on Sata 3 2 TB HDD; WD5003ABYX sits on Thermaltake USB3 dock as playback drive; Star Tech PCIe USB3 card

XX 0.9z-8-3a : KS Engine 4 "Adaptive"; DB = 4096; APx16; Q1/2/3/4/5 = 14x1/0/0/0/0; No Appointment/low/real time; CR = 0.5 ms; XTweaks Ultimate; SC; SFS= 120/120 ; allow format change; unattended ; min OS and stop "all" services; normalized volume usually played at -15db ;  peak extension on ; PA off

Signal chain: 24/786 NOS1 USB; 16 ms buffer on driver 1.0.2 => Valhalla XLR IC = > McIntosh 2301 tube monoblocks => Purist Dominus spk cable => B&W 802 D
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #20 on: November 19, 2012, 12:28:17 pm »

Hi Peter,

It would be interesting to know how one can actually determine if  the OS has minimised, other than the red led on the Min OS button.

Best regards,

Arvind


1. Check the authenticity of Window licence. Go to Window activation page by clicking Start , right clicking Computer, clicking Properties. At the lower pane, the system will tell you that your Window is not activated or illegal version.

2. Try using some W7 tools say Disk Management. Click Start, Search Disk Management in the search box. You will not be able to launch this tool.

Hope this help.

Hi Praphan,

If these are the indication to determine if the OS is Min, then in my case it is certainly not minimised inspite of the LED being red. How do I get it to min?

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #21 on: November 19, 2012, 02:43:04 pm »

Arvind,

If the button is red at this moment, use it to boot into Normal Mode. After that, reboot three times in normal fashion (StartButton - Restart etc.).
Then use the (now blue) button in XXHighEnd again.

Didn't help ? then you too (like I just told in the other topic) can send be an email which explains to me how you can tell that you are Activated properly. And from there we will proceed.

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #22 on: November 20, 2012, 06:55:04 am »

Arvind,

If the button is red at this moment, use it to boot into Normal Mode. After that, reboot three times in normal fashion (StartButton - Restart etc.).
Then use the (now blue) button in XXHighEnd again.

Didn't help ? then you too (like I just told in the other topic) can send be an email which explains to me how you can tell that you are Activated properly. And from there we will proceed.

Regards,
Peter

Hi Peter,

If I understand you correctly, I am on red now, I click it to normal mode (blue LED), reboot the PC three times, click on min OS convert it to red & reboot again. Then check if I am actually on Min mode.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #23 on: November 20, 2012, 08:03:29 am »

That is correct Arvind.
I'm afraid it won't help, but it is worth a try. If it doesn't help, don't forget to send me this email.

Best regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
praphan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 242


View Profile Email
« Reply #24 on: November 20, 2012, 10:37:26 am »


Hi Peter,

If I understand you correctly, I am on red now, I click it to normal mode (blue LED), reboot the PC three times, click on min OS convert it to red & reboot again. Then check if I am actually on Min mode.

Best regards,

Arvind

Hi Arvind,

You are most likely having problem with activation of this XXHE version. In this case, Peter will usually help each individual situation by email.

Praphan
Logged

PC: Asus X58 chipset M/B; Seasonic 850W PSU; i7 970 12 threads (HT=on); ATI HD 5770; Zalman Reserator water cooling, 24GB RAM, Plextor PX230A drive ; W7 Pro 64bit plain SP1 (no further update) and XXHE on Velociraptor; music on Sata 3 2 TB HDD; WD5003ABYX sits on Thermaltake USB3 dock as playback drive; Star Tech PCIe USB3 card

XX 0.9z-8-3a : KS Engine 4 "Adaptive"; DB = 4096; APx16; Q1/2/3/4/5 = 14x1/0/0/0/0; No Appointment/low/real time; CR = 0.5 ms; XTweaks Ultimate; SC; SFS= 120/120 ; allow format change; unattended ; min OS and stop "all" services; normalized volume usually played at -15db ;  peak extension on ; PA off

Signal chain: 24/786 NOS1 USB; 16 ms buffer on driver 1.0.2 => Valhalla XLR IC = > McIntosh 2301 tube monoblocks => Purist Dominus spk cable => B&W 802 D
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #25 on: November 20, 2012, 03:17:30 pm »

That is correct Arvind.
I'm afraid it won't help, but it is worth a try. If it doesn't help, don't forget to send me this email.

Best regards,
Peter

Hi Peter,

It worked out, now I am on min OS. Thanks.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #26 on: November 20, 2012, 03:41:04 pm »

Hi Arvind, that is great.

But do you mean that my presented procedure actually worked ?

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #27 on: November 20, 2012, 04:45:09 pm »

Hi Arvind, that is great.

But do you mean that my presented procedure actually worked ?

Peter

Hi Peter,

Oh yes the 3 times rebooting worked fine.

Best regards,

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
Pages: 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.053 seconds with 20 queries.