XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
August 16, 2022, 10:05:50 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Set State (Pause) error on pin  (Read 5824 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
pedal
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 399

XXHighEnd is THE best buy in Hi-Fi. Thank U Peter!


View Profile
« on: June 07, 2014, 09:28:45 am »

After switching PC-power off/on, XX will not play. It starts the process, recognizes the file format (f.ex FLAC), but then it halts and shows error message "Set State (Pause) error on pin". 

What to do?
Logged

Hardware: Stealth Mach III > Lush^2 > 24/768 Phasure NOS1a/G3  > active preamp > 3-way active XO > amps > ribbon/dynamic true line source speakers.

Settings all settings as recommended by Peter by October 2019.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16526



View Profile Email
« Reply #1 on: June 07, 2014, 09:31:22 am »

Unplug/Replug the USB cable ?
And if that does not help switch Off/On the DAC.
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 818


View Profile
« Reply #2 on: June 07, 2014, 09:41:24 am »

Unplug/Replug the USB cable ?
And if that does not help switch Off/On the DAC.

The latter usually helps when I encounter this error. The physical usb connection is rather sensitive, only toutching the wire may cause it.

When I switch the NOS off I wait for a minute to repower it. A protective habit from the early PC days.

Regards, Coen

Regards, Coen
Logged

Settings: Qn: , SFS: , timeres: XT tweaks: , buf: 4096, driver: 8 ms,

Audio PC (jan 19): XXHE PC v1 with RAMdisk w.o. videocard and 1 of 2 cpu fans + BRIX/USB3 storage musicserver. ETN to Fibre converters (linear supplies), 500m SFP modules & 5m OM4 cable. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

Clarixa set + Intona (or Lush 1m), Phasure NOS1a-75B G3 USB (buf 16 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + cheap link to Abaqus 300W plateamps> Bastanis cable-> Bastanis Sagarmatha Duo ("DIY").

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
pedal
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 399

XXHighEnd is THE best buy in Hi-Fi. Thank U Peter!


View Profile
« Reply #3 on: June 07, 2014, 10:06:34 am »

Just re-booted the PC and now it works again.

Thanks for helping, guys!
Logged

Hardware: Stealth Mach III > Lush^2 > 24/768 Phasure NOS1a/G3  > active preamp > 3-way active XO > amps > ribbon/dynamic true line source speakers.

Settings all settings as recommended by Peter by October 2019.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.075 seconds with 19 queries.