XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 13, 2024, 03:10:10 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5  All
  Print  
Author Topic: 0.9z-7-4: Unattended mode behaving like AB  (Read 51736 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« on: December 11, 2012, 09:26:01 pm »

xxHE has A-B feature which can be used in unattended mode which lets you listen to tracks from point A to point B, say 1:00 - 2:00, and then loop back.  If several tracks are selected, then it will play from 1:00 to 2:00, and then move to the next track, playing the next track between 1:00 and 2:00.

Well, I'm NOT using the A-B feature!!!   Yet, 0.9z-7-4 is sometimes behaving exactly as I have described above.

Actually, I once noticed this behaviour and when I looked A-B was indeed checked (both A and B were red).  So I unchecked them.  But I continue to see this problem and when I check, I can see that A-B are not checked.

At first, this was only happening with HD material.   But now I've confirmed that it is happening with regular old CD 44.1/16 material.   Happens all of the time now, ...hence this report.

Please help.

Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #1 on: December 11, 2012, 09:35:17 pm »

I think this can be related to mixed formats in the playlist ("earlier on") ? Try use the [ C ] button near the bottom and see whether that helps.

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #2 on: December 11, 2012, 09:39:30 pm »

No. Kill XXEngine3.exe. That's what I recall now.
(click the blue led at thr right side or just use TaskManager)
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #3 on: December 12, 2012, 09:51:08 pm »

I think this can be related to mixed formats in the playlist ("earlier on") ? Try use the [ C ] button near the bottom and see whether that helps.

Peter

Possibly, but also doubtful.  First of all, this is unattended;  the other was Attended.  Second, this is happening with just within one CD album.  So I don't see how they are related.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #4 on: December 12, 2012, 10:43:54 pm »

That's whay I said "No." ...
?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #5 on: January 11, 2013, 04:17:33 am »

Under Vista and 09z-8a, or 8e, this problem has not been fixed.

Disappointing. nea

Yes, exiting Engine3.exe solves the problem for the rest of the night.  Therefore, it seems like this should be easily fixable.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #6 on: January 11, 2013, 11:16:54 am »

But Charlie ...

I never saw something to solve, so I didn't attempt anything. Still wouldn't know what to do. Not without knowing what causes it, which must be read as : what starts it.

Your "help" here should be that it is totally not recognizable, except for that I experienced it once or twice myself - for the matter of that repeating. But no way it can't be undone while this is what you "claim".
And of course, if you can't get rid of it, how to find what causes it. I understand that one. Happy
But also notice that you never responded to my "[ C ]" advice. And it's also hard to imagine that you have been stuck for a month now. Or ?

So before continuing, please let me know the status of this all.

Peter


PS: What means of upsampling do you use (if any - yes I read your sig) ?
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #7 on: January 11, 2013, 09:35:45 pm »

But also notice that you never responded to my "[ C ]" advice. And it's also hard to imagine that you have been stuck for a month now. Or ?

Yes, I've been living with this for longer than a month.  But one kill of Engine3 solves it for the rest of the night.   It's funny, I run into this problem only near the beginning of a session (new boot). 

I did not try [ C ] because immediately after you posted
Quote
No. Kill XXEngine3.exe. That's what I recall now.

Besides, there is no [ C ] while unattended (or I don't know what you mean).

Quote
PS: What means of upsampling do you use (if any - yes I read your sig) ?

For 44.1 I use 2x PE ArcPredict, and for High resolution I use a mix of that and nothing.  Sometimes I just set 2x PE ArcPredict and set fx to "on" , which does nothing I guess for HighRes materal.  (not quite sure)

Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #8 on: January 11, 2013, 11:50:48 pm »

Not sure whether that [ C ] helps at alll, but it clears all the proxies / caches. So once something is wrong in there and it is not cleared, it can stay wrong (up till playing a dead wrong different track). Not that this is intended of course ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #9 on: February 07, 2013, 09:40:08 pm »

[ C ] Does not appear to help.  I thought so for a while. 

What does seem to help is to kill xxEngine.exe.  But that does not always cure for the rest of the listening session as I once thought it did.

Seems quite random.

Rebooting seems to help too, but is also not a complete cure.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #10 on: February 07, 2013, 09:57:14 pm »

Hi Charlie,

This is very strange. If you now indeed know how to reset it, I hope you can find the way how this behavior can be copied !!

Regards,
Peter

PS: When killing Engine3 helps, it should be something with buffer lengths I think ...
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #11 on: February 26, 2013, 09:45:53 pm »

I'm still trying to find a way to repeat the error at will.  It happens almost every night, or several times per night.  Some nights it does not happen at all.

New idea: I wonder if this has something to do with it.  I sometimes get a vary small popup box that says "out of memory".   Usually I just click okay and ignore it.   Maybe it was something to do with this.   I have 4Gig of memory,  effectively 3Gig because of 32 bit OS.

Very frustrating problem.

I'm also back to no PE and no ArcPredict, just 2x interpolationas in my sig.   Makes no difference.   

I'm using SFS = 60.   Maybe I should try something smaller.   But I like the smoothness of 60.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #12 on: February 26, 2013, 10:39:06 pm »

Quote
I sometimes get a vary small popup box that says "out of memory".

Ahum, aha, etc. ... !
Once this starts to happen ANYTHING unpredictable WILL follow. Mind the "unpredictable". And I can tell you, no NO way an SFS of 60 will work with 4GB of memory (I forgot, but I tend to say : especially not with Vista).
An SFS of under 12 is more likely to operate well, and then still it would be a sort of record.

So, that must be it ...

Charlie, much has been written about this, but it is all way long ago.

Now, I hope that this finally helps you !
Peter


PS: If it is fairly much repeatable, try to use Mixed Memory for a couple of days. It will easily proove whether it is the culprit.
And otherwise you may have switched off the Page File. Sort of same thing. It will play as long as it lasts ... not advisable.
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #13 on: March 02, 2013, 06:27:56 pm »

Thanks Peter.  I will try it.

I had no idea that SFS=60 was not possible and that I should keep it under 12 for 4Gig of memory @32bits. (I presume "not possible" means "not reliably possible.")  In all of this, I'd like to point out that the defaults for xx have gone from checking to unchecking "Include Garbage Collect."   Should I try checking it back on?

New data point: Like a fool, a week or two ago I attached the ground lead of my o'scope to a place on my amps that caused one monoblock to blow and I had to replace an output MOSFET and degauss my output transformer.   When something like this happens, all is up in the air.  It's like starting all over again.
And so I tried new xx settings.  I tried SFS=2 (thanks boleary who championed this, i think it was boleary) and got brave with straight continuous and it "works" now in that I don't get the dreaded "lower SFS or reboot message."   SFS=2 also sounds great, and for now I'll say better than SFS=60. 

So I'm already at SFS<12.  But with the above settings, I still get the "Unattended mode behaving like AB" skips in the middle of a track to the next track.

Next I will try Mixed Memory.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #14 on: March 02, 2013, 08:05:30 pm »

Charlie,

Don't forget to set the SFS Max also that small, or otherwise it won't help a thing.

By now I think it could be a good idea if you post screenshots of the main screen and all of the Settings Area. Can you do that ?

Regards,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
Pages: [1] 2 3 4 5  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.045 seconds with 19 queries.