XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
October 01, 2016, 03:44:42 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Dec. 31, 2012 : XXHighEnd + Phasure NOS1 DAC receive 6moons Blue Moon Award !
** "Lonely at the very top" **
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  All
  Print  
Author Topic: PCIe USB 3.0 host card  (Read 89932 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1013


Listening To Music Becomes Much More Fun With XX!


View Profile
« Reply #30 on: March 13, 2012, 10:27:29 pm »

Gerard, that links to your shopping card or something. So for "us" that link is dead ...

Sorry  Wink

changed it.  Happy
Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0* *from RAM*, music on HDD dock / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *63* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
Scroobius
Audio Addict
***
Online Online

Posts: 1080


View Profile
« Reply #31 on: March 13, 2012, 10:42:32 pm »

Hi Nick,

What is different about your DIY USB2 cable compared with a standard USB2 cable presumably they are both A male to B male.

Cheers

Paul
Logged

W10-10586.0 - June 19 2016 (2.06) *XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2040v4 with Hyperthreading On (20 cores)* @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/1/0/ Q1Factor = *3* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *120*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = 100 / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 0*/ Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter high (25010) 705600 / -> USB3 from MoBo -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink -> Blaxius Interlink -> Orelino MkII Active Open Baffle Horn Speakers.
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 683


View Profile
« Reply #32 on: March 13, 2012, 11:10:42 pm »

Hi Nick,

What is different about your DIY USB2 cable compared with a standard USB2 cable presumably they are both A male to B male.

Cheers

Paul

Paul hi,

I copied this out of an earlier post. The cable is just a lose plaited  one made from seperate sliver solid cores with ptfe insulation. Connectors are standard USB 2 solderable items from Maplin.

"When I was using a synchronous usb interface (a much modded m audio transit) I tried a lot of usb cables and they did make a difference. The best setup by far was a diy unshielded woven cable with 3 hot wires and 2 earth all 0.5mm silver. The cable was just under a meter with only signal, no power. It beat all comers and made a noticeable difference to sound quality."

Wire core count is two for signal live, two for signal earth and one for power earth, five in total the cable does not have +5v connection. Apart form the hi harshness mentioned above with the NOS its always been much better than a standard cable.

Best nick
Logged

28 core CPU Audio PC / w10 10393 RAM OS => XX V2.06 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 8ms / Q1,2,3,4,5 = 14,0,0,0,0 / xQ1 =10 / unattended / SFS 12Mb / memory straight continuous / system clock 0.5ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 43 / Nervous Rate 1 / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 1 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On => Intona modified => modified NOS1 USB DAC => no pre-amp => Bi-amped and bridged Gainclones => Avantguard Duos.

Music server 16 core LGA 2011 PC.

System powered from two 3kva balanced mains isolation transformers.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 13622



View Profile
« Reply #33 on: March 14, 2012, 07:56:25 am »

Quote
(in the same USB 3.0 port)  the sound device (Phasure dac) disappears and it is impossible to install the driver again,

Hi Juan - I think you should say here that the NOS1 just can't be found. I mean, when on a same port the driver has been installed once (in your case via a USB2 cable), that stays. So "won't install again" can not be in order (unless you explicitly uninstalled it of course).

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-10586.0 - June 19 2016 (2.06)
*XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2040v4 with Hyperthreading On (20 cores)* @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/*0*/1/*0*/ Q1Factor = *10* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *120*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = *100* / Cool when Idle = *n.a* / Provide Stable Power = *0* / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *high (25010)* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 13622



View Profile
« Reply #34 on: March 14, 2012, 08:02:51 am »

FYI (mainly Juan) :

Signal is to be connected, signal ground is to be connected, shield is to be connected. +5V is allowed to stay out, but preferred to stay in (ESD protection stuff).

Don't mess with the shield; Don't connect it differently from how it is in USB2. Notice though that I never looked at the topology of USB3. Don't connect ground to the shield and think to be done with it. Check the DC Offset to be sure that is not mangled with.
Don't use USB hubs for this connection, although I can inagine that USB3 can handle it.

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-10586.0 - June 19 2016 (2.06)
*XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2040v4 with Hyperthreading On (20 cores)* @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/*0*/1/*0*/ Q1Factor = *10* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *120*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = *100* / Cool when Idle = *n.a* / Provide Stable Power = *0* / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *high (25010)* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
juanpmar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1101


View Profile Email
« Reply #35 on: March 14, 2012, 09:29:50 am »

Quote
(in the same USB 3.0 port)  the sound device (Phasure dac) disappears and it is impossible to install the driver again,

Hi Juan - I think you should say here that the NOS1 just can't be found. I mean, when on a same port the driver has been installed once (in your case via a USB2 cable), that stays. So "won't install again" can not be in order (unless you explicitly uninstalled it of course).

Peter

Hi Peter,

Ok, the NOS1 canīt be found. I unplugged the USB 3.0 cable, turned the NOS1 off, plugged it again etc. and no way to find the NOS1. I did it in all the possible ways...
When I use a USB 2.0 cable in place the USB 3.0 cable the NOS 1 is there since the first moment.

FYI (mainly Juan) :

Signal is to be connected, signal ground is to be connected, shield is to be connected. +5V is allowed to stay out, but preferred to stay in (ESD protection stuff).

Don't mess with the shield; Don't connect it differently from how it is in USB2. Notice though that I never looked at the topology of USB3. Don't connect ground to the shield and think to be done with it. Check the DC Offset to be sure that is not mangled with.
Don't use USB hubs for this connection, although I can inagine that USB3 can handle it.

Peter

I use only one a standard USB 3.0 cable as it is sold in the store with no modification at all and an adaptor.

Is there any other thing I can do to "find" the NOS1 when I use the USB 3.0 cable?.

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peterīs RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless/ Intona directly connected to mobo USB 3.0 

Configuration and Updates in HOW IīVE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.06b. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=14, Q3=0, Q4=1, Q5=0, xQ1=10/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 0.5ms/ Straight Contiguous/ SFS: 120 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 43/ Nervous Rate 100/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 1/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Not the best/ Time Stability Off/ Custom Filter 705600 High 4.14%...

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > USB Clairixa cable 0.20m> Intona (industrial v., no-flash mod.) > USB Clairixa cable 1.80m> PHASURE NOS1a-75B (Driver v1.0.4) > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 785


View Profile Email
« Reply #36 on: March 14, 2012, 10:07:52 am »

Nice experiment, but no success.

I reinstalled XX driver on USB3 port (afterr uninstalling). Updated the usb3 driver, rebooted and the dirverpanel finds the NOS1 USB. Default XX USB cable is used.

Now starting to pay music on XX nothing happens and then a message "set state (pause) on error pin" appears.

Am I overlooking something?

regards, Coen
Logged

Audio PC: XXHE PC with RAMdisk. Music PC with i5. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

1m no name prepped USB cable, (Intona), Phasure NOS1a-75B USB (buf 4 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + MiniDSP/T.amp3000-> biwired QED cable-> Bastanis Mandala Duo.

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 13622



View Profile
« Reply #37 on: March 14, 2012, 10:54:11 am »

Quote
Am I overlooking something?

I don't think so. USB behaves different from non-USB means, and I know what had to be done to let it all work by one means of "coding". The "paused pin" is right in the middle of that.

In the mean time "we" can't do anything with it, because at least I can't follow how you all connect things, while in the other mean time it looks quite sure that as many means have been applied as attempt are being made.

So, what about a 100% clear recap from someone who has it working ?

Thanks,
Peter


PS: Maybe it is not a good idea to uninstall the driver first; when it is "physically installed" more needs to happen than when it is installed automatically from already present sources, and  don't ask me how that works out to real merits, while doing these undoubtedly strange things in the first place.
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-10586.0 - June 19 2016 (2.06)
*XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2040v4 with Hyperthreading On (20 cores)* @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/*0*/1/*0*/ Q1Factor = *10* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *120*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = *100* / Cool when Idle = *n.a* / Provide Stable Power = *0* / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *high (25010)* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
CoenP
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 785


View Profile Email
« Reply #38 on: March 15, 2012, 10:43:53 pm »

Well strange things happen Wink!

If anyone feels like giving a clue, please feel free.

USB3 connection is via one of the two motherboard-backpanel usb3.0 ports. USB3 is driven by a ETRON 168 chip from the PCIe bus on the motherboard. Driver is updated to version 1.0.0.105 from Gigabyte's mobo homepage.
I did no specific settings in the BIOS on the USB or memory side nor any OS related tweaks.

I use the default NOS1 simple USB cable from this port to the NOS.

Apparently the driver 'sees' the NOS, but has trouble streaming from the XX application.

regards, Coen
 
Logged

Audio PC: XXHE PC with RAMdisk. Music PC with i5. Power cable PE not connected, together with nos1 and poweramp in separate "audio" powerstrip.

1m no name prepped USB cable, (Intona), Phasure NOS1a-75B USB (buf 4 ms)-> Blaxius ->SE EL95 (0,8W triode) + MiniDSP/T.amp3000-> biwired QED cable-> Bastanis Mandala Duo.

[other sources: TD124/3009SII-i/Grace F9/lounge LCR phono; Rega Planet 1997 vintage]
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 13622



View Profile
« Reply #39 on: March 16, 2012, 07:59:49 am »

Then maybe it's one way traffic only in your situation (streaming requires talk back to the DAC in a somewhat more heavy fashion).

If you can't change sample rates either, zero bytes return (well, a hunch).

Peter
Logged

For the Stealth LPS PC :
W10-10586.0 - June 19 2016 (2.06)
*XXHighEnd Mach II Stealth LPS PC -> Xeon E5 2040v4 with Hyperthreading On (20 cores)* @~720MHz, 32GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/*0*/1/*0*/ Q1Factor = *10* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *120*  (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 43 / Nervous Rate = *100* / Cool when Idle = *n.a* / Provide Stable Power = *0* / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *high (25010)* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 683


View Profile
« Reply #40 on: March 16, 2012, 10:44:13 am »

Well strange things happen Wink!

If anyone feels like giving a clue, please feel free.

USB3 connection is via one of the two motherboard-backpanel usb3.0 ports. USB3 is driven by a ETRON 168 chip from the PCIe bus on the motherboard. Driver is updated to version 1.0.0.105 from Gigabyte's mobo homepage.
I did no specific settings in the BIOS on the USB or memory side nor any OS related tweaks.

I use the default NOS1 simple USB cable from this port to the NOS.

Apparently the driver 'sees' the NOS, but has trouble streaming from the XX application.

regards, Coen
 

Coen hi

I have also seen this "pin" error come up one time when I was hot plugging the NOS USB to try a different cable but normally even when hot plugging it just does not happen.

Assuming that the drivers are all correct for the USB port, my guess is that it may be a difference in the way that your mobo port detects if the connected device is USB 2 or USB 3 compatible or an issue with the mobo USB 2 backwards compatibility.

You could always try one of the cheap PCIe cards that I have used which seems to work ok.

Its just a StarTech branded card if you need to find a local retail source.

http://www.startech.com

http://www.ebuyer.com/287036-startech-2-port-usb3-0-pci-express-card-pexusb3s22



I dropped Gerard a PM last night to explain the steps of how I did the install using the PCIe USB card which I will post (I did not keep a copy when I sent the PM)

Regards,

Nick.
Logged

28 core CPU Audio PC / w10 10393 RAM OS => XX V2.06 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 8ms / Q1,2,3,4,5 = 14,0,0,0,0 / xQ1 =10 / unattended / SFS 12Mb / memory straight continuous / system clock 0.5ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 43 / Nervous Rate 1 / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 1 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On => Intona modified => modified NOS1 USB DAC => no pre-amp => Bi-amped and bridged Gainclones => Avantguard Duos.

Music server 16 core LGA 2011 PC.

System powered from two 3kva balanced mains isolation transformers.
juanpmar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1101


View Profile Email
« Reply #41 on: March 16, 2012, 12:17:13 pm »

Hi,

Does anyone tried to connect the USB 3.0 port to the NOS1 with an USB 3.0 cable (with an adapter)?.

I wonder if you have the same problems as me to find the NOS1 with this kind of connection.

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peterīs RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless/ Intona directly connected to mobo USB 3.0 

Configuration and Updates in HOW IīVE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.06b. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=14, Q3=0, Q4=1, Q5=0, xQ1=10/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 0.5ms/ Straight Contiguous/ SFS: 120 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 43/ Nervous Rate 100/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 1/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Not the best/ Time Stability Off/ Custom Filter 705600 High 4.14%...

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > USB Clairixa cable 0.20m> Intona (industrial v., no-flash mod.) > USB Clairixa cable 1.80m> PHASURE NOS1a-75B (Driver v1.0.4) > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Nick
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 683


View Profile
« Reply #42 on: March 17, 2012, 10:31:51 am »

Hi,

Does anyone tried to connect the USB 3.0 port to the NOS1 with an USB 3.0 cable (with an adapter)?.

I wonder if you have the same problems as me to find the NOS1 with this kind of connection.

Best regards,
Juan

Juan hi,

I received a USB 3 extension type cable and adaptor this morning. All works ok from the PCIe USB 3 card. First impressions of sound are very posertive, all the detail and relaxed presentation of my home made cable but with more polished highs. A Very enjoyable sound. I am thinking of soldering a usb2 b type connector to the cable to iliminate the need for and adaptor.

I will post some links to the cable and adaptor I bought.

Cheers,

Nick.
Logged

28 core CPU Audio PC / w10 10393 RAM OS => XX V2.06 / adaptive mode / XX buffer 4096 / NOS USB driver v 1.02 buffer 8ms / Q1,2,3,4,5 = 14,0,0,0,0 / xQ1 =10 / unattended / SFS 12Mb / memory straight continuous / system clock 0.5ms / Threadprio RealTime / Playerprio Low / CPU scheme 3-5 / 16x Arc Prediction / Peak Extend off / Phase alignment off / Phase off  / XTweaks : Balanced Load 43 / Nervous Rate 1 / Cool when Idle n/a / Provide Stable Power 1 / Utilize Cores always 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability  On => Intona modified => modified NOS1 USB DAC => no pre-amp => Bi-amped and bridged Gainclones => Avantguard Duos.

Music server 16 core LGA 2011 PC.

System powered from two 3kva balanced mains isolation transformers.
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1013


Listening To Music Becomes Much More Fun With XX!


View Profile
« Reply #43 on: March 17, 2012, 10:34:09 am »

Nick,

Not just a minor tweak but IMO a  big one. Indeed extra detail, much more bass and indeed very tight. In a way there is bit more stereo or that is caused by something else. The sound is warmer. I am very pleased with what you have discovered!!!

Thanx for trying this...


 thankyou
Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0* *from RAM*, music on HDD dock / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *63* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
juanpmar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1101


View Profile Email
« Reply #44 on: March 17, 2012, 10:45:47 am »

Hi Nick,

Thanks for answering my question. Please post some images or links.

Today Iīm going to reinstall all the OS in my music Pc and thus eliminate the partition I have in the main hdd. I want to keep things as simple as possible and btw see if I can solve the problem with my USB 3.0 connection.

Well another issue arises, if the USB 3.0 makes a difference in the sound quality why not could have an influence also the different kind of USB cables, as Joachim (Christoffe) said?

Best regards,
Juan
Logged

Audio Pc: Processor i7 970: 3200MHz (reduced to 1668MHz), 6+6 cores/ RAM Corsair DDR3, 24Gb, 1333MHz/ Mb Asus X58 Sabertooth/ OS and XXHE in Peterīs RAM-Disk / The CPU fan is the only one in the Audio Pc: NF-S12A (600rpm/6.7db)/ No graphic card/ Power supply: Seasonic SS-400FL2, fanless/ Intona directly connected to mobo USB 3.0 

Configuration and Updates in HOW IīVE BUILT MY NEW PC...http://www.phasure.com/index.php?topic=1673.0

XXHighEnd: 2.06b. Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN/ KS:Phasure NOS1 Out 4.0/ #4 Engine/ Adaptive Mode/ Q1=14, Q3=0, Q4=1, Q5=0, xQ1=10/ Dev.Buffer: 4096/ ClockRes: 0.5ms/ Straight Contiguous/ SFS: 120 (max 120)/ Not Invert/ Phase Alignment Off/ Allow format change/ Decode HDCD/ Playerprio: Low/ ThreadPrio: Real Time/ Scheme: Core 3-5/ UnAttended/ Not Switch during Playback Off/ Playback Drive none/ UnAttended/ Include Garbage Collect/ Copy to XX Drive by standard/ Always clear Proxy before Playback/ Stop Desktop Services/ Stop Remaining Services/ Stop All Services: Off/ Keep LAN Services: On - Persist: Off/ Use Remote Desktop/ Minimize OS/ XTweaks : Balanced Load 43/ Nervous Rate 100/ Cool when Idle -/ Provide Stable Power 1/ Utilize Cores always 1/ Time Performance Index: Not the best/ Time Stability Off/ Custom Filter 705600 High 4.14%...

Music Server PC (W10) totally silent with OS (W10) in SSD and music inside in SSDs - RDC > Ethernet Gigabyte cable 3m > Audio Pc > USB Clairixa cable 0.20m> Intona (industrial v., no-flash mod.) > USB Clairixa cable 1.80m> PHASURE NOS1a-75B (Driver v1.0.4) > Blaxius BNC interconnects > Genelec 1037B 3-Way Active speakers with BNC inputs
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.341 seconds with 19 queries.