XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
November 15, 2018, 10:45:11 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14  All
  Print  
Author Topic: PCIe USB 3.0 host card  (Read 125330 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
praphan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 242


View Profile Email
« Reply #180 on: November 19, 2012, 10:08:35 am »

Hi Tore,

This card should be fine since it is driven by NEC/Renesas driver. I think you can find a cheaper two ports card which works well too. A number of us here uses TeckNet or Star Tech PCIe USB3 cards.

Praphan

Logged

PC: Asus X58 chipset M/B; Seasonic 850W PSU; i7 970 12 threads (HT=on); ATI HD 5770; Zalman Reserator water cooling, 24GB RAM, Plextor PX230A drive ; W7 Pro 64bit plain SP1 (no further update) and XXHE on Velociraptor; music on Sata 3 2 TB HDD; WD5003ABYX sits on Thermaltake USB3 dock as playback drive; Star Tech PCIe USB3 card

XX 0.9z-8-3a : KS Engine 4 "Adaptive"; DB = 4096; APx16; Q1/2/3/4/5 = 14x1/0/0/0/0; No Appointment/low/real time; CR = 0.5 ms; XTweaks Ultimate; SC; SFS= 120/120 ; allow format change; unattended ; min OS and stop "all" services; normalized volume usually played at -15db ;  peak extension on ; PA off

Signal chain: 24/786 NOS1 USB; 16 ms buffer on driver 1.0.2 => Valhalla XLR IC = > McIntosh 2301 tube monoblocks => Purist Dominus spk cable => B&W 802 D
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #181 on: November 19, 2012, 02:33:48 pm »

Thanks Praphan!


Tore
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1230


View Profile Email
« Reply #182 on: November 19, 2012, 02:43:18 pm »

Hi Tore,

This is the one I use and the sound is beatuful and no problems at all: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004S0Y9FK/ref=oh_o02_s00_i00_details

There is other four ports card but read the reviews: http://www.amazon.co.uk/TeckNet-USB-Ports-Express-Card/dp/B005LV3Z0A/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1353332152&sr=1-3

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.10. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=30 Q3=1, Q4=1, Q5=1, xQ1=40/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 5.19 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 52/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction.

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #183 on: November 19, 2012, 03:21:40 pm »

Hi Juan!

I have seen that 4 port card and it have wrong chip


I want 4 ports for NOS1, USB key (playback drive), HDD (music) and USB bluetooth (keyboord/mouse)


Tore
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1230


View Profile Email
« Reply #184 on: November 19, 2012, 03:27:03 pm »

Hi Juan!

I have seen that 4 port card and it have wrong chip


I want 4 ports for NOS1, USB key (playback drive), HDD (music) and USB bluetooth (keyboord/mouse)


Tore

You could use a powered USB 3.0 hub for the Playback drive (key) or use the RAMDisk as Playback Drive. Don´t need more than 2 USB 3.0 ports and the hub. Now I´m only using one port, the one for the NOS1, and the sound is fantastic.

Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.10. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=30 Q3=1, Q4=1, Q5=1, xQ1=40/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 5.19 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 52/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction.

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15283



View Profile Email
« Reply #185 on: November 19, 2012, 04:36:25 pm »

Allow me Juan,

Quote
You could use a powered USB 3.0 hub for the Playback drive (key) or use the RAMDisk as Playback Drive.

This may be a bit too fast, that "or use the RAMDisk". It is an option of course, but it should be an option to choose from at all times. Not prohibit yourself from it (by choosing a certain combination in advance).
But I'm sure that's how it was meant ! Happy Happy

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1230


View Profile Email
« Reply #186 on: November 19, 2012, 04:56:58 pm »

Allow me Juan,

Quote
You could use a powered USB 3.0 hub for the Playback drive (key) or use the RAMDisk as Playback Drive.

This may be a bit too fast, that "or use the RAMDisk". It is an option of course, but it should be an option to choose from at all times. Not prohibit yourself from it (by choosing a certain combination in advance).
But I'm sure that's how it was meant ! Happy Happy



Peter

Yes Peter, you are right, must be an option open to both possibilities. Sorry if I haven´t expressed myself correctly. As you can see in my signature I can use both, the external hdd and the RAMDisk. The USB 3.0 PCIe I have has only two ports, when I need more ports for whatever reason I use the USB 3.0 hub. At this moment I´m using only the RAMDisk, that means that I only use one port from the PCIe as my music is in an internal hdd (and in an internal SSD for Galleries). I´m trying to experiment with the most simple possible setup, that means as less possible devices connected and the result so far is a very clean sound.

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.10. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=30 Q3=1, Q4=1, Q5=1, xQ1=40/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 5.19 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 52/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction.

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #187 on: November 19, 2012, 05:02:33 pm »

Many thanks, Juan
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #188 on: November 28, 2012, 11:57:40 pm »

The Buffalo USB 3.0 PCIe card is inside my PC now and is working with everything except with my NOS1 USB ??

This is the card: http://vr-zone.com/articles/buffalo-launches-4-port-renesas-based-usb-3.0-card/13741.html

When i choose Phasure USB Audio Control Panel the screen is getting blue and with this text: Windows have  found a problem and to prevent damage the PC is shut down .

The same is happening when i try playing with xxhighend.

Can someone help me with this?


Tore
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 725


View Profile
« Reply #189 on: November 29, 2012, 12:39:16 am »

The Buffalo USB 3.0 PCIe card is inside my PC now and is working with everything except with my NOS1 USB ??

This is the card: http://vr-zone.com/articles/buffalo-launches-4-port-renesas-based-usb-3.0-card/13741.html

When i choose Phasure USB Audio Control Panel the screen is getting blue and with this text: Windows have  found a problem and to prevent damage the PC is shut down .

The same is happening when i try playing with xxhighend.

Can someone help me with this?


Tore

Tore hi,

Sounds like it could be the USB 3 driver version that you have for the card. When I first tried the 2 port card the driver that came with the card would not drive the NOS1. For the two port Renesas chipset this driver version works and sounds good.

Renesas USB 3.0 Driver 2.0.34.0

Might be worth finding a copy and trying this assuming it will drive the 4 port card as well. If it won't drive the 4 port card try alternate version for the four port chipset. With luck this will get you going .

Cheers,

Nick.
Logged

Audio PCs
PC No. 1: 621 motherboard Xeon 32 thread CPU.
PC No 2: X99 motherboard Xeon 28 thread CPU - modified motherboard.

 w10 10393 RAM OS => XX V2.09 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 16ms / Q1,2,3,4,5 = 30,-,1,1,0 / xQ1 =40 / unattended / SFS 5.19Mb / memory straight continuous / system clock 15.0ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 43 / Nervous Rate 50 / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 0 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On => Lush USB cable => modified NOS1 USB DAC => no pre amp => Orelo active horn loudspeakers with modified bass channel DSPs.

Music server: X99, Xeon 16 thread PC.

System powered from two 3kva balanced mains isolation transformers.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15283



View Profile Email
« Reply #190 on: November 29, 2012, 09:29:50 am »

Quote
Windows have  found a problem and to prevent damage the PC is shut down .

Tore,

In my experience, when such a message appears, it is just true what it says, and things are electrically wrong (too much current flowing somewhere).
What I can't tell is whether this is a bad card or just a "bad" driver or whatever.

When you say "it works with everything but not with the NOS1" this doesn't tell much, because the NOS1 driver runs at a higher speed (remember, this is net 32/705.6) which will automatically imply higher currents. Otoh, when this is really an USB3 card it should be capable of much higher speeds than what the NOS1 implies.

Do notice that it is not guaranteed at all that a random USB3 card is fully compatible. A first thing it may imply is a higher latency. This is a bit in the realm of what Nick advised you -drivers which may play a role.
When you can go into the NOS1 driver panel, you can try to set the (buffer) latency to 16ms and see whether that helps.

Anyway, regard the message as serious and possibly you can talk about that with Buffalo. And may it be important : the NOS1 driver is 100% USB class 2 compliant.

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #191 on: November 29, 2012, 10:59:58 pm »

I connected NOS1 to the PC with USB 2.0 just to set latecy to 16ms.
Then a was getting a little longer. Nothing happend when i choose Phasure USB Audio Control Panel .

But when i tried playing music i got this message: Set State (pause) error on pin.

I have tried Nicks driver, with that one nothing works.
And i have tried to other drivers, same message :
Windows have  found a problem and to prevent damage the PC is shut down.


Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
Tore
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 320


View Profile Email
« Reply #192 on: November 29, 2012, 11:05:15 pm »

After that first time with latency 16ms i get the same message with this setting to: Windows have  found a problem and to prevent damage the PC is shut down.


When i connect NOS1 to the USB 3.0 port i get the normal green light inside NOS1

Tore
Logged

Audio PC: Phasure Mach II / Win 14393.0 on RAM-OS / controlled by RDC, no GPU card installed / connected directly to music server
XXHighEnd: 2.10 / Minimize OS / Engine#4 Adaptive / DB=4096 / Q1=30 / xQ1=40 / Q3,4,5=1 / SFS=5.19 / XTweaks = 52, 10, 0, 0, 1 / Straight Contiguous / Clock Resolution = 15ms / Scheme 3-5 (low/realtime) / 16x Custom High / Unattended
 Driver v1.0.4b (*16ms*)
USB3 port -> *Lush* -> Phisolator -> Phasure NOS1a B75 G3 - Triode Lab 2A3M-II Monoblocks, Avantgarde Duo Omega.
juanpmar
Crazy Audiophile
****
Offline Offline

Posts: 1230


View Profile Email
« Reply #193 on: November 30, 2012, 10:22:42 am »

Hey Tore!,

Sorry for being so tiring repeating the same thing again. If I were you I´d buy the PCIe card that I recommended in a previous post, the same one also others use here, it is only 9GBP and works perfectly with the MSI Big Bang-XPower II Renesas USB 3.0 Driver 2.0.34.0 that you can download here: http://drivers.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=145471&t=0&i=2

Try it and if it works in your computer at least you´ll know that the problem is in your Buffalo PCIe and not in the computer.

Cheers,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peter's RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless.

Configuration and Updates in HOW I'VE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.10. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=30 Q3=1, Q4=1, Q5=1, xQ1=40/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 15ms/ Straight Contiguous/ SFS: 5.19 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 52/ Nervous Rate 10/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 0/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Optimal / Time Stability: Stable / Arc Prediction.

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > 1m USB Lush cable directly from the USB3.0 in the motherboard > PHASURE NOS1a-75B-G3 (Driver v1.0.4) 16ms > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 15283



View Profile Email
« Reply #194 on: November 30, 2012, 10:25:54 am »

Tore,

From your description now, all I can say is that it's not a "too much current needed" problem (this could have been the case, but not so anymore now).

Under this message "the PC is shut down" etc., there will be a word in capitals on a separate line. What is that word ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - Oct 31, 2018 (2.10)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 30/-/1/1/1/ Q1Factor = 10 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 140.19  (max 140.19) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 35 / Nervous Rate = 10 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Arc Prediction Filtering (16x)* / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^2*A:B-W-Y-R, B:B-W-R* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> *Blaxius^2 A:B-R, B:B-R* Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.035 seconds with 19 queries.