XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
September 27, 2022, 12:52:43 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: z7-3 PA Does Not Engage  (Read 16313 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Flecko
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 474


View Profile
« on: September 09, 2012, 11:21:01 am »

Hi there,
in the cover art where the information about weather PA is enganged (*~*) or not (_~_) is shown, it always shows (_~_) no matter what I do. I have tried to fix it, reading the manual but I cannot get it running.

I use -30dbs volume with peak extension and arcpred.

As far as I understand it is also important to have a large latency which is determined by the buffersize (in my case 256) Q1 and xQ1. The manual says that a buffer size 4096 * Q1= 30 * xQ1= 1 will work. This situation should be equal to 256 * 30 * 16. But unfortunatly with this settings I do not get any sound at all, although playback starts (Coverarts still shows _~_). The highest latency I can get is 256 * 22 * 2.

Later in the manual a latency with 4096 * 14 * 1 is advised, using a SFS of 2. This would be equal to 256 * 14 * 16 but at this values I get no sound. As I said, the highest latency I can get is 256 * 22 * 2. Shouldn't it be possible to even lower SFS and then it should work? Well, it doesn't to a point of SFS=0.2.

Another reason it doesn't work could be a faulty activation. As I was one the beta testers (and apparently not a good one, otherwise I should have noticed), something could have been messed up. I think this could be the issue, because after some time XX just quits. Formaly it is activated and no undemo sign is shown at the core appointment pull down menue. Do I have to reactivate XX with paypal or is a fresh installation of Windows 7 in order? Should I anyway get a new activation key?

Any idea?
Logged

Software: Windows7 Ultimatex64SP1 | XXHighend 9z9b
Hardware: | Gigabyte X79-UD3 | i7-3820 | 16 GB DDR3 | OS on 128 GB Samsung SSD 830  | Music on 2TB WD Caviar Green | Seasonic X-660

XXHE Settings: | Engine 4 | Adaptive | Buffer=1024 | Q12345=[14,0,0,0,0] | xQ1=1 | Q5=3 | Scheme=3 | Mixed Contiguous with SFS=12 | 176.4kHz32bit | ArcPred + Peakextend | Clock=1ms |
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #1 on: September 09, 2012, 11:45:15 am »

Hi there Adrian,

Thank you for your extensive elaboration on your attempt, but sadly, yes, it was immediately clear to me that your Activation is not right. But then for those beta rounds this was all a sort of wackey - and well, that is what the beta testing was for.

So indeed, please get youself a new Activation Code through Paypal. Of course the money will be returned as soon as it is seen.

Thanks a lot,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Flecko
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 474


View Profile
« Reply #2 on: September 09, 2012, 12:11:54 pm »

Thanks Peter. I will wait until I get back my graphics card, which had to be repaired, and then make a freash installation of W7. Fromt that clean point, I will get the new activation code and try again.
Greetings
Adrian
Logged

Software: Windows7 Ultimatex64SP1 | XXHighend 9z9b
Hardware: | Gigabyte X79-UD3 | i7-3820 | 16 GB DDR3 | OS on 128 GB Samsung SSD 830  | Music on 2TB WD Caviar Green | Seasonic X-660

XXHE Settings: | Engine 4 | Adaptive | Buffer=1024 | Q12345=[14,0,0,0,0] | xQ1=1 | Q5=3 | Scheme=3 | Mixed Contiguous with SFS=12 | 176.4kHz32bit | ArcPred + Peakextend | Clock=1ms |
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #3 on: September 09, 2012, 12:19:25 pm »

No need for a fresh W7 install. But you are allowed to of course. yes

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #4 on: September 09, 2012, 04:25:10 pm »

Don't listen to Peter.  I always think fresh install are a good thing. haha  Kinda rule of thumb for me here.  Somethings not working... hmm better reinstall windows.  I'm only partially kidding and laughing here.  :tinfoil:
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 442


View Profile Email
« Reply #5 on: September 10, 2012, 07:42:25 am »

I've the same issue as Flecko PA not working with z7-3. I've got everything working except PA. I don't have any problems with XXhighend quitting though. Should I reactivate?
Logged

Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 12/24 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores via Boot Menu) @~997MHz, 48GB, W10, Pro64, Ver 14393, No updates,
XXhighend Ver 2.11a, Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *14*/-/*0*/*0*/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max *10.13*) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 62 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering *Low* (16x)
Music on LAN, Phasure Lush^3 USB cable
Oppo 205 UDP Dac
Nordost Heimdall II interconnects and Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2
JLAudio 12 Active Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #6 on: September 10, 2012, 08:24:01 am »

I think it is not clear (because I didn't make that much clear) that each new version has to be Activated explicitly. That doesn't mean, though, that you should get yourself a new Code (okay, which you just did). Just use the old (0.9z-7) one ...

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #7 on: September 10, 2012, 08:36:24 am »

Quote
I think it is not clear (because I didn't make that much clear) that each new version has to be Activated explicitly.

Or maybe I did :

Quote

Apart from hopping to a pre-0.9z-7 version to 0.9z-7 and above - for which applies what just has been described, *any* new version needs explicit Activation from now on; use the 0.9z-7 Code you obtained earlier and apply it to the Activation Procedure (see below);
Copying the .dat file you may be used to, is not sufficient anymore !


... which is from How to Activate 0.9z-7 and up ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 442


View Profile Email
« Reply #8 on: September 10, 2012, 09:04:18 am »

Sorry for confusion but using original code all activated and PA is working on desktop but I now need to check for nasty DC.
Logged

Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 12/24 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores via Boot Menu) @~997MHz, 48GB, W10, Pro64, Ver 14393, No updates,
XXhighend Ver 2.11a, Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *14*/-/*0*/*0*/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max *10.13*) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 62 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering *Low* (16x)
Music on LAN, Phasure Lush^3 USB cable
Oppo 205 UDP Dac
Nordost Heimdall II interconnects and Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2
JLAudio 12 Active Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #9 on: September 10, 2012, 09:55:10 am »

You are not to blame. So, for years it worked as it worked, and now that suddenly changed. And of course, it can not be expected that *all* of my blah blah is read throughout ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Robert
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 442


View Profile Email
« Reply #10 on: September 10, 2012, 10:45:51 am »

I have success at last no DC at amplifiers the needle barely moved. I tested at different volumes while PA engaged.

What is interesting it plays whole albums at SFS 2 setting which it never did on version 6 or early 7 versions.

No unsettling ticks or plops, only minor ticks where they should be.
Logged

Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 12/24 core with Hyperthreading On (set to 10/20 cores via Boot Menu) @~997MHz, 48GB, W10, Pro64, Ver 14393, No updates,
XXhighend Ver 2.11a, Ram OS, Settings:Q1/-/3/4/5 = *14*/-/*0*/*0*/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max *10.13*) / Disable Cracks Off / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ UnAttended / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / *OSD Off* / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = 62 / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / *Custom Filtering *Low* (16x)
Music on LAN, Phasure Lush^3 USB cable
Oppo 205 UDP Dac
Nordost Heimdall II interconnects and Nordost Heimdall II Power Cords, Audioquest power cords
Chriquet Active Electronic 2 way Crossover 80hz
Unity Audio Boulder MKI Active Monitors x 2
JLAudio 12 Active Subs x 2
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16541



View Profile Email
« Reply #11 on: September 10, 2012, 12:14:24 pm »

Quote
No unsettling ticks or plops, only minor ticks where they should be.

Put the needle in rhe groove ... haha

Thanks.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
GerardA
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 409


View Profile
« Reply #12 on: September 10, 2012, 06:28:00 pm »

Just had a short check. The needle still gets out of the groove at the end but much more subtle.
Because I didn't get an email with the activationcode I decided to save it before using the new one. Still an email-bug?
Logged

asrock ->intel 6700/4GB/Samsung 850 SSD/Win 10() Pro /XXHE 2.09  Special (32) Clock: max ,SFS: 4  MC, Q1 = 14, Q2,3,4,5=0,0,0,2 Quad AP, No Invert / Playerprio = Belownormal / ThreadPrio = Realtime / Scheme = 3 / Mixed contigious / Unattended -> Minidsp 2x4HD (IIR and FIR)->  Mivoc AM80 / 300B / gainclone -> TDL TL/Seas Excell/ScanSpeak
praphan
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 242


View Profile Email
« Reply #13 on: September 10, 2012, 06:53:32 pm »


Apart from hopping to a pre-0.9z-7 version to 0.9z-7 and above - for which applies what just has been described, *any* new version needs explicit Activation from now on; use the 0.9z-7 Code you obtained earlier and apply it to the Activation Procedure (see below);
Copying the .dat file you may be used to, is not sufficient anymore !


Hi Peter,

I also encountered problem engaging PA with Z703. I am pretty certain it is not related to activation in my case as I did use the previously obtained code and also a newly acquired code today with same outcome on PA.

Increasing buffer size (eg Q1 = 30 x 3) will not engage PA. The only setting that I can get PA engaged is to set "fade out step" to 0 and the other new feature within PA to 0 too (sorry cannot remember the name - it is on top of fade out step). Any other setting than 0 will result in an deactivation of PA regardless of buffer size, sfs, or min OS. With both new feature under PA settings at 0, there is plop and low frequency AC pulse in case as found in previous version of Z7.

Best regards,
Praphan
Logged

PC: Asus X58 chipset M/B; Seasonic 850W PSU; i7 970 12 threads (HT=on); ATI HD 5770; Zalman Reserator water cooling, 24GB RAM, Plextor PX230A drive ; W7 Pro 64bit plain SP1 (no further update) and XXHE on Velociraptor; music on Sata 3 2 TB HDD; WD5003ABYX sits on Thermaltake USB3 dock as playback drive; Star Tech PCIe USB3 card

XX 0.9z-8-3a : KS Engine 4 "Adaptive"; DB = 4096; APx16; Q1/2/3/4/5 = 14x1/0/0/0/0; No Appointment/low/real time; CR = 0.5 ms; XTweaks Ultimate; SC; SFS= 120/120 ; allow format change; unattended ; min OS and stop "all" services; normalized volume usually played at -15db ;  peak extension on ; PA off

Signal chain: 24/786 NOS1 USB; 16 ms buffer on driver 1.0.2 => Valhalla XLR IC = > McIntosh 2301 tube monoblocks => Purist Dominus spk cable => B&W 802 D
Gerard
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1077


WWG1WGA


View Profile
« Reply #14 on: September 10, 2012, 08:16:34 pm »


Apart from hopping to a pre-0.9z-7 version to 0.9z-7 and above - for which applies what just has been described, *any* new version needs explicit Activation from now on; use the 0.9z-7 Code you obtained earlier and apply it to the Activation Procedure (see below);
Copying the .dat file you may be used to, is not sufficient anymore !


Hi Peter,

I also encountered problem engaging PA with Z703. I am pretty certain it is not related to activation in my case as I did use the previously obtained code and also a newly acquired code today with same outcome on PA.

Increasing buffer size (eg Q1 = 30 x 3) will not engage PA. The only setting that I can get PA engaged is to set "fade out step" to 0 and the other new feature within PA to 0 too (sorry cannot remember the name - it is on top of fade out step). Any other setting than 0 will result in an deactivation of PA regardless of buffer size, sfs, or min OS. With both new feature under PA settings at 0, there is plop and low frequency AC pulse in case as found in previous version of Z7.

Best regards,
Praphan

Hi Praphan

When you set it at a different setting than zero (SFS Rounds) PA is engaged after the seconds you have set but you can't see the engaging on the coverart.

If i understand it correctly.

 Happy
Logged

Januari 2017 XX 2.05
OriginAE x11v Home build HTCP ~ Asus x79 mobo 3930K 12 core underclock 500 MHz,
16GB, *Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0* *from RAM*, music on music server / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *0.10*  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core *3-5* / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive *none* (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Not the best (OS from RAM issue) / Time Stability = Off (OS from RAM issue) / Custom Filter Mid 705600 / -> USB3 (Silverstone both sides isolated = Sw#3 of NOS1a = Up) -> *Clairixa USB 15cm* -> Intona Isolator -> Clairixa USB 0.70m -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink ->> Metrum Amps ->> Metrum Acoustics ESL Open Baffle.
Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.08 seconds with 20 queries.