XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 15, 2024, 03:16:46 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: No sound from Empirical Audio/Off Ramp 3  (Read 25517 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #15 on: August 19, 2009, 09:28:41 am »

Hi Arvind,

First of all I would say you can't have been using Foobar and WASAPI. In that case the OffRamp will not play when Foobar is set to output 16 bits. Only 24 work.

All will be about Vista works and your understanding of it;

In Vista there are two modes of playing : Shared and Exclusive.

Shared : The sound you play is mixed with possible other sounds and is inherently not bit perfect. Never (or not that I could find). The output to the DAC will be as per the settings in the Properties of the Sound Device - Advanced tab. As you saw, only 24 bit modes can be selected for the OffRamp, 44.1, 48 and 96KHz. Note that the OffRamp can do 88.2 just the same, and it is a Vista bug that doesn't show. BUT, because it doesn't show, it really can't work.
That 16 bit devices don't show is in Steve's hands, or those who wrote the driver software. So, the TAS chip may be able to process it a 100 times, when the driver doesn't allow it, that's the end.
Anyway to keep in mind : what ever you select there, is output to the DAC. This is totally unrelated to what software players output, and if that is 16/44.1 Vista will resample it to what you chose.

Exclusive : The sound you play is left untouched totally. It is therefore bit perfect, when the player denotes so.
As a result, it is up to the player software what can be output to the DAC. Vista doesn't help here. Thus, output 16 bits while the OffRamp doesn't accept that, no dice.

Now, the information from the Advanced tab can be used to determine what the device can do when in Exclusive Mode. It can do that just the same in Shared Mode, but in Shared Mode it will always use what the setting tells. In Exclusive Mode the player software can change when needed, and this is exactly what XXHighEnd does (not Foobar). So, when a 24/192 comes around, it sets the DAC to that, and when next a 16/44.1 is to play, it sets the DAC to that.

You could say all the fuzz can be avoided by using Shared mode, but the problem is that only that one manual setting is used all the time. So, there too different formats can be offered by the player (Engine#1 and Engine#2 just do that), but they are always resampled to the setting in the Advanced tab. Who wants that ? nobody.

All 'n all for you, Exclusive Mode may sound the best, but it is less convenient because at another format you must switch a couple of switches at the DAC.

I think it is clear now ?
And my advise of course is to just use Exclusive Mode and Engine#3, and always comprise a Playlist of the same format.


In XXHighEnd as how it is now, the "format" settings (like Double) are explicit means for technical (SQ) reasons;
In a future version there will be something like "always output like this (format)" which is more how Foobar works. Mind you, using this setting is *not* the best for sound quality, looks like what Vista does for Shared Mode, but avoids switching the switches for those who need to (you).
All 'n all the best is a DAC that is adaptive to automatic sample rate and bit depth changes. Without that you might get crazy from all the existing formats and the (proper) settings it takes at the DAC. Once you are more into hires you will find these the most common :

24/44.1 24/48 24/88.2 24/96 24/176.4 24/192

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #16 on: August 19, 2009, 04:21:31 pm »

Hi Peter,

I checked the setting of the sound device & it is on exclusive; since the begining. By default it is on this setting.

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #17 on: August 19, 2009, 04:28:17 pm »

Haha, no, it doesn't work like that; What you found  (for those two checkboxes) is only about a. is the device allowed to be used in Exclusive Mode and b. is it allowed to abort other processes using the sound device when Exclusive Mode wants to use it.

It really is player (or the like) software which determines "Exclusive Mode ... NOW !". Only WASAPI (like Engine#3) can do that. Nothing else.

Ask ahead if it is not clear.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #18 on: August 19, 2009, 04:59:57 pm »

Hi Peter,

I get it now. Thanks.

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #19 on: August 20, 2009, 05:35:55 pm »

Hi again Peter,

I have trial ordered the Empirical DAC (Overdrive). Now my connections would be Laptop to Off Ramp (via USB) to Empirical DAC (via I2S). The I2S input of the DAC accepts 24/192. How would I ensure that Vista does not interfere with the audio quality?

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #20 on: August 20, 2009, 06:47:03 pm »

Use Engine#3. That's all.
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #21 on: August 22, 2009, 09:12:45 am »

Use Engine#3. That's all.

Hi Peter,

My audio files are 16/44.1 WAV. Setting on XX are DAC is 24/96/Bit Depth is 24/Upsample is ticked/Engine # 3 is used.

Vista is set on 24/96 (though it doesnt matter as I am using Engine #3)

On EMM DAC I switch to 2FS/48KHz.

With these settings XX is upsampling to 24/96 & feeding to the Off Ramp & EMM, which both like. But I am not getting any sound. Why is this?

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #22 on: August 22, 2009, 09:37:51 am »

Hi there Arvind,

No ... with or without these settings (but with the DAC set to 24/96, end DAC Needs to 24 bits) XXHighEnd will output :

- 24/44.1 at "normal" (see below two settings);
- 24/88.2 when Double is ticked.
- 24/176.4 when Quattro is ticked.

So the EMM should be set at 2FS/44.1KHz. Then you should have sound ...

Let me know what happens.
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
arvind
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 529


View Profile
« Reply #23 on: August 22, 2009, 11:40:14 am »

Hi Peter,

It works with DAC set on 2fs/44.1. Thanks.

Another question what is Q1/2/3/4/5? What should the setting be?

Arvind
Logged

W10-14393.0 RAM OS / Mach III LPS 14/28/XXHE 2.11/Engine#4/Adaptive Mode/16x /Custom Filter/Q1= 14/0/0/0 xQ1=1/Device Buffer:4096/Invert Phase=On/Minimise OS/PE=off/Unattended/Stop All Services/SFS=20.69/20.69(max)/ClockRes= 15ms/Straight Contiguous/Music on HDD/Lush^3 USB cable A:W-Y-R-G; B:W-Y-R/Phasure NOS 1a/75b/G3 USB DAC. > Blaxius*^2.5 A:B-G, B:B-G Interlink. Orelo MK II active speakers. ET^3 between Mach III & music server. Driver version 1.04/Driver Buffer 16ms. OSD text = Off
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #24 on: August 22, 2009, 01:34:53 pm »

Q Parameter Settings Happy
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.074 seconds with 20 queries.