XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 20, 2024, 06:48:18 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: XXHighEnd falls out of memory  (Read 8849 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
fmanheck
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 69


View Profile Email
« on: November 05, 2009, 02:46:33 am »

This IS Fred's Son In Law.  Happy

When we load the app and select a track and hit play, it immediately crashes.  It just disappears.  Any experience with this?

--Frank (for Fred)
Logged

MACH lll PC 14/28 / RAM OS 10493/ 2.10 Phasure NOS1a G3 24/768 USB DAC KS mode -Adaptive/Device buffer -4096/DAC is 32bits 768khz/DAC needs -32bits/Phase Alignment - NO/Format Change - enable/ Decode HDCD ON/Processor Core Appointment 3-5/Player Prio LOW/Thread Prio Real Time/Clock Res 15ms/Xtweaks 64,1,1,0,1/ SFS 5.19 MAX 120/Include garbage collect ON/Copy to XXdrive by standard ON/Stop Desktop ON/Stop Remaining ON/Stop Wasapi ON/Keep LAN ON/Use remote desktop ON/Persist ON/OSD ON/Coverart show Wallpaper, show back, at attended, show mirror back/ Q1,3,4,5,xQ1-30,1,1,0,1/40/ Amp: Music Reference RM200 HC version / Speakers Omega HO Alnico Monitors with Audio Smile Super Tweeters  Bass augmented by 2 GR Research OB subwoofers
fmanheck
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 69


View Profile Email
« Reply #1 on: November 05, 2009, 02:55:34 am »

Also, how do I make the "does not support 8.3 Short Names error message go away?

We also see "Music Root (settings) must be a folder warning.  I've tried the \\teraserver\library\ syntax and mapping to M:\ syntax.  Any other ideas?

Thanks!!!
Logged

MACH lll PC 14/28 / RAM OS 10493/ 2.10 Phasure NOS1a G3 24/768 USB DAC KS mode -Adaptive/Device buffer -4096/DAC is 32bits 768khz/DAC needs -32bits/Phase Alignment - NO/Format Change - enable/ Decode HDCD ON/Processor Core Appointment 3-5/Player Prio LOW/Thread Prio Real Time/Clock Res 15ms/Xtweaks 64,1,1,0,1/ SFS 5.19 MAX 120/Include garbage collect ON/Copy to XXdrive by standard ON/Stop Desktop ON/Stop Remaining ON/Stop Wasapi ON/Keep LAN ON/Use remote desktop ON/Persist ON/OSD ON/Coverart show Wallpaper, show back, at attended, show mirror back/ Q1,3,4,5,xQ1-30,1,1,0,1/40/ Amp: Music Reference RM200 HC version / Speakers Omega HO Alnico Monitors with Audio Smile Super Tweeters  Bass augmented by 2 GR Research OB subwoofers
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #2 on: November 05, 2009, 07:18:53 am »

Hi Frank,

On the Music Root question, I would say that this should solve itself kind of automatically by meand of the small "..." button right besides the "Music Root" text box (Settings Area). So, whatever you select via that button should be ok ...
Let me know what happens with this.

The 8.3 Dos Name thing is in here somewhere, and I must look it up. Bit of a pitty you're dealing with that there. It is rare, in fact explicitly shut off, and takes some effort to switch back to it. I'll come back on this.

About Play-Crash ... probably something you changed somewhere ? I mean, it was OK before ? On this one, please fill out the chain you are using in your signature (you can take mine as an example, but evereybody's is allright) so I know a little what we are talking about. Next try to describe as exact as possible what you do, from starting XXHighEnd to when it happens. There will be an error message at some stage. Please describe them as literal as possible, or better attach a screen copy of them.

So far for now ...
Peter


PS: For a next time, please try to keep one issue per topic. Now there's three ... thanks !
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #3 on: November 05, 2009, 02:33:39 pm »

Quote
Also, how do I make the "does not support 8.3 Short Names error message go away?

I have created a little topic for this : How to restore Short Dos 8.3 names.

Sorry, it is no different ...
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
fmanheck
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 69


View Profile Email
« Reply #4 on: November 07, 2009, 06:37:19 pm »

I'll review the other two issues and then dedicate this thread to the subject matter in the subject line.

I got the 8.3 message to disappear following instructions regarding enabling 8.3 in Vista by editing the registry and running the fsutil command.  The KB article you mention does not apply to Vista.

Music root has been selected using the methond mentioned and image of settings is attached and we still see the must be a folder message.

On to the real issue.
Reboot System (just to start clean)
Double Click Desktop Icon to load XXHighEnd.
Leave selected track or select a new one.
Hit Play.

XXHighEnd UI disappears from the screen.  No error message presented and none in the application log on the machine either.
The music will begin playing. 
Relaunch XXHighEnd UI by double-clicking the icon again.
Music is still palying.
The track placement slider at the bottom is not moving and is set at the beginning of the track.
I can now successfully pause the track and it will stop playing and the UI stays up.  When I restart the play it starts wherever the pointer is at the bottom of the screen (the beginning of the track by default but I can slide the slider to later in the track and it will start playing there) but the UI Disappears as above.  I can relaunch and repeat.

BTW, I'll go ahead and throw fred under the bus on the one topic per thread issue.  That's what I said, but he thought it might be related.





* Settings.jpg (91.39 KB, 1360x746 - viewed 523 times.)
Logged

MACH lll PC 14/28 / RAM OS 10493/ 2.10 Phasure NOS1a G3 24/768 USB DAC KS mode -Adaptive/Device buffer -4096/DAC is 32bits 768khz/DAC needs -32bits/Phase Alignment - NO/Format Change - enable/ Decode HDCD ON/Processor Core Appointment 3-5/Player Prio LOW/Thread Prio Real Time/Clock Res 15ms/Xtweaks 64,1,1,0,1/ SFS 5.19 MAX 120/Include garbage collect ON/Copy to XXdrive by standard ON/Stop Desktop ON/Stop Remaining ON/Stop Wasapi ON/Keep LAN ON/Use remote desktop ON/Persist ON/OSD ON/Coverart show Wallpaper, show back, at attended, show mirror back/ Q1,3,4,5,xQ1-30,1,1,0,1/40/ Amp: Music Reference RM200 HC version / Speakers Omega HO Alnico Monitors with Audio Smile Super Tweeters  Bass augmented by 2 GR Research OB subwoofers
AUDIODIDAKT
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 727

There's Nothing So Dated As Yesterdays Future


View Profile Email
« Reply #5 on: November 07, 2009, 06:49:08 pm »

Hey Fred,

Just Untick "Unattended", in your settings, see your own pic.

Then explain your other problems (not sure if I understand yours)

 Happy

Btw: try to to make a signature, with your gear, specs and such, look at mine or others on the bottum of each post
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
Logged

(Sept 30, 2010)                                                
W7 Ultimate x64 Tweaked/60 GB SSD OCZ Vertex (1.50)/Gigabyte GA-EP45-EXTREME/Intel Q9550 2.83Ghz/OZC Reaper 2x2GB/
Esi Juli@ soundcard (KS)(x2v-v0_978)(Tweaked Coaxial)/Nvidea Geforce 9800 GTX+/750 Watt Zalman ZM-750-HP/100 MB Fiber-Optical Internet/
(XXHighEnd 0.9z-2)
#4Engine, Special Mode, 48 samples, SFS 12MB, DAP, Scheme=3, Q1=1, Q2/Q3/Q4/Q5=30,30,0,0, PlayerPrio=Low, ThreadPrio=Realtime
x-Allow Format Change, x-Stop Services, x-Copy to XX-drive by Standard, x-Start Engine3 During Conversion
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #6 on: November 07, 2009, 09:47:12 pm »

Hi there Frank - I'll try to pickup on a few things :

Quote
Music root has been selected using the methond mentioned and image of settings is attached and we still see the must be a folder message.

Yes, but as your screencopy indicates, you did not select a "folder" as such. It is just the root of the drive I see there (M:\). So, this must be something like M:\Music\

on the other hand ...

Quote
I've tried the \\teraserver\library\ syntax

it well may be that this doesn't work ! So, can you please confirm that indeed this does not work, while something like M:\Music\ *does* work for you ?

Quote
XXHighEnd UI disappears from the screen.  No error message presented and none in the application log on the machine either.
The music will begin playing.

Audiodidakt already told it, but it may be too unexpected to you there : this is intended ! Thus, what you call a "crash" (I think you do as per the first post) is meant to create better sound. And indeed, when you don't want this, untick Unattended, and the UI will stay, the time cursor will move, and all will look more normal to you. But for best SQ it till is intended. yes

Quote
I got the 8.3 message to disappear following instructions regarding enabling 8.3 in Vista by editing the registry and running the fsutil command.  The KB article you mention does not apply to Vista.

I am not sure you are right on this one, BUT remember, I never did this myself. Others did though, and it sure helped.
BUT
I don't see you writing about the necessary copying, and without that it won't do a thing, except for the message to disappear. NOT GOOD !
You will be having all kind anomalies in this inconsistent situation (I'm fairly sure).
But if you are sure you solved it, please let us know how !


And oh, no need to throw anyone under a bus, it was just for the next time. Happy

Let me know what happens !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.074 seconds with 19 queries.