XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
June 13, 2024, 04:03:13 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5  All
  Print  
Author Topic: 0.9z-7-4: Unattended mode behaving like AB  (Read 51745 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #15 on: March 03, 2013, 10:38:44 pm »

Yes.  Will do.  (though I'll have to install irfanview on that machine and it is not on the network anymore)

And I'll change SFS MAX from 72 to 12 in case I want to play with numbers <12.

Perhaps premature to report, but last night I had no problems with SFS=2 and Mixed Memory (not mixed contiguous).

Thanks  thankyou
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #16 on: March 04, 2013, 02:08:18 am »

Screen capture did not work w/ Irfanview, and would have been very difficult w/ multiple pages.

Can anyone recommend a screen capture program that will automatically scroll can capture the entire settings page?
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
AlainGr
Audio Addict
***
Offline Offline

Posts: 1130

Music for life

alain_gregoire@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #17 on: March 04, 2013, 02:34:48 am »

Hi Charlie,

I don't know the software, but looking for "Screen recorder" brought
this link: http://sourceforge.net/projects/camstudio/

Hope this help Happy

Alain
Logged

Desktop with ASUS Sabertooth X79 motherboard,Intel 3930k 6 cores (+ 6) at 1.2 GHZ,32GB ram 1333Mhz,Win 10 pro build 14386 64 bit with no updates,OS + XXHE on external Sata III SSD (Esata), music (WAV) on external 5200 rpm drive through network, OS MInimized, XX with engine 4 adaptive,4096 (buffer size), CPU with scheme 3,Player = Low,Thread = RealTime, Q1 = 14,Q345 = 1,1,1,Q1x=1,Clock res = (variable),Stop Desktop Services,Stop Remaining Services,Stop Wasapi,,LAN on,persist = on,all OSD off,SFS = 2,PE off,PA off, Arc Prediction,x16 Upsample, Straight Contiguous,Lush USB  cable,Phasure NOS1a DAC,Meitner PA-6 preamp, Spectral Audio DMA-180  Power Amp, Tannoy System 15 DMT II, Tannoy St-100 supertweeters, Tannoy TS2.12 subwoofers (2). * On hiatus for a while...
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #18 on: March 22, 2013, 03:05:04 pm »


Thanks Alain.   I'll try it.
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #19 on: March 22, 2013, 03:11:51 pm »

As an update:

Nothing works still.

1. my disks never spin down
2. I've tired SFS=2  and SFS Max also that small
3. None of my collection is WAV if that matters
4. [ C ] Does not help.  I thought so for a while. 
5. Killing xxEngine.exe,  not really a help. 

I'll try to get screen capture per Alain.

Basically, I've gone back to Attended playback.  And that has fewer problems with SFS=2, although problems still are there (as previously posted in another thread ..with Play button not responding etc.)
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #20 on: March 22, 2013, 07:16:31 pm »

Peter,   Okay, here finally is a screenshot of my settings.

What say you Doctor?



* Screenshot - 3_22_2013 , 1_31_28 PM.gif (152.24 KB, 832x4698 - viewed 559 times.)
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #21 on: March 22, 2013, 08:44:12 pm »

The Doctor has no clue. Usually when that is the case you are advised some stupid (perhaps) killing activity. But I am not like that. I just have no clue.

Leave Vista ?


And hey, did I ever ask you to post log files ? maybe not ! So what about that ? Switch on logging (bottom of settings) and when it starts to (or is) happening, just post them. XX, X3 and X3PB, in your TemporaryData folder under your XX folder. The newest.
Tell me at which track name it happens and maybe I can see something.

What a crazy thing !!

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #22 on: March 22, 2013, 08:53:13 pm »

PS: Use an SFS of 60 for this and start out with using the [ C ] button. Just leave on your Logging all the time and once you notice it happening, try to count the repeats before your press Stop, tell me those repeates (allowed to be off a few) and mention the track name where it happens. That should give me enough guidance.

Thanks,
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #23 on: March 23, 2013, 12:47:27 am »

Okay.  I'll see what I can do.

Leave Vista?  Of course.  That's the eventual answer.  But that is a big project (time) and a big expense (money) and I've already blown my budget on very nice speakers this year, only two months ago.  Big project because this machine is too noisy to invest in.   I'll need a new machine.  I'd buy and install Win7 on this machine if I could transfer it later to a new, quiet machine at some point in time.   But my understanding is that this is not supported.  Can anyone tell me otherwise?
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #24 on: March 23, 2013, 07:13:41 am »

You mean that a W7 install on one machine can not be later installed on another ? Of course that can be done (and is allowed).

Btw, my "leave Vista" was merely a joke. It sort of seems appropriate because it could be the only thing different between you and all of the others. But Vista is just supported, although by now not all features work on Vista (I can't help that).

Let me know your findings (log files) ...
Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #25 on: March 23, 2013, 02:08:55 pm »

PS: Use an SFS of 60 for this and start out with using the [ C ] button.

Above you wrote that 60 can't work with Vista.  That's why I moved to SFS=2 (<=12).

?
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #26 on: March 23, 2013, 02:14:16 pm »

You mean that a W7 install on one machine can not be later installed on another ? Of course that can be done (and is allowed).

How is this done?  Do I "unregister" the old machine before moving to the new one?   ..or do I just never connect to the internet with the new?
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #27 on: March 24, 2013, 11:17:27 am »

Quote
Above you wrote that 60 can't work with Vista.  That's why I moved to SFS=2 (<=12).

While I sure forgot about this, it is not related to Vista. It is your too few memory ...
In the mean time (while you can stuff in some more memory of course), set your Memory Mode to Mixed to try what I suggested. Just to try; later you can go back. Otherwise I suggested SFS=60 to be on a very safe side, but 12 will not encourage for too heavy log file registration just the same (I think; but difficult to predict in your case with this strangeness).

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
PeterSt
Administrator
High Grade Audiophile
*****
Offline Offline

Posts: 16837



View Profile Email
« Reply #28 on: March 24, 2013, 11:22:02 am »

Quote
How is this done?  Do I "unregister" the old machine before moving to the new one?   ..or do I just never connect to the internet with the new?

The latter sure is a solution. But otherwise I never heard problems from people. But maybe I'm thick and obviously it shouldn't be able to work legitimately ? Point is : what you are doing just *is* legal, as long as the other machine doesn't exist anymore (hence uses the same Key).

Peter
Logged

For the Stealth III LPS PC :
W10-14393.0 - July 17, 2021 (2.11)
XXHighEnd Mach III Stealth LPS PC -> Xeon Scalable 14/28 core with Hyperthreading On (set to 14/28 cores in BIOS and set to 10/20 cores via Boot Menu) @~660MHz, 48GB, Windows 10 Pro 64 bit build 14393.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/0/0/*1*/ Q1Factor = *4* / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = *10ms* / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = *10.13*  (max 10.13) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / Stop Desktop, Remaining, WASAPI and W10 services / Use Remote Desktop / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD Off (!) / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *62* / Nervous Rate = *1* / Cool when Idle = n.a / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = Optimal / Time Stability = Stable / Custom Filtering *Low* (16x) / Always Clear Proxy before Playback = On -> USB3 from MoBo -> Lush^3
A: W-Y-R-G, B: *W-G* USB 1m00 -> Phisolator 24/768 Phasure NOS1a/G3 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (16ms) -> B'ASS Current Amplifier -> Blaxius*^2.5* A:B-G, B:B-G Interlink -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers. ET^2 Ethernet from Mach III to Music Server PC (RDC Control).
Removed Switching Supplies from everywhere (also from the PC).

For a general PC :
W10-10586.0 - May 2016 (2.05+)
*XXHighEnd PC -> I7 3930k with Hyperthreading On (12 cores)* @~500MHz, 16GB, Windows 10 Pro 64 bit build 10586.0 from RAM, music on LAN / Engine#4 Adaptive Mode / Q1/-/3/4/5 = 14/-/1/1/1 / Q1Factor = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Memory = Straight Contiguous / Include Garbage Collect / SFS = 0.10  (max 60) / not Invert / Phase Alignment Off / Playerprio = Low / ThreadPrio = Realtime / Scheme = Core 3-5 / Not Switch Processors during Playback = Off/ Playback Drive none (see OS from RAM) / UnAttended (Just Start) / Always Copy to XX Drive (see OS from RAM) / All Services Off / Keep LAN - Not Persist / WallPaper On / OSD On / Running Time Off / Minimize OS / XTweaks : Balanced Load = *43* / Nervous Rate = 1 / Cool when Idle = 1 / Provide Stable Power = 1 / Utilize Cores always = 1 / Time Performance Index = *Optimal* / Time Stability = *Stable* / Custom Filter *Low* 705600 / -> USB3 *from MoBo* -> Clairixa USB 15cm -> Intona Isolator -> Clairixa USB 1m80 -> 24/768 Phasure NOS1a 75B (BNC Out) async USB DAC, Driver v1.0.4b (4ms) -> Blaxius BNC interlink *-> B'ASS Current Amplifier /w Level4 -> Blaxius Interlink* -> Orelo MKII Active Open Baffle Horn Speakers.
Removed Switching Supplies from everywhere.

Global Moderator
charliemb
Audio Enthusiast
**
Offline Offline

Posts: 278


View Profile
« Reply #29 on: March 25, 2013, 12:01:57 am »

Hang on.  We may have a breakthrough.   I don't want to speak too soon, but....

My installation of z83 is incomplete ...and it's working now for two nights.  ???   I forgot to "keep processes" for the two executables which watch over my Logitech mini Keyboard this, the palm-sized one. 

I'll keep you posted.  And in the meantime, thanks for all of the attention you've put on this.

Keeping fingers crossed heat
Logged

July 2019:
XXHighEnd PC (i7 3930K) Hyperthreading On (12 cores) clocked to 3.6GHz (100%), 16GB, Windows 7 Ultimate64 SP1 on 2.5” SATA2 SSD disk for OS and XX, music on 3.5” SATA3 7200 RPM.  Motherboard BIOS settings: BCLK = 100 MHz / Intel Speed Step = OFF / Max Clock Ratio = 36 / Allow OS to change ratio = *OFF*. 
XXHighEnd 2.10 Adaptive / Q1/3/4/5 = 2/0/0/1 / Q1x = 1 / Dev.Buffer = 4096 / ClockRes = 1ms / Straight Contiguous / SFS = 30 (max 150) / Playerprio = Low (or below normal) / ThreadPrio = High / Core3-5 / No Playback Drive / No RAMDISK / UnAttended / most services Off, WASAPI on  / Minimize OS / XTweaks set to v2.01 Defaults / 16x 768K Custom Filters (High) or ArcPredict
DAC: Holo Audio Spring 2 KTE NOS DAC, and no preamp (also ISO REGEN powered by battery)
Pages: 1 [2] 3 4 5  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 20 queries.