XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
April 20, 2024, 06:04:05 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Vista SP1 available  (Read 13917 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
edward
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 129


Let's Be Near . . . The Atmosphere


View Profile
« on: March 18, 2008, 08:08:38 pm »

Peter, it looks like Vista SP1 is available for download. I have heard rumours about audio sounding better with this release, but I don't want to be a guinea pig. Would you be willing to download it and give us your impressions.  Wink

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b0c7136d-5ebb-413b-89c9-cb3d06d12674&DisplayLang=en

 drinks
Logged

Home built PC (Zalman TNN-300 Silent Case = Intel E2160 - Dual Core 1.8GHz) => Vista (Home Premium) => RAMDisk => M-Audio Audiophile USB (AK4528 DAC) Latency 128 =>

April 19, 2008
0.9u-14a (Double, No Invert, Mem Unchecked, Volume -24dB ** Q1 = -1 ** Player Priority=Low ** Thread Priority=Realtime ** Core Appointment Scheme-1 ** Unattended)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #1 on: March 18, 2008, 08:15:49 pm »

I'd love to Edward, if it already were from preventing you all a mistake. But ... no time currently.
Working hard on the "preprocessing" thing (as well as your pops and things), and I don't think SP1 should preveil.

But within the week I should be able to.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 18, 2008, 08:24:10 pm »

I'm going for it.  I don't have anything but XXHE on the laptop.  If I have to, I'll reinstall Vista if it doesn't work well.
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
Joaquin
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 5


View Profile
« Reply #3 on: March 18, 2008, 10:46:38 pm »

I installed sp1 and I can confirm that u6 works great and it sound great! in my view, u6 sounds the best in demo mode..  Happy
Logged
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #4 on: March 19, 2008, 12:38:22 am »

sp1 working here, not really tested.  9-u6 making music while I walk around the house.  Will get in room soon.
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
andy74
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 142


View Profile
« Reply #5 on: March 19, 2008, 03:46:13 am »

Installed SP1 too.
No surprises No SQ changes (I haven't noticed any)
Logged

1. USB FreeAgent 500Gb -> P4 2.8 2gb RAM Vista Ult  -> XXHE Q1=14 prio both = Normal -> esi juli@ (SPDIF is default device->analog mon in ESI panel->analog outs) -> nad 320BEE->Boston Acoustics cr150
3. IBM thinkpad r52->VIsta Ult XXHE, Unattended playerprio=Nothing threadPrio=Normal -> very cheap usb audio adapter -> shure attenuator -> headphones shure 210 Happy
SeVeReD
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 599


View Profile WWW Email
« Reply #6 on: March 19, 2008, 04:48:03 am »

I ran that program posted here...   http://www.phasure.com/index.php?topic=349.0   ... Right before sp1 and just did remember now to do it again.  Before SP1 I was getting an occasional red spike and more frequent orange.  Now!  I get low greens and an occasionally orange.  SP1 Vista ... yea?!
Logged

0.9z-8-3a WAV/CUE files on HDDs via MB FW400>; Win7 pro ttp://www.phasure.com/index.php?topic=352.msg4021#msg4021); [XXHighEnd player  Qs 7, 0, 0, 0, 0; eng 4; adaptive; scheme#3; player priority low; thread priority realtime; clock res 5ms: SFS 420 Wink dac is 24/192 w/32bits; Play Unattended; Stop Services ticked; Wallpaper & Show Back ticked - Mirror Image unticked; Start Engine unticked;garbage collect ticked; copy files to XX-drive; *quad arc prediction upsampling*: straight contiguous:>PCI FW800 card>Fireface 800 DAC [latency 2048 samples for 176.4]; usb/ethernet/mb audio shut off @ MB
JohanZ
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 579


View Profile Email
« Reply #7 on: March 19, 2008, 10:09:55 am »

Quote
it looks like Vista SP1 is available for download

Windows Vista Service Pack 1 Five Language Standalone version can be installed on systems with any of the following language versions: English (US), French, German, Japanese, or Spanish (Traditional).

Still waiting!
Logged

XXHE Ver: 209/MSI Z87M, i7 4770K Hyperthreading On (8 cores) @ 1,2 GHz, 32GB, Windows 10-14393.0 from RAM / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = *30*/-/1/1/1 Q1Factor = *40* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 15 / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *20.19* (max 120) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = *Core3-5* / Not Switch Processors during Playback / UnAttended (Just Start) / All Services Off / WallPaper On/ No OSD / No Running Time / Minimize OS / XTweaks : *Use Settings* - *43,1, 1, 1, 1* / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable/ Octo Arc Prediction Upsampling / -> USB3 -> Clairixa-Itona-Clairixa ->24/768 PHASURE NOS1a-75B-G3 , Driver v1.0.4b (*16ms*) -> Blaxius BNC interconnects ->Audion Silver Knight 300B-> Speakers CornScala
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #8 on: March 19, 2008, 10:21:04 am »

Ah ! That saves me a download. In fact I knew that, but forgot about it. Indeed, en e.g. english version won't install upon a dutch (etc.).

Btw, what I hope most to be solved :

a. The kind of random behaviour at falling asleep, followed by a rather normal boot at wakeup;
b. The sometimes ridiculeous harddisk access without apparent reason (lsass but can be caused by other things as well (not that I know which));
c. The stupid 30 sec. wait time at creating / renaming directories (which actually is not true, because the actual job is done immediately). Btw, not everybody experiences this, and I too didn't have this for the first six months (never installed any patches).
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Joaquin
Audio Loudspeaker
*
Offline Offline

Posts: 5


View Profile
« Reply #9 on: March 19, 2008, 07:43:48 pm »

I recommend you upgrade to sp1 whenever possible as this patch, really makes vista faster and they have fix alot of stuff. copying files from network shares is definitely improved. network seems smoother.. overall, Vista is smoother now.. This is what vista should of have been since the beginning...
Logged
Telstar
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 732


View Profile
« Reply #10 on: March 30, 2008, 06:45:03 pm »

I recommend you upgrade to sp1 whenever possible as this patch, really makes vista faster and they have fix alot of stuff. copying files from network shares is definitely improved. network seems smoother.. overall, Vista is smoother now.. This is what vista should of have been since the beginning...

Besides the network fix (which was longtime due!) I didnt notice any improvement on my two systems. The lower-end was updated 3 weeks ago when the sp1 was not on windowsupdate yet. The higher end machine today, but it's 64 bit so no xx for it.
Logged

(2nd Apr 2018)
Software:
W10 14393 Pro x64 | XXHE 2.10 | MinOS | Q=14x1/0/0/0/0 | SFS 5,19 mixed contiguous | Nervous rate 1 | 4096k buffer |

Hardware:
OrigenAE H5 case | E5300 fanless |  8GB RAM | Winmate DC-DC fanless PSU | OS on SSD | Renesas USB3 pcie card | Belden highspeed usb cable | Audio-gd dac19 NOS with sigxer F1 | My_ref_FE mono amps | Albedo Apex speakers
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.028 seconds with 20 queries.