XXHighEnd - The Ultra HighEnd Audio Player
October 07, 2022, 02:14:30 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: August 6, 2017 : Phasure Webshop open ! Go to the Shop
Search current board structure only !!  
  Home Help Search Login Register  
  Show Posts
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
151  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 06, 2009, 06:47:21 pm
For those who are bothered by this : you are not upsampling and using the AA checkbox, or ?
Just to answer this question.  No  But I have not tested it for a very long time.
152  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 06, 2009, 06:45:04 pm
gosh darn... am I ever going to get this right?
I think I was stuffing XXHighend.exe from either y-2a or y-3 into either the folder of y-2a or y-3
not
xxengine3.exe
sigh
ok I'ma go stuff what you just posted into a new folder of y-3....
right? yep that's what you posted ok here goes [from Peter "below 09.y-3a version of XXEngine3. You should paste that over your 0.9y-3
folder."]
so who knows what I was hearing yesterday.
Next topic of discussion
"Reading Comprehension
& Do I have it?"
153  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / 9y2a with y-3 engine vs y-3 with 9y2a engine on: September 06, 2009, 08:21:48 am
EDITIT**idiot alert... been doing it all wrong here**I wouldn't bother reading through this and trying to make sense of it
"oh what a convoluted web we weave"
edit first off, with 9y2a with y-3 engine when I double click on an album in library/gallery I get an error saying 'object is in use elsewhere....'
but then, after clicking ok, it loads in playlist and I can play it. (edit ... well this looks to have 'worked' itself out... MAGIC)

I've been going back and forth between only these two frankensteins... I should have brought back in just regular y-3,,, but I haven't and now I'm wondering if it really sounds like 9y2a with y-3 engine... I'm betting it doesn't because now I'm kinda ok with 9y2a with y-3 engine.  I think I need more time listening.  It hasn't been easy tonight because of the heat & humidity which in Southern California we're not used to and that atmosphere changes the system sound anyway.
Anyway
y-3 with 9y2a engine:  I'm still leaning toward this a bit more.  Bass seems more plucky and better defined.  Highs more open and forward, better decay.  Images more focussed.  Better sense of the right phase for the settings I'm using, (I have not changed setting from what is in my sig).  more dynamic

9y2a with y-3 engine:  This sounds good too.  Without comparison I might not be obsessing.  Sometimes I think vocals are better and fuller, natural... instruments not as focused but blending together into a whole that isn't unnatural.  cymbal highs a bit subdued... not as 'even' sounding as other version... but could be phase stuff I should try to optimize. or could be I need more time listening and tired now.

I'll leave this here and come back and edit later, so look for that.
154  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 06, 2009, 04:35:16 am
I created another test folder and plonked 0.9y-3 into it, then COPIED Engine#3 from 0.9y-2(a) into it, then queued up my two standard test pieces of music ... and pressed PLAY.

Well wadda ya know .... the life had returned !


Cheers,

Russ

Hmm looks like Russ did the same thing as me.  Russ... we did the 'opposite' of what peter asked.  Try plopping y-3 .exe into a y-2a folder next.
155  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 06, 2009, 04:32:09 am
You never ever satisfied guys Happy might try to use XXHighEnd.exe from 0.9y-2a on the 0.9y-3 version of XXEngine3. So :

Stuff the latest XXEngine3.exe (from 0.9y-3) over your old 0.9y-2a folder, use Unattended and let me know what happens.

We all know it really is XXEngine3 producing the sound. Right ?
Now, let's see ...

Wait, I did the reverse of this.  I stuffed y2a engine [Edit not engine i used xxhighend.exe ... whatanidiot]into the y-3 version... hmmm.  I'll try stuffing y-3 engine into y-2a folder tonight doh.
156  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 06, 2009, 03:25:41 am
Well I think it's pretty surprising that Russ and I tend to agree on settings and also on what we're hearing with these version, (and actually other versions too; must have similar tastes/systems?).  Since this morning, after reading Peter's post, I've been running both y-3 and a hybrid of y-3/engine y-2a ... my ears/system prefer the hybrid.  I've kept Q settings the same for both versions... so maybe need to start optimizing y-3 changing Qs/changing phase to see if that's what's needed.

When throwing in y-2a engine into y-3 though I lose the setting that allows me to increase/decrease memory to speed up libraries... I thought just changing the engine would only affect the sound, not the player layout.  In y-3 I have that setting at 700 ... could increasing the memory usage to speed up library upset the SQ? ... that wouldn't be worth it.
dave
157  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 05, 2009, 07:21:37 pm
Thanks Russ, the blanket has gone!

So I guess I have to find new settings for the Q's, any more clues?

Was this a difference between X and Y or because I did some upgrades?
Because with X I likes my settings...

I'm going to try moving Q1 from 4 to lower numbers and see how that goes... I still have Q2 Q3 at 26 ... maybe I'll try going up higher again today.
158  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9-y3 Laidback now ? on: September 05, 2009, 07:19:47 pm
hmm
I tried power cord changes the same time I went to y3 and thought the power cord stuff was the difference I was hearing... was going to go back to old powercord arraignment today to see but???  I didn't start play with phase button last night and maybe should have... I can move all three top modules of my speaker,,, ack but thought that was set right a long ass time ago.  Maybe I should try some new Q stuff too.  Also, I went from y-1d to y3 ... I liked y-1d a lot... just wasn't sure about y3 yet... I'll try to put some work into it later.  Can I stuff the exe from y-1d in?  or are there no SQ changes from y-1d to y-2a.  Glad you're getting a good laugh outta this Pete heheh  Anyway, I'm not sure yet about anything because I haven't gone back and forth... mainly fell asleep listening to music late last night... so will have to pay attention today.
159  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: Starting AutoHotkey on: September 05, 2009, 04:39:11 am
Peter,
sometimes I forget to first start AutoHotkey before I play unattended.
Is there a simple way to start AutoHotkey automatically, e.g. when Windows is started?
Are there any disadvantages to do it automatically?
Cheers,
Eric.

Hi Eric,

If I read between the lines here, it seems you are unaware, or may have forgotten, of the unique function of the 'Startup' folder within 'All Programs' that is displayed when you click on the START button ( bottom LHS ).

Any programs residing in the 'Startup' folder will get loaded automatically when Windows boots.

I will assume you already have a shortcut on your desktop to AutoHotkey.

Navigate to that 'Startup' menu (via the START) button, and highlight it, then click on the right mouse button to bring up a context menu, and choose the 'Open' option. A small explorer window should open showing you the contents of that 'Startup' folder.

If you now drag (using the RIGHT mouse button) the AutoHotkey shortcut (on your desktop), and DROP it into the right panel of the explorer window you just opened up, you will be presented with an option to 'Copy here'.

If you do that, then go and recheck the contents of the 'Startup' folder, you should now see the presence of AutoHotkey there.

Next time you boot Windows, Autohotkey should automatically load for you.

You might also want to look here ... http://www.phasure.com/index.php?topic=753.msg6655#msg6655

In a similar manner you could also autoload XXHE this way should you wish.

Cheers,

Russ


I would've done this sooner, but somehow I got the idea into my head that I had to start XXHE first and then start autohotkey... well, wudayano, you don't.  So, thanks for the clue ... now along with telling us how to take out that autohotkey dialog box at its startup and adding this to startup... I don't have to think of autohotkey at all.  Thanks Russ.
160  Ultimate Audio Playback / Playback Tweaks and Source related subjects / Create small pics for Gallery on: September 01, 2009, 02:30:44 am
Thought I'd put this here since I was thinking about galleries today... while at work ..oops.

Was wondering, (and this may not work Peter since I don' really know),,,, since the pics in gallery are copied from the original place, how about resizing the pics as they are copied to gallery to something small (leaving the real pic alone)... then the real pics in your real music folder only get called up when you view/click on them in right window pane or an album gets played and becomes a wallpaper.  Would that make scrolling faster? Is this a possibility?
161  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: Host Process for Windows Services stopped working on: August 28, 2009, 06:57:22 am
I disagree LydMekk.  I don't think Peter is competing with the winamps of the world running Milkdrop visualizers..
The goal is the best SQ ... and if that causes a bit of hassle,,,, amen.  Of couse, I do think http://www.phasure.com/index.php?topic=548.0 needs to be rewritten and consolidated to be a bit more user friendly/english/other languages, along with rewriting autohotkey tutorial, although I can figure it out, I know others have had probs...but I figure we're still in beta and Peter must be hopping busy.  So, someday, tutorials rewritten and consolidated into one place... I have a gut feeling that we'll be moving to W7 soon, so might as well wait and write stuff up for that one.  I also think people should be told to dedicate their machines to XXHE, but that's just me too....

You really don't have to do anything to Vista to get XXHE working though,,, just tell people not to freak when host services pop up as stopped and to click OK.  I think that the biggest thing is someday doing a write up that's easy to follow, so people don't have to hunt through threads... for those of us who know where to look, not to hard...maybe have a stickied thread that links to all the tweaking stuff for now.

Oh well, maybe I've been away from other players for too long to understand "stone age user interface", But XXHE does everything I've wanted a top SQ player to do ... but I'm a 'put on an album and listen to it' person.  Probably why Peter hardly ever hears from me about 'bugs'... unless it's something about CUE files heh.
162  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: Operational issues on 0.9y-1d on: August 21, 2009, 05:47:39 am
Hey Arvind,

No, nothing wrong with what you want. But I guess at least "something" wrong with how you do it.

A. There is no reason to load 2000 tracks when you agree you wouldn't listen to them anyway;
B. So you load less but do that randomly.

(perform B. every day without the same from earlier days will be a small problem I think).

Now, I feel it goes wrong at B. You still didn't respond back about my proposition other than you know by heart what the next track will be, which is IMPOSSIBLE. So let's work out this firt (with the hint that I don't think you have seen tracks in a random order (from, say, 20 albums) in the Playlist Area).

... or I must be missing something completely ...

?

You know me... I play albums.  And I don't want you to ever add features that take away from SQ... but,,,
What if you used the 'D' date button to load tracks that haven't been played in X number of days?? so you have a gallery of X number of songs... oh I'm getting lost now, but if you can make use of this starter idea... gl.
rule number one though...
Do No Harm
163  Ultimate Audio Playback / Your thoughts about the Sound Quality / Re: 0.9y-1d ... wow! on: August 20, 2009, 03:54:40 pm
Yep, I agree with all of the above.  For my system/music I find it even more easy to hear phase changes... seem to be playing with alt-I a lot.
164  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: Version 0.9y-1 feedback on: August 16, 2009, 08:08:51 am
I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)... after I resized them myself to 1024X* they were in the kb range and sped up... also, folder depth ... like having one folder for an artist and putting all their albums in folders underneath that ... bleh slowed things down... that's with x7 ...dunno about this latest Y version.

Explain "bleh slowed things down"

What do you mean by this?

What is getting slower

probably just x7 and before... library would slow down/load pictures slow as you scroll down when I hit folders that were buried.
I'm not bragging here, but I do seem to have less problems with xxhe, (?dedicated machine/services off, file structure, wav/cue files, 'careful' setup of each version of xxhe...?) I haven't had a single disc not play all the way through today... or is that just because I waited to load Y version until today,,, after you all did all the 'beta' testing hehe ... btw THANKS everyone!!!

hmm why do I have this craving for some blue oyster cult...
165  Ultimate Audio Playback / XXHighEnd Support / Re: Version 0.9y-1 feedback on: August 16, 2009, 05:07:36 am
I'm not convinced it's size 1024X1024 or whatever... it's the size of the file ... I ran into some .jpg that were like 8MB or something (how does a pic get into the 8 - 12MB size? something embedded?)... after I resized them myself to 1024X* they were in the kb range and sped up... also, folder depth ... like having one folder for an artist and putting all their albums in folders underneath that ... bleh slowed things down... that's with x7 ...dunno about this latest Y version.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.163 seconds with 12 queries.