XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
December 02, 2022, 01:16:55 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 19.5 volume setting  (Read 7208 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« on: January 18, 2009, 07:32:50 pm »

from W8 release notes...
"It was found that one of the new digital volume steps (-19.5dB) attenuated much more than intended. Solved."

Not fixed here.  19.5 is very far down in vol compared to 18 or 21.  Found this out with Via Audio album, and checked with a Verve album and Yoyo Ma - Made in America...  same results; greatly reduced volume at 19.5 setting.
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #1 on: January 18, 2009, 09:39:08 pm »

(removed the test from 4 mins ago in this post)

From what date/time is your XXEngine3.exe ?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #2 on: January 19, 2009, 01:49:08 am »

(removed the test from 4 mins ago in this post)

From what date/time is your XXEngine3.exe ?

modified
Thursday January 15, 2009 5:46:58 pm

(I was going back and forth listening between W7 and W8 a couple times... I don't suppose that could throw anything outta wack)
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #3 on: January 19, 2009, 07:22:51 am »

Can you try below version of XXEngine3 ?
It shouldn't work either because I didn't change anything in that area. But the compilation date now 100% is after the date of 0.9w-8.
Btw, of course I rechecked the code, and that definitely has been corrected (on the date of 0.9w-8 ... I don't register times nea).

* XXEngine3.zip (55.35 KB - downloaded 350 times.)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #4 on: January 19, 2009, 09:07:07 am »

Can you try below version of XXEngine3 ?
It shouldn't work either because I didn't change anything in that area. But the compilation date now 100% is after the date of 0.9w-8.
Btw, of course I rechecked the code, and that definitely has been corrected (on the date of 0.9w-8 ... I don't register times nea).

Just downloaded XXengine3.zip; It works, 19.5 is playing the correct level. ... dunno
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #5 on: January 19, 2009, 10:44:21 am »

Quote
... dunno

Thank you Dave. I really don't know what happened at creating the Zip for 0.9-8w. I can hardly imagine that I created the Zip and then changed the code. But somehow I must have done that anyway ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Leo
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 214


View Profile Email
« Reply #6 on: January 19, 2009, 04:00:46 pm »

I also had the 19.5 db thing still there in W8. With this really new zip it is solved

Leo

ps
Is the Fidelio .exe for general use or just his special version of  w6 ?
Logged

Dedicated silent audio pc HFX classic, Windows 8 pro 64bit  / Intel 3930 CPU 6 cores 12 threads,  ASRock x79 Extreme4-M/ SeaSonic Platinum 400w ATX PSU / 16Gb RAM , music on (SATAIII), MinOS/ Engine#4 Special Mode / Q1/2/3/4/5 = *6*/0/1/1/1 Qf=1 (Dev.Buffer = 4096) / not Invert / Playerprio = Low / ThreadPrio = Real Time / *Scheme = 1-2* @ UnAttended  /Services Off + No Running Time / Octo Arc Prediction Upsampling / *SFS=0,4 max= 120*  XT Tweaks balanced load 43, nervous=100, cool when idle 1, Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = On / Double Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB with Dexa clock -> 24/768 Phasure NOS1 async USB DAC, Driver v1.0.3 (2ms) ->  direct to AMP: Gainclone mid high, Hypex DPS400 low, horn system (tractrix for mid/high, BD for bass with Oris200)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16560



View Profile Email
« Reply #7 on: January 19, 2009, 05:04:54 pm »

Edit : Removed original text, which was actually in the wrong topic. Se here now : Re: w-8 problem
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.06 seconds with 20 queries.