XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
September 27, 2022, 12:50:45 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5 6  All
  Print  
Author Topic: Help with Kernel Streaming.  (Read 58785 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
jkeny
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 85


View Profile Email
« Reply #15 on: January 12, 2010, 10:47:13 pm »

Aha ... so ... that is a combination which won't work at this time, but it most probably get to work when I list your Hiface device as a choice in XXHighEnd. Sorry I got confused here and there, and you are not amongst those who can't even see the device (because you just can Happy unlike boleary).

This is funny, because to the best of my knowledge the devices you see in XXHighEnd are the same as can be found in the registry (which is not the part you see in your log file). Not so here.

Ok John, I am sorry, but because of this unexpected thing for me (can it be caused by M2Tech ?) this now *requires* a list of KS devices in XXHighEnd. This sure can be done, but won't be a matter of an hour's work. Besides, today has more or less passed here, and tomorrow I can't work on it.

But I *will* do it.
Peter


Thanks Peter, but there is no rush, I'm sure you will have lots of fire-fighting to do & I don't wish to pressurise you Happy
Logged
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #16 on: January 12, 2010, 10:48:08 pm »

Roy, no, I don't think so.

Russ, XXEngine3.exe provides for Engine#4.
What happens if you set Split file at to a low size like 60MB ?

But also : HD Audio officially doesn't support KS ... maybe for XP it is a twirk ?
... it shouldn't list there ... officially. scratching
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Calibrator
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 556

Certified tweakaholic


View Profile
« Reply #17 on: January 12, 2010, 10:56:40 pm »


What happens if you set Split file at to a low size like 60MB ?


Well done Peter !

Dropped the split size down from 100MB to 50MB and I was greeted with sound.

That was easy  Happy

This is the first version since 0.9w-7 that seems to work for me under XP. Will come back to this PC later for further play ... time for my main music server now.

Cheers,

Russ
Logged

(Sep 26th 2012) (0.9z-7-4 )
Parameters (0.9z-7-4) ->Coming soon...
Parameters (0.9z-6-1) ->Same as for 0.9z-6
Parameters (0.9z-6) ->http://members.iinet.net.au/~calibrator/XXHE/XXHE_parms_(0.9z-6).jpg
Hardware: Asus P5Q, H2O cooled 3.6GHz C2D, 8GB ram, W7 Ult X64 (NO SP1), O/S plus Galleries on 2x(OCZ 60GB Vertex2) -> ESI Juli@ (v0.978 drivers @ 48 samples) -> coax SPDIF -> Integra DHC-9.9 -> Hafler XL600 -> SGR Audio S-series Octagons -> aural organs -> nucleus accumbens sounds good !

====================
Turntables .. how quaint bored
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #18 on: January 12, 2010, 11:13:36 pm »

Right. So, this is good to know for everyone Russ !

Thanks for trying that out !
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
AUDIODIDAKT
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 727

There's Nothing So Dated As Yesterdays Future


View Profile Email
« Reply #19 on: January 12, 2010, 11:22:33 pm »

Quote
Will come back to this PC later for further play ... time for my main music server now.


Russ, it seems we are a bit stuck on the Juli@ with #4Engine
Logged

(Sept 30, 2010)                                                
W7 Ultimate x64 Tweaked/60 GB SSD OCZ Vertex (1.50)/Gigabyte GA-EP45-EXTREME/Intel Q9550 2.83Ghz/OZC Reaper 2x2GB/
Esi Juli@ soundcard (KS)(x2v-v0_978)(Tweaked Coaxial)/Nvidea Geforce 9800 GTX+/750 Watt Zalman ZM-750-HP/100 MB Fiber-Optical Internet/
(XXHighEnd 0.9z-2)
#4Engine, Special Mode, 48 samples, SFS 12MB, DAP, Scheme=3, Q1=1, Q2/Q3/Q4/Q5=30,30,0,0, PlayerPrio=Low, ThreadPrio=Realtime
x-Allow Format Change, x-Stop Services, x-Copy to XX-drive by Standard, x-Start Engine3 During Conversion
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #20 on: January 12, 2010, 11:23:25 pm »

Hi Peter,

Here my logfile
________________________________________________________
Start KS here
Name wanted  : Primary Sound Device ||   Number of KS devices found : 1
Filter found : \\?\audiotrak#pdhd2_01#5&2f0b5d3f&0&0001#{6994ad04-93ef-11d0-a3cc-00a0c9223196}\esi_wave
Name attempt : Prodigy HD2
No ambiguous devices found.
Selected device not suitable for Kernel Streaming
________________________________________________________

Any suggestions for me?


* properties.png (13.68 KB, 405x418 - viewed 637 times.)

* XX_device selection.png (5.23 KB, 332x108 - viewed 597 times.)
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
AUDIODIDAKT
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 727

There's Nothing So Dated As Yesterdays Future


View Profile Email
« Reply #21 on: January 12, 2010, 11:25:10 pm »

Also ESI !!! Johan
Logged

(Sept 30, 2010)                                                
W7 Ultimate x64 Tweaked/60 GB SSD OCZ Vertex (1.50)/Gigabyte GA-EP45-EXTREME/Intel Q9550 2.83Ghz/OZC Reaper 2x2GB/
Esi Juli@ soundcard (KS)(x2v-v0_978)(Tweaked Coaxial)/Nvidea Geforce 9800 GTX+/750 Watt Zalman ZM-750-HP/100 MB Fiber-Optical Internet/
(XXHighEnd 0.9z-2)
#4Engine, Special Mode, 48 samples, SFS 12MB, DAP, Scheme=3, Q1=1, Q2/Q3/Q4/Q5=30,30,0,0, PlayerPrio=Low, ThreadPrio=Realtime
x-Allow Format Change, x-Stop Services, x-Copy to XX-drive by Standard, x-Start Engine3 During Conversion
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #22 on: January 12, 2010, 11:30:10 pm »

Hi Johan,

Change that name into "Prodigy HD2" should do it I guess ?


Also ESI yes, but this one will work ! evil

Edit : uhh ... huh ? you did that. But now you didn't select the device ? (but "Primary Sound Device" instead ?)

Quote
Name wanted  : Primary Sound Device || 
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #23 on: January 12, 2010, 11:34:43 pm »

Did mean replacing "Speaker" for "Audiotrak HD2"?
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #24 on: January 12, 2010, 11:39:44 pm »

yes

But it looks like that won't help (if I read my own outlay earlier in this topic).
But you didn't select the proper device ! (well, as it seems, see the quote in my before post)

... But I must honestly say, even if you did that, it shouldn't list "Primary" etc. but the actual Device Name. Unless ... unless there are no devices at all (only "Primary") but *then* you have another kind of problem (like no Sound Devices).
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #25 on: January 12, 2010, 11:49:33 pm »

So this would be a never working situation (and I just noticed that this will NOT produce a "check sound device" message !) :


* ks05.png (14.63 KB, 285x301 - viewed 617 times.)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
GerardA
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 409


View Profile
« Reply #26 on: January 12, 2010, 11:53:25 pm »

It works here!
In XP with an audigy2 and headphone the music is stunning, never thougth this was possible with creative soundcards.
Only 44kHz working, not 96 or 192.

In Vista my old Phase 24FW was shown in the log but not in the devices in XXHE.
In the devices panel the phase was deactivated, so activate and restart and it showed in XXHE.
Also here only 44 kHz (32 bit).
SPDIF from motherboard Realtek HD apears not to have KS.
With engine 3 it still works ok.
So cheaper soundcard with engine 4 vs better dac with engine 3 ARC double:
Engine 4 wins!
So which SPDIF works?
HiFace?...
Logged

asrock ->intel 6700/4GB/Samsung 850 SSD/Win 10() Pro /XXHE 2.09  Special (32) Clock: max ,SFS: 4  MC, Q1 = 14, Q2,3,4,5=0,0,0,2 Quad AP, No Invert / Playerprio = Belownormal / ThreadPrio = Realtime / Scheme = 3 / Mixed contigious / Unattended -> Minidsp 2x4HD (IIR and FIR)->  Mivoc AM80 / 300B / gainclone -> TDL TL/Seas Excell/ScanSpeak
Calibrator
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 556

Certified tweakaholic


View Profile
« Reply #27 on: January 12, 2010, 11:58:43 pm »

Quote
Will come back to this PC later for further play ... time for my main music server now.


Russ, it seems we are a bit stuck on the Juli@ with #4Engine


Engine#4 ( Under Vista 32 bit ) works with the Juli@ card ( 1.05 drivers ) BUT ONLY using analogue output ( ie. speakers in control panel ).  I have had no success getting anything out with SPDIF.

Still a little flakey though getting the analogue to co-operate. When i first installed it I went straight to Engine#4 and looked at the VU meters in the ESI control interface so see what was happening. I only had a SPDIF lead going from card to receiver at that stage. When I saw the analogue VU jumping away merrily I hooked up a lead from the RCA output jacks of the card to my receiver and all worked fine.

More playing around ...  going to Engine#3 etc ... and then back to Engine#4 resulted in the latter failing to start again. Tried playing with split sizes to no avail, even restarting XXHE didn't help. Rebooted and Engine#4 behaved itself again .. hmmm.

Jury is still out over sound quality differences, and will take a while to come to any conclusion. Plenty of time for that later after I figure out what's needed to get things working reliably.

Cheers for now,

Russ

Logged

(Sep 26th 2012) (0.9z-7-4 )
Parameters (0.9z-7-4) ->Coming soon...
Parameters (0.9z-6-1) ->Same as for 0.9z-6
Parameters (0.9z-6) ->http://members.iinet.net.au/~calibrator/XXHE/XXHE_parms_(0.9z-6).jpg
Hardware: Asus P5Q, H2O cooled 3.6GHz C2D, 8GB ram, W7 Ult X64 (NO SP1), O/S plus Galleries on 2x(OCZ 60GB Vertex2) -> ESI Juli@ (v0.978 drivers @ 48 samples) -> coax SPDIF -> Integra DHC-9.9 -> Hafler XL600 -> SGR Audio S-series Octagons -> aural organs -> nucleus accumbens sounds good !

====================
Turntables .. how quaint bored
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #28 on: January 12, 2010, 11:59:22 pm »

Quote
  ......you have another kind of problem (like no Sound Devices   

See Attachments


* Devices.png (11.47 KB, 317x213 - viewed 669 times.)

* Device selection XX.jpg (19.45 KB, 322x98 - viewed 565 times.)
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #29 on: January 13, 2010, 12:00:06 am »

GerardA,

Despite my warnings in the Release Notes (first try 44.1 etc.) there is no real reason that the higher bit depth sample rate shouldn't work. Unless you choose devices meant for Toslink (like ADAT). But I assume this is not your case ?

Strange then.
Or lack of experience ...

Be careful for static at trying !!
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 [2] 3 4 5 6  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.489 seconds with 19 queries.